10 Faktov, ktoré dokážu ohromiť aj stálych filmových fanúšikov

Stovky ľudí prispievajú ku každodenným záberom našich obľúbených filmov. Viaceré známe filmy sprevádzajú dobré veci, zlyhania aj skryté detaily. Pozorní pozorovatelia nikdy neprestanú hľadať veľkonočné vajíčka a niekedy herci sami riešia problémy aj odhaľujú tieto veci. Napríklad Tilda Swinton poprela, že hrala starú psychiatričku v Suspirii, no nakoniec to neskôr pripustila.

Zdravanalada.sk odhaľuje úžasné fakty, ktoré prekvapia dokonca aj ľudí, ktorí o filmoch vedia veľmi veľa.

1. Čínsky film Unbreakable Spirit zrušili kvôli finančnému škandálu, preto ho nikto nikdy neuvidí.

Dráma, ktorú uviedol čínsky režisér Xiao Feng o japonskom bombardovaní čínskeho mesta Chongqing počas druhej svetovej vojny stál výrobu 65 miliónov dolárov. Mel Gibson bol koproducentom a hlavné úlohy si zahrali Bruce Willis a Adrien Brody. No film nakoniec neukázali, pretože jeden z investorov bol obvinený zo sprenevery a čínska herečka Fan Bingbing, ktorá hrala jednu z hlavných úloh vo filme, bola obvinená z daňového úniku. Takže jediná vec, ktorú môžeme vidieť, je iba trailerová ukážka.

2. Neznámy nemecký herec Lutz Ebersdorf v Suspiria je v skutočnosti Tilda Swinton.

Existuje legenda, ktorá hovorí, že 82-ročného psychiatra v Suspirii si zahral berlínsky doktor Lutz Ebersdorf, ktorý predtým nikdy vo filme nehral. Neskôr Tilda Swinton pripustila, že to bola o jej rola, na ktorú jej museli vizážisti nanášať make-up 4 hodiny. Počas filmovania herečka nosila umelé mužské genitálie, aby pochopila, čo to znamená byť mužom.

3. Matt Damon bol v Deadpool 2, ale nie je uvedený v záverečných titulkoch.

V Deadpool 2 je epizóda, kde spolu diskutujú 2 chlapi o toaletnom papieri. Jedného z chlapov zobrazil Matt Damon. Vizážistom trvalo 3 hodiny, kým mu naniesli make-up a v záverečných titulkoch bol pod menom Dicky Greenleaf - Meno židovskej postavy právnika z The Talented Mr. Ripley, kde si zahral Matt Damon hlavnú rolu.

4. Paul McCartney bol v Pirátoch z Karibiku: Dead Men Tell No Tales

Paul McCartney si zahral vedľajšiu rolu Jackovho strýka. A aj napriek tomu, že spieva vo filme pesničku, je takmer nemožné v ňom rozpoznať bývalého člena The Beatles.

5. Správanie Toothless in How to Train Your Dragon bolo založené na pohyboch mačky.

V kreslenom filme stratil Toothless časť svojho chvosta takže nemohol lietať a Hiccup mu urobil protetický chvost. Keď si chlapec položil kovovú časť na svoj chvost po prvý krát, Toothless sa mu ho pokúsil odobrať. Správanie draka sa prejavilo po tom, čo sa mačka pokúšala odstrániť kus inštalatérskej pásky zo svojho chvosta.

6. V The Truman Show, údery blesku osvetlia na chvíľu Mesiac. Toto je náznak toho, že Mesiac je bližšie ako sa zdá.

V The Truman Show, Truman Burbank žije obyčajným životom v malom meste, nič netušiaci, že každý jeho film sa filmuje skrytými kamerami a vysiela sa divákom. Namiesto priateľov je obklopený najatými hercami. Na konci si uvedomuje, že žije vo vnútri obrovského súboru, no mohol to nafilmovať skôr, ako si všimol detaily akými sú Mesiac odrážajúci údery blesku.

7. V záverečných titulkoch Frozen sa hovorí, že nie nevyhnutne všetci muži jedia svoje strašidlá.

Počas scény, kde hovorí Anna Kristoffovi, že miluje Hansa aj napriek tomu, že o ňom veľa nevie, začína Kristoff vtipkovať, aby jej povedal, že všetci muži jedia svoje strašidlá, vrátane Hansa. V záverečných titulkoch sa autori rozhodli prezradiť divákom, že ide práve o názor Kristoffa a o nič viac a že to neznamená, že spoločnosť The Disney Company sa s tým stotožňuje.

8. V Black Mirror podpisuje zmluvu postava, kde sa vraví: "Ak to prestanete čítať, zomriete kým to neposuniete ďalším 5 ľuďom do 28 dní".

V Black Mirror, v etape 3 epizóde 2 pozvú hlavnú postavu testovať technológiu novej hry, ktorá pomáha skúmať ľudský mozog a pochopiť, čoho sa bojí. Chlapík musí podpísať v procese zmluvu a pozorní diváci tam nájdu takýto text: "Ak to prestanete čítať, zomriete kým to neposuniete ďalším 5 ľuďom do 28 dní". Filmoví kritici sa zhodli, že táto epizóda je absolútne hrozná a tieto slová v zmluve fungujú na umocnenie atmosféry.

9. Keanu Reeves dal každému kaskadérovi motocykel.

Keanu Reeves je známy vďaka svojim srdečným skutkom. Po tom, čo zažiaril v Matrixe, rozdelil sa s časťou peňazí s tímom špeciálnych efektov, pretože si myslel, že boli slabo zaplatení a každému kaskadérovi dal k dispozícii aj Harleyho Davidsona. Keanu sa stretol s každým človekom, ktorý s ním pracoval, pokúsil sa spomenúť si na jeho meno, kúpil mu obed a dokonca jednému daroval aj 20,-$, pretože mal rodinné problémy.

10. Komunikácia medzi velociraptormi v Jurskom Parku sú v skutočnosti zvuky, ktoré robia korytnačky počas párenia.

Zvukový návrhár Gary Rydstrom musel byť pri spôsobe, akým dinosauri komunikujú tvorivý, pretože nikto skutočne nevie, aké zvuky zvykli vydávať vyhynuté zvieratá. Rydstrom strávil niekoľko mesiacov v zoo, nahrával si zvuky rôznych zvierat, ktoré sa vo filme použili. Takže velociraptori vydávajú zvuky ako korytnačky počas párenia a ďalší dinosauri rozprávajú kombináciou jazykov ďalších zvierat - tigrov, slonov, veľrýb, husí a koál.

Bonus: Neustále vlasové účesy v Twilight

V Twilight je scéna, kde zachraňuje Edward Bellu pred šmykom auta. Ak sa pozriete lepšie na vlasy Belly, zbadáte, že na jednom zábere sú jej vlasy mimo jej kabáta a na ďalšom sú vo vnútri. Kým Edward použil svoje upírie zručnosti, aby jej upravil vlasy, nevieme, ako si takúto náhlu zmenu možno vysvetliť.

Ktoré z týchto filmových faktov vás prekvapili najviac? Povedzte nám to v komentároch.

Pozrite si fotografie na Lionsgate