10 Supermodeliek prezrádza, ako zostať vo forme aj bez hladovania

Odkedy Heidi Klum prekvapila svojich fanúšikov zdieľaním fotiek, na ktorých je vidno, ako si pochutnáva na obrovskom kúsku pizze, začalo sa veľa hovoriť o tom, že viaceré supermodelky pripúšťajú, že milujú fast food. Zdá sa, že sa potvrdilo, že hladovanie a odopieranie si obľúbeného jedla nemá nič spoločné s udržiavaním si dobrej postavy. Dokonca aj vrcholové modelky tvrdia, že ani odopieranie si obľúbeného jedla nemá za následok to, ako vyzerá naša postava, pretože každý z nás je individuálny.

Zdravanalada.sk vám prináša tajomstvá supermodeliek, ktoré prezrádzajú ako vyzerať krásne a zdravo aj bez mučivých a prísnych diét.

Tejto supermodelky a mamy 4 detí sa často kvôli jej úžasnej postave a mladistvému vzhľadu na tajomstvo jej diéty. V svojich rozhovorch Heidi povedala, že neexistuje diéta, ktorou by sa riadila, dodržiava iba zdravé stravovacie návyky prostredníctvom ktorej vyzdvihuje najmä domácu stravu, ktorej dáva prednosť pred jedením niekde vonku alebo v reštauráciách. Verí tomu, že keď jete vonku alebo ak si objednáte niečo z reštaurácie, prestávate sa kontrolovať čo sa týka veľkosti porcie aj čo sa týka chute, pretože do jedál pridávajú rôzne prísady, ktoré spôsobujú nekontrolovateľnú chuť do jedla. Heidi má ešte jedno tajomstvo: svoje posledné jedlo jedáva o 18:00, aby telu umožnila dostatok času na trávenie a spáliť kalórie navyše.

Josephine Skriver úspešne kombinuje ranné cvičenie a výživné raňajky, ktoré jú naštartujú na celý deň. Jej kľúčom v boji proti hladu je stále mať pri sebe pár snackov pre prípad hladu vo svojej kabelke. Modelka si vyberá oriešky alebo proteínové tyčinky, celozrné instantné kaše a ovocie. Josephine má aj "liečebné dni", ako ich ona volá, keď môže jesť pizzu, burgery alebo svoju obľúbenú tmavú čokoládu.

V jednom zo svojich zdieľaní Snapchat potvrdila, že jedenie grilovaného syra s hranolkami a kečupom je jej dennou rutinou. Možno je tomu ťažko uveriť, ale Bella sa denno-denne vytešuje vo svojej jednoduchej domácej kulinárii - obzvlášť rada pripravuje pizzu. Tento fakt možno pre nás vyznieva ako sen, ale kým jedenie pizze nemá na Bellinu postavu žiadne škodlivé účinky, na ostatných to môže mať úplne iné účinky.

Ak by ste nakukli na sociálne siete na účet Kendall, uvideli by ste množstvo nezdravých a rýchlych potravín, ktoré občas pridá na svoje konto. Všeobecne sa snaží stravovať zdravo, no občas má rada takzvané “klamné jedlá”, ktoré ju "psychicky liečia". Občasné klamstvo je v diéte dáva oprávnenie zjesť niečo nezdravé, aby jej to pomohlo zvládať psychologický stres, ktorý musí človek zadržiavať, ak sa v jedení stále kontroluje. Vo viacerých módnych šou sa Kendall tvári tak, že dáva prednosť zdravým jedlám, akými sú ovocie a zelenia a pije detoxikačné čaje.

Blogerka zdravia, krásy a finess, Lisa Lorles, zdieľa svoje tipy o fitness a zdravom stravovaní na svojom YouTube kanáli. Možno by ste to vôbec nečakali, ale jej recepty na zdravé jedlá vôbec nevylučujú chlieb, palacinky, dokonca ani šišky. Lisa nepočíta kalórie, no stále sa snaží konzumovať len tie potraviny, ktoré sú bohaté na vitamíny, minerály a zložené uhľohydráty. Jej tajomstvom je výber vysoko energetických a sýtych potravín na raňajky, akými sú ovsené palacinky s javorovým sirupom a pitie dostatočného množstva vody medzi jedlami.

Miranda Kerr má rada zdravé stravovanie, ale určite nehladuje. Aby dokázala ráno naštartovať svoj deň a zobudiť svoje telo, vypije šálku horúcej vody s čerstvým citrónom. Počas dňa konzumuje ovocné a zeleninové smoothies, tuniaka s čerstvým šalátom a pečené kura. Jedno z jedál, ktoré Miranda rada pre seba aj svojho syna pripravuje, sú ovsené a banánové palacinky, ktoré predstavujú zdravé a chutné raňajky.

Alessandra začína svoj deň vajíčkami a avokádovým toastom, po rannom cvičení pije zelený džús a potom si na obed a večeru dá niečo výživné, ako napríklad kurča, ryby, sushi alebo brazílske BBQ. Jej tajomstvom dokonalej postavy je celý deň piť dostatočné množstvo vody aj zeleného čaju, ktorý má veľa blahodárnych účinkov. Zelený čaj dokáže najmä podporiť váš metabolizmus a zrýchliť spaľovanie tukov.

Rosie pripúšťa, že sa riadi prísnou diétou, ktorá vylučuje akékoľvek mliečne výrobky, glutén, cukor a alkohol. Ani ona sa však nedokáže chutným potravinám a nápojom odolávať, preto sa riadi jej takzvaným pravidlom “80/20”. Riadiť sa týmto systémom znamená, že by ste mali jesť zdravo 80 percent svojho času a dopriať si nezdravé jedlá zvyšných 20 percent času. "Stále sa pokúšam s telom vyjednávať a rozumne si vyberať, ale viete, keď si dám hranolky alebo puding či dezert s niekým, na kom mi záleží, nechcem sa takýchto životných potešení len tak vzdať," hovorí Rosie.

Caru často označujú v súvislosti s rýchlym občerstvením medzi módnymi prehliadkami a fotografovaním. Kým viaceré medelky dodržiavajú prísne diéty, ona má v týchto veciach úplne iný prístup. Naopak, je si istá, že chudnutie a hladovanie je otrasné. Dokonca konzumuje aj pizzu, burgery a iné "nekvalitné jedlá". Cara nikdy nezabúda na cvičenie a v telocvični spáli všetky nadbytočné kalórie.

Gigi Hadid upútala titulky časopisov, keď zjedla burger v The Tonight Show s Jimmy Fallonom. Ukázalo sa, že Gigi každý týždeň počas svojho prvého roka v New York City vyskúša burger z novej reštaurácie. Modelka hovorí o svojich obľúbených jedlách s nadšením a tvrdí, že žije mottom: “Jedz poctivo, aby si zostala vo forme — zjedz aj burger a budeš duševne zdravá.”

Niet pochýb, že tipy, ktoré sme vám práve o známych hviezdach prezradili, sú pre hrdinky z nášho článku určite účinné. Všetci sme však rozdielni, a ak ten alebo onen tip nefunguje na vás, znamená to, že máte začať hľadať a skúšať, čo je pre vás dobré a účinné. Nezáleží, aké máte ciele, stačí začať pozitívne myslieť a milovať svoje telo!

Ktoré z týchto tipov by ste radi vyskúšali? Máte svoje vlastné nápady, ako vyzerať dokonale bez prísnych diét? Zdieľajte svoje myšlienky v komentároch.

Pozrite si fotografie na Lisa Lorles / Instagram, Lisa Lorles / Instagram, Lisa Lorles / Instagram