10 Najlepších TV seriálov, ktoré ste možno minulý rok zmeškali

Niekedy, keď prídete domov po dlhom náročnom dni, všetko čo chcete urobiť, je sadnúť si na gauč a pozrieť niečo zaujímavé. No dosť často výber dobrého TV seriálu vám zaberie oveľa viac času ako dokonca samotné pozeranie epizódy. Takže namiesto toho nakoniec strávime hodiny prehľadávaním web stránok, až kým nie je čas ísť do postele.

Zdravanalada.sk chce pomôcť zachrániť váš drahocenný čas. Tu je zoznam najpozoruhodnejších nových TV seriálov, ktoré ste pravdepodobne ešte nevideli alebo ste o nich ešte nič nepočuli.

Hlavná postava Leigh Shaw sa pokúša vysporiadať sa so smrťou svojho manžela. Žije so svojou stratou a dúfa, že nadviaže nové zväzky so svojou rodinou aj priateľmi. Leigh má pred sebou veľa dramatických udalostí, no v skutočnosti verí, že bude schopná prekonať všetky ťažkosti. Tento TV seriál vás zasiahne priamo do srdca a spolu s hrdinami pocítite nielen empatiu, ale budete s nimi aj plakať. P.S. - Nezabudnite si skontrolovať, či máte dostatok hygienických vreckoviek.

Udalosti sa odohrávajú vo vymyslenom meste Stephena Kinga, ktoré sa volá Castle Rock. Je to miesto, kde sa po uliciach prechádzajú sérioví vrahovia, zúrivé psy napádajú ľudí a samotné zlo samo predáva ľuďom prekliate veci. Po vražde správcu väzenia Shawshank Prison nájdu v uzavretej časti mladého muža. Nikto nevie kým je, muž len vraví meno svojho advokáta Henryho Deavera, ktorý sa narodil v Castle Rock. Hneď nato dostáva advokát anonymný telefonát, ktorý ho prinúti vrátiť sa do svojho rodného mesta a zistiť príbeh väzňa.

Udalosti sa tu odohrávajú na začiatku 20. storočia. Niekoľko školáčiek a ich vychovávateliek ide na piknik blízko Hanging Rock. Je to miesto povestné tým, že skrýva záhadného ducha zla. Koho by napadlo, že by to mohla byť pravda. 3 školáčky zmiznú a nikto ich nie je schopný nájsť. Ľudia, ktorí majú ľudia filmové umenie a drámu, určite tento TV seriál ocenia.

Zrelý potomok rodiny Crainovcov si pamätá destvo v strašidelnom Hill House. Rodičia kúpili usadlosť, aby ju zrekonštruovali. Niektoré udalosti ovplyvnili ich budúcnosť. Starší brat sa napríklad stal spisovateľom, jedna sestra je psychiatričkou, ďalšia sestra vlastní pohrebný ústav a mladší brat trpí drogovou závislosťou. Všetci súrodenci sa snažia nadviazať vzťah so svojím otcom, ktorý nikdy nikomu nepovedal, čo sa v skutočnosti stalo jedného dňa, keď im zomrela mama zomrela a prečo museli usadlosť opustiť. Záhadný a krásny TV seriál vás udrží v napätí až do úplného konca.

Hlavná postava, úspešný manažér, stretáva šarmantnú mladú spisovateľku. Mužova láska sa čoskoro zmení na opravdivú posadnutosť. Používa sociálne siete, aby zistil viac o jej živote a snaží sa k nej dostať čím bližšie ako sa dá. Veľmi skoro sa stáva skutočným tyranom, ktorý je na svojej ceste pripravený eliminovať akúkoľvek prekážku, dokonca aj vtedy, ak by tou prekážkou bol naozajstný človek. Veľmi zaujímavý TV seriál, ktorý vás určite zaujme.

Paul Getty je ropný magnát a jeden z najbohatších ľudí v histórii. Vždy je obklopený ľuďmi, ktorí snívajú o kúsočku z jeho bohatstva: jeho rodine, priateľoch, nepriateľoch aj mnohých iných. Jedného dňa unesú jeho synovca a únoscovia žiadajú výkupné 17 miliónov dolárov. Pre Paula Gettyho je táto suma peňazí úplne zanedbateľná. Oficiálne sa však vyjadrí, že odmieta zaplatiť. TV seriál nezobrazuje iba prípad únosu, ale aj ťažké vzťahy v rodine tyranského bilionára.

Teror

V roku 1845 použije na preskúmanie severných pobreží Kanady expedícia vedená arktickým bádateľom Johnom Franklinom 2 vojnové lode - HMS Terror a HMS Erebus. Čoskoro obe lode zmiznú a tím nových bádateľov prestáva skúmať. Potrebujú zistiť, čo sa v skutočnosti stalo tímom aj lodiam. TV seriál je založený na knihe rovnakého názvu, ktorá bola napísaná podľa príbehu skutočnej expedície.

Yellowstone je prvý národný park na svete a jeden z najnavštevovanejších miest V USA. No na hranici tejto civilizácie sa objavujú viaceré veci. Duttóni, majitelia veľkého ranču, vyženú z pozemkov Thomasa Rainwatera, vlastníka indiánskej rezervácie a Dana Jenkinsa, staviteľského magnáta. Hlavná postava začína pociťovať úzkosť z prichádzajúcej vojny, ha preto sa snaží nadviazať so svojou rodinou, ktorá sa od neho stráni. Nadšenci akčných scén a drámy si tento TV seriál určite zamilujú.

Hlavná postava Barry je bývalý Marine a odporný nájomný vrh. Ide do Los Angeles na misiu a náhodou narazí na filmový konkurz. Inšpirovaný atmosférou sa Barry rozhodne zmeniť svoj život a stáva sa skutočným hercom. Ide o TV seriál typu komédie určený najmä pre tých, ktorí milujú zdravý smiech.

The First hovorí príbeh o bývalom astronautovi NASA Tomovi Hagertovi, ktorý sa pripravuje na let na Mars na vesmírny let s ľudskou posádkou. Žije v ťažkej dobe a musí čeliť rôznym ťažkostiam: jeho žena zomiera za čudných okolností, jeho dcéra je závislá na drogách a misia zlyháva. Ide o drámu, ktorá hovorí o rodinných hodnotách, osobných snahách a veľkých snoch.

Už ste videli niektorý z vyššie spomenutých TV seriálov? Zdieľajte svoje názory s nami v komentároch!

Pozrite si fotografie na Picnic at Hanging Rock / Amazon Studios