10 Autotrikov, ktoré prezradili skúsení šoféri

Podľa štúdie z roku 2017, ktorú zverejnila spoločnosť AAA, ročné vlastníctvo aj údržba priemerného auta stojí okolo 8500 dolárov. Akékoľvek nápady, ako znížiť túto sumu nám v ušiach určite znejú príjemne. Nechceme hovoriť o tom, že máte používať verejnú dopravu, ale sme pripravení s vami zdieľať tipy, ktoré vám pomôžu udržiavať vaše auto.

Zdravanalada.sk vám chce pomocou týchto tipov pomôcť ušetriť pár peňazí.

1. Ako odstrániť preliačiny z vášho auta bez toho, aby ste míňali peniaze?

Vždy vás dokáže nahnevať, ak sa vám na aute objaví preliačina. A takáto drobná oprava môže byť aj dosť drahá záležitosť. Ak ste z toho smutný, pravdepodobne neviete, že horúca voda a planžera vám dokážu preliačiny na aute opraviť zadarmo. Ako na to: Dajte zovrieť vodu. Vylejte ju na preliačinu, aby bol plech ohybný (teplo spôsobuje expanziu materiálu). Zoberte planžeru a vytiahnite preliačinu, kým "nesfúkne". Ak je preliačina na nárazníku, môžete sa pokúsiť natiahnuť za nárazník a vytiahnuť preliačinu svojimi rukami. Veľa šťastia!

2. Ako odstrániť malé sklenené črepiny?

Ak sa vám podarilo rozbiť autosklo, použite na ostránenie drobných črepín z povrchu koberca aj podlahy pásku. Ide najmä o úzke miesta, kde sa váš vysávač kvôli veľkosti priemeru vysávacej rúry nedostane.

3. Ako chrániť vaše auto pred poškriabaním dverí počas parkovania pred poškodením od susedových dvier?

Ak majú vaši susedia deti alebo si nie ste istí, či sú vaši susedia dosť opatrní, použite bazénové rezance, aby ste auto ochránili.

4. Ako odstrániť z predného skla hmlu?

Všetci vodiči tomuto problému aspoň raz už určite čelili alebo ich to ešte len čaká. No nie všetci vedia, že existuje jednoduchý a lacný spôsob, ako ochrániť predné sklo. Všetko, čo potrebujete, je fľaša holiaceho krému a 2 suché uteráky. Zoberte suchý uterák a naneste naň holiaci krém. Uterákom utrite svoje predné sklo. Zvyšný krém zotrite ďalším uterákom.

5. Ako si zapamätáte, na ktorej strane máte palivovú nádrž?

Tu máme malý tip pre tých ľudí, ktorí stále zabudnú, na ktorej strane auta majú palivovú nádrž. Väčšina áut má na palivovom meradle šípku a to určuje aj stranu, kde je umiestnená palivová nádrž. Skontrolujte si to vo svojom aute a už nikdy nebuďte na čerpacej stanici v rozpakoch.

6. Ako naliať olej vo vašom aute, ak nemáte lievik?

Ak potrebujete naliať do auta olej, no nemáte poruke žiaden lievik, môžete ho nahradiť skrutkovačom. Ak nemáte skrutkovač, zoberte kúsok papiera a zrolujte ho do tvaru lievika.

7. Ako doma vyčistiť predné svetlá?

Časom sa plast, z ktorého sú vyrobené vaše predné svetlá, môže zahmlievať. Aby ste ho vyčistili, použite zubnú pastu. Ako to urobiť: Naneste si na svoje prsty zubnú pastu (alebo na nejakú handru); Predné svetlá namažte pomocou pasty krúživým pohybom; Zoberte papierovú vreckovku a podobne ňou na svetle krúžte; Nechajte pôsobiť 10-15 minút; Zubnú pastu odstráňte vlhkou handrou alebo vlhčeným papierovým obrúskom. Táto metóda najlepšie funguje, ak používate bieliacu zubnú pastu.

8. Ako zvýšiť rozsah diaľkového otvárania?

Už ste niekedy počuli nezmyselný nápad, že ak sa dotknete brady svojím diaľkovým automobilovým ovládaním, zvýši sa jeho rozsah? Podľa tohto článku to skutočne funguje. William Van Winkle to skúmal a zaznamenal, že medzi maximálnym normálnym rozpätím a maximálnym rozsahom je vďaka dotyku brady práve 42 krokov.

9. Ako sa dostať z blata, ak nie je nikto naokolo?

Ak ste dobrodružný alebo radi navštevujete zablatené miesta, možno ste sa už v takejto situácii ocitli. Vždy je dobré, ak máte nejakých priateľov, ktorí sú pripravení potlačiť vaše auto. Ale čo vtedy, ak ste sami? Odpoveď je jednoduchá. Nájdite si kus dreva a pripojte ho ku vášmu kolesu. Pomaly pridávajte plyn a auto sa uvoľní.

10. Ako zrakom skontrolovať, že potrebujete nové zimné pneumatiky?

Tu máme pre vás jednoduchý test, aby ste skontrolovali a pozreli si, či potrebujete nové pneumatiky, aby ste v zime bezpečne jazdili. Zoberte si centovku a položte ju hlavou do niekoľkých drážiek koruny pneumatiky. Ak vidíte jasne podobu toho, kto je na vrchu, vaše pneumatiky sú opotrebované a je potrebné, aby ste ich vymenili. Ak je časť obsahu mince zakrytá, pneumatika je ešte v poriadku.

Ktoré tipy pre šoférov ste už použili? Zdieľajte svoje skúsenosti s nami v komentároch!