10 krokov ako omladnúť o 15 rokov pomocou kórejskej starostlivosti o pokožku

Každý, kto už bol aspoň raz v Južnej Kórei, si všimol úžasnú schopnosť ázijských žien zachovať si mladistvý vzhľad ich pokožky oveľa dlhšie ako u európskych žien. Samozrejme, že gény hrajú dôležitú rolu, ale najdôležitejším faktorom je každodenná starostlivosť. Kórejské ženy majú veľa rôznych systémov v starostlivosti o pokožku, ale existuje určitá 10-kroková rutinná starostlivosť o pokožku, ktorá je najviac populárna.

Objavili sme najlepšie tajomstvá krásy a radi by sme ich zdieľali s vami. A najlepšie na tom všetkom je to, že je skutočne jednoduché použiť tento systém vo vašom každodennom živote.

1. Očista olejom

Prvým krokom tejto kórejskej rutinnej starostlivosti o pokožku je očista. Môžete ju vykonať použitím bavlneného tampónu, vašej ruky alebo špeciálnej špongie vyrobenej z rastliny nazvanej Amorphophallus konjac. Ide o hypoalergénnu špongiu, ktorá hĺbkovo a starostlivo očistí vašu pokožku a odstráni odumreté bunky a znormalizuje rovnováhu pH pokožky.

Môžete použiť kozmetický produkt s čistiacou prísadou alebo bez nej. Kórejské ženy dávajú prednosť hydrofilným olejom. Tieto produkty nielenže zbavujú make-upu, ale rozpúšťajú aj sébum a čistia pokožku. Majú veľmi pozitívny vplyv na pokožku.

2. Očista na báze vody

Zdá sa, že očista pokožky po druhý krát nie je potrebná. Avšak kórejské ženy poznajú tajomstvo: na tejto úrovni je potrebné odstrániť pozostatky oleja, potu a prachu. Často používame ako prísadu pre vlasové masky vajcia, ale v Kórei majú u produktov na báze vaječného žĺtku v rámci starostlivosti o pokožku iný spôsob.

Lipidy zjemňujú a spevňujú pokožku tváre, situmulujú činnosť žliaz - dokonca zahladzujú vrásky. Toto nie je jediný spôsob používania žĺtkov z vajec. Táto prísada sa využíva aj v maskách iných druhov krémov na zníženie pôrovitosti. Takže sú užitočnými raňajkami” pre tvár!

3. Peeling a odstraňovanie vyrážiek

Toto je jeden z najdôležitejších krokov na ceste k dokonalej pokožke. Pýtate sa, čo je kľúčové? Ak sa odstránia odumreté bunky, iné produkty môžu preniknúť hlbšie do pokožky a môžu tak pôsobiť efektívnejšie. Peeling môže byť pre pokožku drsný, preto sa jeho aplikácia neodporúča častejšie ako 1 - 2 krát denne.

Je prekvapujúce, že sladkosti môžu byť užitočné. Napríklad, maska pripravená z čierneho cukru je úžasnou prísadou kožného peelingu, odstraňovania vyrážok a kožného mazu. Ak ich používate pravidelne, pokožka bude jemnejšia a čistejšia. Populárne sú masky na báze vulkanickej lávy a majú maskový efekt. Sú veľmi účinné v boji proti akné.

Toto nie je najpochopiteľnejší krok v starostlivosti o pokožku, preto sa mu viacerí ľudia vyhýbajú, ale ide o veľkú chybu. Po niekoľkých krokoch začína byť pokožka zraniteľná a potrebuje vlahu. Pokožka je ako špongia a čím viac ju zvlhčíme, tým lepšie absorbuje ďalšie produkty starostlivosti o pleť.

Prísady tonera sú jednoduché a môžu ich tvoriť napríklad aj kvások. Je skutočne efektívny, pretože pokožku nielenže zvlhčuje, ale funguje ako výživa a pokožku spevňuje. Tonery často obsahujú minerálnu vodu, aby mohla pokožka vstrebať mikročastice.

5. Esencie a séra

Toto je jeden z najdôležitejších krokov. Teraz prechádzame od očisty pokožky k jej liečbe. Je dôležité pochopiť, aký problém v tejto chvíli chcete riešiť. Ide o bielenie? Vrásky? V závislosti od cieľa by ste si mali vybrať správny produkt. Ak používate esenciu, mali by ste na tvár použiť vibrujúce pohyby.

Kórejský priemysel krásy je skutočne v prísadách vynaliezavý, niektoré z nich nájdete v močiaroch. Séra s 20 % výťažkom z rašeliny vzpružia vašu pokožku a bude bez vrások. Existuje dôvod, prečo sa používa taká čudná prísada: ma veľmi dobré regeneračné vlastnosti. Už v staroveku zvykli rašelinu používať Egypťania a Rimania na liečenie rán.

6. Emulzia

Účinok séra alebo esencie môže najefektívnejšie zvýšiť použitie emulzie. Mala by byť ľahká, potom pokožka emulziu "vypije".

Emulzie, práve ako esencie, sa môžu použiť pri liečbe rôznych kožných problémov, napríklad pri zmenách pokožky. V Kórei často používajú koreň ginsengu, pretože stimuluje tvorbu buniek a chráni pokožku pred voľnými radikálmi. Umožňuje to aj zloženie kolagénu a elastanu.

7. Masky

Masky by mali pripraviť pokožku na agresívne prostredie. Práve ako u predchádzajúcich krokov, závisí voľba produktu od účinku, ktorý chcete dosiahnuť. Pre zvlhčenie používajú kórejské ženy masky s výťažkom zo slimáka a za účelom lesklejšej pokožky používajú vitamín C. Avšak existujú aj zaujímavejšie veci o maskách, ktoré používajú.

Bublinkové bahenné masky nie sú hitom len v Ázii, ale aj v iných krajinách. Termálna voda normalizuje rovnováhu medzi vodou a lipidmi a zbavuje pokožku toxínov. Iný kórejský trend je maska z oslieho mlieka. Takáto maska zvlhčuje pokožku a lieči mikro zápaly. Má aj bieliaci efekt.

8. Očný krém

V rámci starostlivosti o pleť venujú kórejské ženy veľa pozornosti tenkej vrstve pokožky okolo očí. Ak používate krém, buďte pri nanášaní na pokožku končekmi prstov opatrní. Nezatláčajte príliš tvrdo a nenapínajte pokožku.

Existujú alternatívne spôsoby starostlivosti o túto oblasť použitím náplastí. Obsahujú aj zlatý aj čierny perlový prášok. Takéto náplasti odstraňujú tmavé kruhy, opuchliny a zlepšujú cirkuláciu krvi.

9. Krém na tvár

Tento krok sa považuje za ukončenie zvlhčovacieho procesu pokožky a ukľudňuje ju. Kórejský priemysel krásy ponúka širokú škálu krémov, ktoré si môžete vybrať. Zatiaľ čo niektoré krémy pre ukľudnenie pokožky sú vyrobené z vaječného žĺtka, iné používajú slimačí sliz pre zjemnenie vrások a zlepšenie pružnosti. Existujú dokonca aj produkty s výťažkom vtáčieho hniezda! Obsahujú aminokyseliny, ktoré udržiavajú mladistvý vzhľad vašej pokožky. Okrem toho krém obsahuje ióny zlata, ktoré stimulujú cirkuláciu krvi.

10. Ochrana pred slnkom

Slnečné svetlo stimuluje starnutie pokožky. Kórejské ženy si sú isté, že ak si chcete udržať pokožku mladú čo najdlhšie, potrebujete začať používať látku. Používajte ju každé ráno pred tým, ako idete von.

Napríklad aj krém s oslím mliekom môže ochrániť vašu pokožku od stresu, zvyšuje úroveň vitamínu C a samozrejme znižuje negatívne účinky UV žiarenia. Možno to vyzerá čudne, ale pozrite sa na ženy z Južnej Kórei: vyzerajú skutočne aj v 50-tke mlado. A nie je to iba o genetike.

Bonus: majonézová maska na vlasy

V kórejskej kuchyni ťažko nájdete majonézu. No nájdete ju v kúpeľni. Maska je vyrobená z bambuckého tuku, makadamového oleja, vaječného žĺtku a vínneho octu. Takáto maska je výživou pre vlasy. Výsledkom sú jemnejšie, lesklejšie a pružnejšie vlasy.

Ak chcete túto majonézovú masku použiť, najlepšie je pripraviť si domácu majonézu alebo kúpiť si výrobok vyrábaný v Kórei.

Chceli by ste vyskúšať tento kórejský systém starostlivosti o pokožku? Alebo ste ho už možno vyskúšali a môžete sa so svojimi výsledkami podeliť v komentároch!

Pozrite si fotografie na depositphotos.com, depositphotos.com, shutterstock.com