10 ohromujúcich faktorov, ktoré môžu zmeniť váš pohľad na svet

Vedeli ste, že existuje „zlatá krv“ alebo, že autá Mercedes-Benz majú tajnú technológiu, ktorá sa pred autonehodou aktivuje? A čo skutočnosť, že v poslednej dobe žiadajú občania o občianstvo na vesmírnej lodi?

1. Najhlučnejší svetový pokrik je slovo „ticho“.

Tento nezvyčajný záznam urobila učiteľka v škole v Belfaste (Severné Írsko). V roku 1994 prekročila pani Flanaganová svetový Guineessový rekord, keď skríkla „Ticho!“ vo výške 121,7 decibelov (je to hlasnejšie, ako keď počúvate rokový koncert). Našťastie však túto hlasovú zbraň nikdy nepoužila vo svojej triede pre svojich študentov.

2. Takhini Hot pramene v Kanade majú festival mrznúcich účesov.

Každú zimu skáču návštevníci Takhini horúcich prameňov do horúcej vody, ktorá dosahuje 37,7°C a nechávajú si zmraziť vlasy na teplotu okolitého prostredia -30°C. Výsledkom sú fotografie ich kuriozít a zábavné účesy.

3. Niektoré automobily Mercedes-Benz spúšťajú pred autonehodou „ružový hluk“.

Tento systém sa nazýva Pre-Safe. Keď vyhodnotia senzory automobilu, že sa blíži zrážka, systém spustí „ružový hluk“, ktorý je takmer nepočuteľný, ale ušné svaly ho jemne zachytia.

4. Podľa Gordona Ramsayho existuje iba 5 chodov, ktorý by bol schopný uvariť hocikto.

  1. veľký burger,
  2. zdravé raňajky,
  3. dusené mäso,
  4. kuraciu porciu,
  5. dobrý dezert.

5. Počas Prvej svetovej vojny sa zvykli kvôli špionáži svojich nepriateľov skrývať nemecké, francúzske a britské oddiely v bútľavých stromoch.

Tím inžinierov zistil, že vojnoví vojaci sa ukrývali v pravej časti stromu a mohli nerušene a dokonale sledovať pohyb svojich nepriateľov.

6. 100 rokov uvidíme v Novembri 2115.

Film, ktorý pravdepodobne neuvidíme, uviedol Robert Rodriguez a John Malkovich s podporou výroby ultra značkového koňaku Luisa XIII. Hlavné postavy nájdete na fľaši tohto koňaku na začiatku filmu. Filmový materiál sa uzamkol v neprístupnom a dobre zabezpečenom trezore a otvorí sa o 100 rokov, čo je presne tak dlhá doba, počas ktorej potrebuje koňak dozrieť. Kovové lístky na premiéru sa rozposlali 1 000 najvplyvnejším ľuďom sveta, aby ich raz odovzdali svojim nasledovníkom.

7. Prvá svetová vesmírna stanica Asgardia prijíma prvé žiadanky pre budúce občianstvá.

Je to prvý štát, ktorý bude umiestnený na obežnej dráhe Zeme, má svoju vlastnú vlajku, symbol, ústavu a prezidenta. Prezidentom bude ruský vedec a podnikateľ Igor Ashubeyli. Projekt je plne financovaný a uvedený na trh. Ak sa rozhodnete požiadať o svoje občianstvo, môžete to urobiť tu: Asgardia.space.

8. Existuje dôvod, prečo prichádzajú pekné myšlienky do nášho mozgu v sprche.

Podľa harvardského psychológa Shelleyho H. Carsona je sprchovať sa alebo dať si bublinkový kúpeľ výborným nápadom ak potrebujete vyriešiť tvorivým prístupom nejaký problém. Ak sa uvoľníme, ako je to napríklad v sprche alebo pri kúpeli, naše mozgy sa presunú do takzvanej inkubačnej doby. V tomto stave robíme zvyčajne dôležité rozhodnutia, premýšľame nad svojimi myšlienkami a prichádzame na zaujímavé závery.

9. „Zlatú krv“ má len 43 ľudí na svete.

Tento typ krvi sa nazýva „zlatá krv“ kvôli tomu, že je neuveriteľne zriedkavá. Pri krvných transfúziách ju možno použiť pre všetky krvné typy aj napriek RH faktorom. Ľudia s typom krvi RH-0 sú najvzácnejšími darcami krvi na svete. Dnes existuje iba 43 ľudí s takýmto krvným typom.

10. V Anglicku existuje záhrada plná nebezpečných a jedovatých rastlín, ktorá je otvorená verejnosti.

Ide o veľký záhradný komplex obklopený kaštieľom Alnwick, ktorý tam stojí už viac ako 300 rokov. V roku 2005 pridala podobnú krásnu záhradu s nezvyčajnými a nebezpečnými kvetmi Jane Percy, vojvodkyňa z Norhumberlandu. Za vstupnou bránou nájdete viac ako 100 jedovatých, omamných a nelegálnych rastlín z celého sveta. Dnes je jednou z najčastejšie navštevovaných miest v krajine.

Preview photo credit 20th Century Fox Licensing / @EastNews