10 Spôsobov ako mať v dome teplo bez toho, aby ste kúrením plytvali

Nanešťastie nemôžete predísť príchodu zimy, No môžete predísť mrazom počas chladnejších mesiacov. A nemusí vás to stáť ani cent.

Zdravanalada.sk zozbierala niekoľko tipov, ktoré vás udržia v teple. Na konci máme pre vás bonusový tip, ktorý vás inšpiruje, ako udržať v teple nielen váš domov, ale aj vaše telo.

1. Izolácia vo forme hliníkovej reflexnej fólie

10 Spôsobov ako mať v dome teplo bez toho, aby ste kúrením plytvali

Ak máte radiátor namontovaný na múre, dajte za radiátor kúsok plechovej fólie. Odrazí to teplo od múru a teplo sa bude odrážať priamo do miestnosti, čo znamená, že teplo sa naakumuluje rýchlejšie a izbe potrvá dlhšie, kým vychladne.

2. Zátka do krbu

Mať krb je úžasný spôsob, ako vyhriať váš priestor, ale môže byť veľmi zradný. Teplo uniká hore a môže z vášho domu uniknúť cez komín. Aby ste tomu predišli a znížili svoje účty za teplo, môžete tam vložiť nehorľavú krbovú zátku, ktorá únik vzduchu znemožní.

3. Vymeňte posteľné prádlo

Ó, aký to je úžasný pocit vyvaliť sa v teplej posteli. No v chladnejších mesiacoch možno vaša posteľ nie je až teplá, ako by ste chceli práve kvôli posteľnej bielizni. Navlečte si na periny flanelovú súpravu, je hrubšia aj teplejšia. Je to práve to, čo v zime potrebujete.

4. Nezatieňujte svoje okná.

Ak ráno vychádza slnko, odhrnite závesy, aby ste umožnili slnečným lúčom zohriať vašu izbu. Závesy zatiahnite až po západe slnka, tak aby teplo cez okná počas dňa neunikalo.

5. Zariaďte si izbu útulne.

Koberce aj koberčeky nevyzerajú až tak pekne, no v zimných mesiacoch vám pomôžu zohriať vaše izby. Koberček funguje ako izolácia, ktorá udrží vaše prsty na nohách v teple.

6. Nechajte sviečky svietiť...

Podobne ako koberčeky, aj sviečky plnia estetický účel. Zažatá svieca je ďalším zdrojom, ktorý dokáže dodať teplo v dome a zútulniť atmosféru. Sviečky potrebujete najmä vtedy, keď je vonku chladno.

7. Zabráňte prievanu

10 Spôsobov ako mať v dome teplo bez toho, aby ste kúrením plytvali

Studený vzduch prichádza cez okná a dvere, ak nie sú náležite uzavreté. A existuje množstvo spôsobov, ako tieto okná a dvere "zapečatiť". Môžete použiť špeciálnu pásku na okná alebo na okná nasprejovať vodu a prikryť ich bublinkovým obalom. Bude to fungovať ako ochranná vrstva a zabráni prístupu chladného vzduchu.

8. Jedzte teplú stravu a pite horúce nápoje.

Ide o známy trik, ak sa cítite prechladnutý, zvyčajne si dáte šálku čaju alebo horúcu čokoládu. Akýkoľvek horúci nápoj alebo horúca polievka alebo iné obľúbené jedlo pripravené nad plameňom určite váš dom aj telo "rozdúcha".

9. Pečte v rúre.

Studené mesiace volajú po teplom, výdatnom jedle. Je skutočne úžasným nápadom začať piecť. Nielenže sa budete cítiť teplejšie, ako sme už v predchádzajúcom bode spomenuli, ale pomôže vám to zohriať aj vaše priestory. Po skončení pečenia nechajte rúru otvorenú a zabijete tak 2 muchy jednou ranou.

10. Pozvite si priateľov.

Ak sa cítite pod psa, malé stretnutie s ľuďmi vám dokáže pomôcť nakopnúť vašu náladu. A nielen to! Čo ste možno nevedeli, každý, kto je v miestnosti s vami, vám dokáže pomôcť otepliť aj vaše priestory. Čím je ľudí viac, tým je veselšie. A aj teplejšie.

Bonus: Prídavná vrstva nefunguje len pri dotyku s podlahou...

Dúfame, že kdekoľvek ste, všade cítite teplo. Dajte nám vedieť o vašej obľúbenej veci v týchto chladných dňoch!

Pozrite si fotografie na chimneybaloon.us, unknown / imgur