10 Nápadov, ako ušetriť priestor vo vašom malom byte

Často trávime pri rozhodnutí ako si nanovo zariadiť izby, veľmi dlhý čas práve tým, ako správne využiť priestor, ktoré farby vybrať a aký nábytok si kúpiť. A je to ešte ťažšie, ak máte izbu, ktorú chcete zútulniť a okrášliť.

Dnes Vám v zdravanalada.sk povieme niekoľko zaujímavých trikov, ako by ste si mohli zariadiť aj ozdobiť malú izbu.

Výber svetlého nábytku

Keď si vyberáte nábytok pre malú izbu, uistite sa, že je svetlý. Mal by byť priehľadný, s tenkými nožičkami.

Svetlé farby

Nezáleží na tom, ako veľmi milujete svetlé farby, no ak žijete v malej izbe, vyberajte si svetlejšie farby. Najvhodnejšou sú modrá, svetlo zelená, svetlo ružová, krémová a svetlo sivá.

Nekupujte si malý nábytok.

Jednou z najčastejších chýb, ktoré ľudia pri zariaďovaní malého priestoru robia, je výber malého nábytku. Malý nábytok má opačný efekt - prinúti vás cítiť sa tak, ako keby ste žili v domčeku pre bábiku. Pridajte niekoľko obrovských kúskov, aby ste udržali rovnováhu.

Použite správne svetlo.

Aby ste miestnosť správne osvetlili, nekupujte si veľké lustre. Po obvode si vyberte malé svetlá, aby ste nemali vysoký strop, tak sa potom nebudete musieť cítiť, ako keby na vás strop tlačil.

Multifunkčný nábytok

Máme pre vás ďalší tip na nábytok: najlepšie je, ak má rovnaký kus nábytku niekoľko účelov. Napríklad, posteľ môže byť aj policou aj gaučom.

Bez hraníc

Pokúste sa neoddeľovať podlahu v iných miestnostiach. Ak máte jednoduchú podlahu, opticky vám to zväčší priestor.

Používajte rohy.

Málo ľudí používa rohy dokonca aj vtedy, ak sú skutočne prínosné. Takže ak umiestnite nejaké odkladacie plochy do rohov, môžete tam ukryť množstvo vecí.

Priestor využívajte správne.

Aby ste opticky zvýšili svoj strop, pridajte do izby vysoké vitríny alebo police. Aby nevyzerali také obrovské, mali by byť svetlej farby.

Použite veľmi jemné ozdoby.

Veľmi veľa doplnkov, ktoré vôbec nie sú užitočné, spôsobia to, že malý priestor urobí ešte menší dojem. Mali by ste odstrániť fotky, sochy, vázy a suveníry. Niektoré ozdoby si dajte do ozdobných škatúľ.

Nepotrebujete veľa kobercov.

Ak milujete koberce, mali by ste si vyberať tie, ktoré nemajú príliš veľa farieb, inak budú v malej izbe vyzerať komicky.

Myslíte si, že niektoré z týchto myšlienok použijete? Povedzte nám o tom v komentároch.

Pozrite si fotografie na Del Mar Company