Dreamland

Dreamland

Hlavnou hrdinkou britského seriálu Dreamland je Mel a stretávame sa s ňou, keď sa vracia do svojho rodného mesta - letoviska Margrit (britský ekvivalent Soči) - spolu s partou už silno opitých turistov napriek skorým hodinám. Mel sa vracia domov nie dobrovoľne - jej kariéra v módnom priemysle v Paríži sa nevyvinula, prepustili ju a potrebuje miesto, kde by obnovila duševnú rovnováhu a pochopila, čo robiť ďalej so životom. V Margrite ju čaká jej rodina: mama, babička a tri sestry. Práve v deň jej návratu, staršia sestra Trish organizuje doma mini-party na počesť svojho budúceho dieťaťa: Trish už má dvoch chlapcov a po troch potratoch sa snaží konečne porodiť dievča. Preto jej mrzutý manžel v jednej z úvodných scén pomáha vyzdobiť dom všetko ružovou - v nádeji, že vesmír vypočuje prosbu a konečne pomôže s dievčaťom.

Matka Mel - Cheryl - má nový román a je viac zaujatá vzťahom so svojou milovanou, než záležitosťami už dospelých dcér. Stredná dcéra Claire pracuje v miestnom denníku a súčasne študuje na literárnych kurzoch, kde jej učiteľ zdôrazňuje jej jasný spisovateľský talent a veľmi jej radí, aby sa pokúsila napísať skutočný román. Najmladšia sestra - Leila - je miláčikom rodiny, bezstarostnou dospievajúcou dievčinou, ktorá ešte úplne nerozumie, čo presne chce so svojím životom robiť a jednoducho si užíva mladosť, more a leto. Nakoniec staršia v rodine - matka Cheryl a babička dievčat - vtipná Nan, ktorá už štvrtú dekádu pracuje na radnici v Margrit a upratuje mestské ulice, za čo má o pár dní dostávať od mesta ocenenie.

Už z tohto popisu hlavných hrdiniek si pozorný divák môže všimnúť, že k tvorbe seriálu Dreamland sa podieľala úžasná Sharon Horgan („Záškodnícke sestry Harveyove“, „Katastrofa“). Seriál je založený na Horganovom krátkometrážnom filme „Leto Morgany Robinsonovej“, pričom sama vystup uje ako jedna z producentiek.

Seriál Dreamland je plný charakteristického britského humoru a ironie, ale nezabúda ani na citlivé momenty a skutočné emócie. Každá z postáv má svoje vlastné sny, ambície a problémy, čo robí príbeh bohatým a komplexným. Mel sa snaží nájsť nový smer vo svojom živote, zatiaľ čo jej sestry a matka zápasia s vlastnými výzvami a očakávaniami.

Rovnako ako v iných tvorbách Horganovej, humor v Dreamland pochádza z každodenných situácií a interakcií medzi postavami. Napriek svojim nesúladom a nedorozumeniam je rodina hlavnou silou, ktorá drží tieto ženy pokope, a je jasné, že spolu prekonajú akékoľvek prekážky, ktoré prídu na ich cestu.

Dreamland je skvelý príklad britskej televíznej tvorby, ktorá dokáže kombinovať humor a emócie do pútavého a dobre napísaného príbehu. Je to seriál, ktorý je rovnako zábavný, ako aj hlboko pútavý, a určite stojí za to si ho pozrieť.

Dreamland

Dreamland