10 Nealkoholických použití Vodky, ktoré väčšina ľudí nepozná

Ak ste si mysleli, že vodku možno použiť iba na jeden dôvod, po prečítaní tohto článku budete veľmi prekvapení. V skutočnosti má veľa použití a niektoré z nich sú naozaj nečakané. Od čistiaceho prostriedku a zvýraznenia lesku vašich vlasov až po prípravu chrumkavého kuraťa - kto by si bol pomyslel, že vodka má také viacúčelové použitie?

Zdravanalada.sk miluje vyhľadávanie užitočných trikov, preto sme pre vás pripravili tento výber, nuž vyskúšajte.

1. Liečba popálenín od medúzy

Ak už máte skúsenosť s popáleninami od medúzy, potom dobre viete, ako to skutočne páli. Vo väčšine prípadov sa nejedná o nebezpečné popáleniny, ale sú skutočne bolestivé. Po prvé, umyte si postihnuté miesto slanou vodou, schladí to popáleninu a neutralizuje jed. Potom na postihnuté miesto nalejte trošku vodky - tá vysuší popáleniny a zníži bolesť.

2. Repelent proti zmyzu

Vodka je jednoduchým, ekologickým repelentom proti hmyzu proti komárom, včelám. osiam a mravcom. Naplňte sprejovú fľašu vodkou a nasprejujte si pokožku pred odchodom vonku alebo sprejujte priamo pri hmyze. Ak nemáte radi zápach, môžete si do nej pridať nejakú vôňu, t.j. primiešajte pár kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja. Majte na mysli aj to, že niektoré esenciálne oleje majú tiež repelentné vlastnosti. A uistite sa, že používate obyčajnú vodku, bez príchutí alebo cukru.

3. Liečba začervenania po sumachu jedovatom

Neexistuje nič horšie ako krásna prechádzka po lese, ktorú vám totálne pokazí sumach jedovatý. Aby ste sa vyhli začervenaniu, naneste okamžite na postihnuté miesto vodku. Urushiol, t.j. dráždivý olej, ktorý rastlina produkuje a ktorý je zodpovedný za svrbenie, alkohol úplne odplaví.

4. Osviežte kvety

Vodka je známa aj vďaka svojim antibakteriálnym vlastnostiam. Pridajte pár kvapiek vody a čajovú lyžičku cukru do vody vo váze. Zabije to baktérie, ktoré vyrastajú vo vode okolo koreňov a vaše kvety vás budú z vázy potešovať ešte dlhý čas.

5. Vodka čistí chróm, sklo a porcelánové povrchy

Takmer všetko možno vyčistiť pomocou vodky.

Zmiešajte šálku vodky s 1/4 šálky octu a 1/2 čajovej lyžičky tekutého mydla, aby ste dostali dokonalú čistiacu kvapalinu. Môžete ju použiť aj prostredníctvom sprejovej fľaše alebo len jednoducho namočiť oblečenie do čistiacej zmesi a vyutierať miesta, ktoré je potrebné vyčistiť. Čistí veľmi dobre a nezanecháva žiadne mastné zvyšky.

6. Domáci výťažok z levandule

Všetko, čo potrebujete, sú akurát tak čistá sklenená nádoba, vodka a čerstvé levanduľové kvety. Vložte do nádoby kvety a dolejte vodku. Pevne uzatvorte viečkom a nechajte na slnku na pár týždňov, pričom nádobu občas pretraste. Po 2 týždňoch tekutinu vylejte. Tento výťažok z levandule je veľmi účinný pri liečbe bolesti.

7. Chrumkavo upečené kura

Ak máte radi chrumkavé jedlo, chrumkavé kura, mali by ste skutočne vyskúšať pridať do cesta pár kvapiek vodky a potom ho variť ako zvyčajne. Dostane tmavšiu a chrumkavejšiu kôrku. Ak máte deti alebo ľudí, ktorí sa alkoholu vyhýbajú, netrápte sa, pretože alkohol počas varenia vyprchá.

8. Napnite si svoje póry

Zmiešajte rovnaké množstvo vodky a vody alebo zeleného čaju a pridajte 2 kvapky rozmarínového alebo jojobového esenciálneho oleja, namočte do zmesi bavlnený tampónik a naneste zmes na svoju tvár. Odborníci na krásu tvrdia, že tento roztok čistí a vypína póry. Majte na mysli, že ak máte príliš suchú pokožku, môže ju to ešte väčšmi vysušiť, preto tento roztok v prípade suchej alebo citlivej pokožky nie je ten najlepší nápad.

9. Zbavte sa pachu vo vašich uterákoch

Počas leta, najmä ak žijete vo vlhkom podnebí, môžete niekedy vo svojich uterákoch cítiť zatuchnutý zápach. Aby ste sa ho zbavili, pridajte lne 1/3 šálky vodky do vašej práčky, ak idete prať. Po tom, čo sa v bubne zmieša voda s vodkou, nechajte uteráky namáčané jednu hodinu v tejto zmesi a potom pokračujte v bežnom praní.

10. Vyrovnávanie vlasov

Vodka môže pre vaše vlasy urobiť niekoľko užitočných vecí. Posilňuje vlasové folikuly, chráni pred kučeravosťou, vyrovnáva produkciu kožného tuku a vo všeobecnosti urobí vlasy žiarivými a zdravými. Zmiešajte presne rovnaké množstvo vodky a vlasového kondicionéra, naneste na svoje vlasy a nechajte pôsobiť 5 - 10 minút a potom vlasy opláchnite. Túto kúru opakujte 2 krát mesačne a môžete nanášať aj častejšie, ak chcete vysušiť pokožku hlavy.

Myslíte, že sme na niečo zabudli? Povedzte nám o tom v komentároch.

Pozrite si fotografie na thisismyusernamewhatsyours / imgur, annafurlaxis / instagram