10 Tipov, ako vyčistiť kuchyňu, aby žiarila

Čistenie kuchyne vám určite zaberá viac času ako ostatných izieb dohromady. Medzi kachličkami, sporákom, rúrou, mikrovlnou rúrou... všade je veľa roboty! A všetky povrchy si vyžadujú dostatočnú dávku vašej pozornosti aj času. Sú však spôsoby, ako čistiaci proces inteligentne zjednodušiť aj zrýchliť aj napriek tomu, že niektoré tipy sa vám budú zdať veľmi extrémne: prečo použiť na umývanie majonézu alebo ponožku? V skutočnosti sú však všetky tieto tipy skutočne užitočné.

Zdravanalada.sk našla čudné, ale užitočné tipy, ako proces umývania v kuchyni uľahčiť.

Pravítko na vetranie

Existujú viaceré spôsoby, ako odstrániť prach z ventilátora a najúčinnejším je vysávač alebo kompresor. V každom prípade po odstránení väčšej časti hrubej špiny je najlepšie ventilátor vyčistiť vlhkou handrou - ide to oveľa jednoduchšie, ak použijete obyčajné plastové alebo drevené pravítko.

Alkohol na sklo

10 Tipov, ako vyčistiť kuchyňu, aby žiarila

Určite ste si všimli škaredé šmuhy na skle aj potom, čo ste poháre alebo sklo poumývali. Na to, aby ste sa ich zbavili, môžete použiť alkohol: zmiešajte ho s vodou a zmesou sklo umyte. Uvidíte, ako vám potom sklo zažiari.

Papierové utierky v chladničke

10 Tipov, ako vyčistiť kuchyňu, aby žiarila

Umývanie chladničky nie je veľkou zábavou, ale ak použijete papierovú utierku, nebudete to už musieť robiť tak často. Väčšinou je v chladničke vidieť nadbytočnú vodu z čerstvej zeleniny a ovocia, ktorú dokonale vysušíte práve papierovou utierkou. Môžete použiť aj vrecúško z kremičitého gélu z krabice od topánok.

Vriaca voda na mikrovlnú rúru

10 Tipov, ako vyčistiť kuchyňu, aby žiarila

Para v mikrovlnej rúre dokáže urobiť doslova zázraky. Všetko, čo potrebujete, je dať do mikrovlnky zovrieť trošku vody. Potom jednoducho steny mikrovlnky vyleštite vlhkou handrou.

Múka zbavuje mastnoty

10 Tipov, ako vyčistiť kuchyňu, aby žiarila

Staré škvrny od mastnoty je len veľmi ťažké sa zbaviť, najmä ak povrch potrebuje starostlivo vyčistiť. V tomto prípade použite múku. Múku vysypte na mastné škvrny a po skončení čistenia ju umyte. Táto metóda vám veľmi dokonale pomôže vyčistiť sporák.

Aktívne uhlie, ktoré pohlcuje pachy

10 Tipov, ako vyčistiť kuchyňu, aby žiarila

Ďalším trikom, ktorý vám pomôže vyčistiť vitrínu chladničky je aktívne uhlie. Vložte pár tabliet aktívneho uhlia do chladničky a pohltí vám to všetky pachy.

Majonéza na rastliny

10 Tipov, ako vyčistiť kuchyňu, aby žiarila

Ak máte doma v kuchyni umelé rastliny, môžete im vdýchnuť druhý dych práve použitím majonézy. Vyčistite listy od prachu a potom rastliny ešte vyčistite vodou s majonézou. To pomôže vašim umelým kvetom zažiariť.

Úloha pre stratenú ponožku

10 Tipov, ako vyčistiť kuchyňu, aby žiarila

Ak zistíte, že vám ostala iba jedna ponožka z páru ponožiek a druhá sa vám niekde stratila, nevyhadzujte ju preč. Veľmi dobre pri utieraní prachu nahradí umývací mop.

Káva pre lepšiu izbovú arómu

10 Tipov, ako vyčistiť kuchyňu, aby žiarila

Po čistení alebo po skončení varenia niečoho aromatického vám určite pomôže vyhnať pachy z izieb práve káva. Do aromatickej lampy pridajte pár kávových zŕn a celý dom sa vám naplní arómou z kávy.

Zemiaky, olej a soľ na grilovací rošt

Zdá sa, že existuje nenáročný spôsob, ako vyčistiť grilovací rošt bez použitia chemikálií. Polejte rošt olejom, posýpajte soľou a nechajte pôsobiť 10 minút. Potom vezmite polovicu zemiaka a rošt vydrhnite. Mastnotu sa vám podarí určite odstrániť.

Či už upratovanie milujete, alebo nie, nemôžete sa mu vyhnúť. Aké tipy na čistenie poznáte? Zdieľajte ich s nami v komentároch.

Pozrite si fotografie na thisgrandmaisfun