10 Spôsobov, ako sa vyhnúť dvojitej brade a krku

Podľa štatistík International Society of Aesthetic Plastic Surgery z roku 2017, 17 miliónov žien využilo Botox, aby si dali odstrániť svoju dvojitú bradu aj krk! Napriek tomu, že Botox môže byť veľmi jednoduchým spôsobom, hlavne u ľudí, ktorí sú finančne nezávislí, existujú aj prirodzené spôsoby ako sa zbaviť prevísajúcej pokožky na tvári aj na krku, ktoré nie sú až tak veľmi známe. Väčšina z nás však kvôli nedostatku času a nadšenia takýto spôsob nepreferuje. Ale ak tieto tipy vyskúšate, nielenže sa zbavíte prevísajúcej pokožky, ale zlepší sa aj vaše celkové zdravie.

Zdravanalada.sk našla pre vás 10 prirodzených spôsobov, ako sa zbaviť prevísajúcej pokožke v akomkoľvek veku a v budúcnosti predísť plastickej chirurgii alebo použitiu ihiel.

1. Obmedzte príjem cukru.

Stále viac a viac počúvame o negatívnych účinkoch, ktoré má cukor na naše zdravie a keď sa hovorí o škodlivosti cukru na pokožku, treba povedať, že aj tu spôsobuje viac škody ako úžitku. Pravidelný príjem cukru vyvoláva v našom zažívacom ústrojenstve proces, ktorý sa nazýva glykácia, čo má za následok starnutie, prispieva k strate kolagénu v našom tele, (nachádza sa v bielkovinách, udržuje našu pokožku pevnú a pružnú) a bráni jeho obnovovaniu.

To má za následok to, že pokožka je ovisnutejšia a objavujú sa vrásky. Ak znížite príjem cukru, produkcia kolagénu sa znova obnoví a aj vaša pokožka aj vaše telo budú silnejšie a viac hydratované.

Maximálne množstvo cukru, ktoré vaše telo potrebuje, t.j. zdraviu ešte stále bezpečná dávka je 6 polievkových lyžíc denne. No majte na mysli, že takmer všetky potraviny, ktoré jeme, môžu obsahovať cukor, takže je dôležité, aby ste vyhýbali cukru aj v rannej káve alebo čaji.

2. Skúste kokosový olej.

Kokosový olej je najlepší zvlhčovač. Kvôli svojmu zloženiu vypĺňa pri aplikácii na pokožke póry a vrásky, čo môže obnoviť hydratáciu jemných častí pokožky, čo je veľmi dôležité.

Okrem toho nasýtené kyseliny v kokosovom oleji vďaka svojej nízkej molekulovej hmotnosti prenikajú do pokožky, na rozdiel od všetkých zvlhčovačov na báze vody a dokážu chrániť prirodzené bielkoviny vašej pokožky. Podľa štúdie, ktorú viedol Národný inštitút zdravia, môže kokosový olej účinne liečiť suchú pokožku, byť prevenciou pred prevísaním pokožky a eliminovať vrásky.

Malé množstvo kokosového oleja aplikujte na pokožku ráno a dvojité množstvo v noci pred spaním. Je dôležité zadovážiť si organický kokosový olej, ktorý nie je nijako parfumovaný ani chemicky upravovaný. NEZABUDNITE si ho naniesť aj na svoj krk, pretože niekedy keď sa jedná o hydratáciu, svoj krk zanedbávame najviac.

3. Dá sa používať aj ako antioxidant

Pokožka je najväčším orgánom ľudského tela a je najviac vystavená oxidácii, čo znamená, že pokožka sa poškodzuje pôsobením dennej rutiny. Potraviny, ktoré sú bohaté na antioxidanty, môžu zabrániť poškodeniu, ktoré zanecháva na našej pokožke oxidačný stres.

Napriek tomu si môžete zadovážiť zvlhčovač, ktorý je údajne bohatý aj na antioxidanty a môže pomôcť obnoviť vašu pokožku. Čo sa týka antioxidantov, odvádzajú najlepšiu prácu vo vnútri kožného tkaniva. Namiesto míňania obrovského množstva peňazí na drahý zvlhčovač, začnite jesť potraviny, ktoré navrátia vašej pokožke pôvodný stav a zredukujú známky starnutia.

Pokúste sa jesť čučoriedky, hrozno, jahody, černice, červenú šošovicu, špenát alebo kyslú kapustu.

4. Umývajte si svoju tvár.

Všetci robíme veľkú chybu, ak spíme v make-upe, len preto, že sme veľmi unavení alebo príliš leniví, aby sme ho odstránili. Ale je dôležité venovať pár minút ráno a večer umývaniu svojej tváre, najmä ak máme na tvári nanesený make-up. Keď sa na pokožku nanáša make-up, pomaly cez póry preniká a pretože takmer všetky produkty make-upu obsahujú škodlivé chemikálie, to prispieva k oxidačnému stresu, ktorý bunky poškodzuje.

Je dôležité používať čistiaci prostriedok na báze vody a na konci použiť studenú vodu, aby ste pomohli pórom stiahnuť sa. NEPOUŽÍVAJTE tvárový peeling večer, iba raz za týždeň, aby ste sa vyhli podráždeniu pokožky. Peeling prispeje k obnove pokožky. Keď si očistite tvár, naneste tenkú vrstvu kokosového oleja formou zvlhčovača.

5. Beta karotén a vitamín A

Podľa nedávnej štúdie z Národného inštitútu zdravia, kombinácia beta karoténu nachádzajúceho sa vo väčšine potravín a vitamínu A sa dá predchádzať starnutiu pokožky. Vitamín A je hlavnou zložkou u protistarnúcich zvlhčovačov pokožky a chráni pred slnečným žiarenám. Bolo dokázané, že beta karotén bráni prenikaniu slnečného UV žiarenia, čím chráni pred poškodením a starnutím pokožky, stimuluje produkciu kolagénu a pružných kožných vlákien.

Aj beta karotén aj vitamín A sa nachádzajú v potravinách, akými sú mrkva, sladké zemiaky, kyslá kapusta, špenát, ananásový melón a marhule. Odporúčaná denná dávka aj vitamínu A aj beta karoténu je 30 mg.

6. Naneste si uhorkový džús.

Tým, že starneme, zložky pokožky akými sú kolagén, ktorý podporuje pevnosť a elastín, ktorý poskytuje pružnosť, sa po 20-tke vytvárajú o 1% menej každý rok. Potom sa začína pokožka pomaly stenčovať a ovísať v oblastiach akými sú tvár, krk a hruď. Takže je veľmi dôležité o tieto partie sa starať častejšie ako o iné časti tela pravidelnými maskami.

Čo sa týka starostlivosti o pokožku, uhorky a uhorkový džús robia zázraky. Sú výdatné na minerálnu silicu, ktorá je hlavnou zložkou zdravého kožného tkaniva a kyselinu askorbovú, ktorá môže chrániť pred zadržiavaním vody v pokožke. Ak sa nanášajú miestne, uhorky môžu z pórov pokožky vyplaviť toxíny a spevniť kolagén pod pokožkou.

Ako to použiť:

Zoberte 1 uhorku, ošúpajte ju a pokrájajte na malé kúsky. Kúsky rozdrvte počas 10 - 20 sekúnd, kým nezískate džúsovú konzistenciu. Potom to dajte do sitka a oddeľte vodu. Umyte si tvár ako to bežne pred spaním robíte a použite aj čistiace tonikum bez oleja. Naneste džús na bavlnený tampónik a potieraním nanášajte na svoju tvár, krk a hruď. Nechajte pôsobiť 20 minút, kým nevyschne. Umyte si tvár studenou vodou a poklepkajte ju. Metódu opakuje 2 krát za týždeň.

7. Zmiešajte sódu bikarbónu a kokosový olej

Aj kokosový olej aj sóda bikarbóna majú výborné protistarnúce účinky. Sóda bikarbóna je prirodzená prísada, ktorá pokožku rozjasňuje a zbavuje ju odumretých kožných buniek, sťahuje veľké póry a v súčinnosti s masážou podporuje produkciu kolagénu. Kokosový olej, ako sme už vyššie vysvetlili, je výborný pre zvlhčovanie vašej pokožky, prenikanie do pokožky a liečenie ovísajúcej pokožky a vrások, ktoré sa časom objavujú.

Touto dvojkombináciou dosiahnete uvoľnenie vašej pokožky, jej zvlhčenie, masáž podporí krvný tok pod pokožkou a produkciu kolagénu.

Ako to použiť:

Naplňte 1/4 hrnčeka kokosovým olejom. Pridajte 3 polievkové lyžice sódy bikarbóny a dobre zmiešajte, kým nespravíte cesto. Ráno vyhĺbte 1 polievkovú lyžicu cesta a naneste masírovaním na vašu tvár a krk počas 1-2 minút (vyhýbajte sa jemnej pokožke okolo očí). Na 10 minút si sadnite. Tvár si umyte studenou vodou a vysušte ju. Opakujte 2 krát týždenne.

8. Zmes vaječného bielka a medu

Pri lokálnej aplikácii vaječných bielok a medu sa vedecky dokázali u pokožky mnohé zdravotné prínosy. Podľa štúdie z Agocampu Rennes Sciences et Technologie Research Center, vaječné bielka dokázateľne redukujú vrásky, vyhladzujú línie a navracujú pružnosť pokožky. Počas tohto výskumu vzali vajcia z kuriat a rozobrali zložky vaječných bielok. Našli 69 hlavných bielkovín, ktoré obnovujú a posilňujú pokožku v prípade, že sa bielka nanášajú lokálne.

Med je bohatý na antioxidanty, odstraňuje nečistoty a preniká do pokožky. Okrem toho je hygroskopický, ako glycerín, čo znamená, že pokožku zvlhčuje a absorbuje vodu z prostredia. Kombinácia týchto zložiek predstavuje účinnú kožnú kúru.

Ako to použiť:

Oddeľte 1 vaječné bielko od žĺtka do misy. Pridajte 2 polievkové lyžice medu a miešajte, kým nezískate cesto. Naneste na pokožku tváre a krku (vyhýbajte sa oblasti okolo očí). Nechajte pôsobiť 20 minút. Pokožku opláchnite studenou vodou a poklepkajte ju dosucha. Opakujte raz za týždeň.

Cvičenia

10 Spôsobov, ako sa vyhnúť dvojitej brade a krku

Práve tak ako svaly nôh môžu zareagovať na cvičenie spevnením svalov, tvárové svaly tiež na cviky reagujú. Svaly formujú pre pokožku silný základ, takže keď strácajú svaly pružnosť, pokožka na to reaguje a začína ovísať. Teória podporujúca tvárové cvičenia a jogu tváre tvrdí, že tito cviky dokážu vyrovnať tvárové svaly, zlepšiť cirkuláciu krvi a posilniť pokožku.

9. Cvik “Lyžica"

10 Spôsobov, ako sa vyhnúť dvojitej brade a krku

Toto cvičenie je ideálne pre narovnanie vašich lícnych kostí, redukuje nasolabiálne vrásky, zlepšuje cirkuláciu krvi a aj posilňuje a upevňuje svaly na krku.

Ako ho vykonávať:

Zoberte si čistú polievkovú lyžicu, našpúľte pery a dajte lyžicu do stredu pier medzi pery. Použitím svojho ďasna polievkovú lyžicu zodvihnite. Usmejte sa a vydržte 5 - 10 sekúnd. Na chvíľu nechajte líca oddýchnuť (10 sekúnd). Opakujte 10 krát. Robte toto cvičenie každé ráno pred zobudením a každý večer pred spaním.

10. Cvik zdvíhaním očí

Toto cvičenie je ideálne pre pokožku okolo očí a lícne kosti. Môže obnoviť pokožku okolo očí aj čela a odstrániť jemné vrásky. Okrem toho posilní svaly okolo očí aj čela.

Ako ho vykonávať:

Položte oba svoje ukazováky a prostredníky do pozície nožníc. Dajte ich za oči (jeden nad obočie a jeden nad lícne kosti). A začnite opakovane škúliť počas 20 sekúnd. Na pár minút nechajte oči oddýchnuť. Opakujte 10 krát. Robte toto cvičenie každé ráno a po zobudení a každý večer pred spaním.

Je dôležité si zapamätať, že trvá určitý čas aj úsilie stiahnuť prevísajúcu pokožku, ale príroda má vždy pomalšie, no o to viac účinnejšie procesy a niekedy nie je kozmetická chirurgia jediným riešením. Milujte svoje telo, či už vyzeráte mladšie alebo staršie!

Už ste niekedy pri pokusoch o odstránenie prevísajúcej pokožky skúsili niektorú z týchto metód? Ktorá z metód fungovala najlepšie? Prosím, zdieľajte svoje skúsenosti s nami v komentároch.

Ilustrovala Alena Sofronova