11 Cynických právd, ktoré viacerí z nás stále nechcú prijať

Už vás niekedy napadlo, prečo robia ľudia rovnaké chyby znova a znova? Nezáleží, či majú diplom z vysokej školy alebo iný univerzitný profesorský titul, všetci z nás robia niekedy primitívne chyby. No v skutočnosti sú určité pravdy v živote, ktoré viacerí ľudia odmietajú akceptovať a namiesto toho si vyberajú chodiť okolo horúcej kaše.

Zdravanalada.sk sa rozhodla konzultovať o Quore a zistiť, ktoré bežné stereotypy nám bránia v slobodnom živote a spôsobujú to, že opakovane robíme stále znova a znova tie isté chyby.

1. Keď zakaždým odpúšťate, váš nepriateľ zostane nepotrestaný

Niektorí ľudia veria, že len odpustenie im môže pomôcť začať nový deň s novou myšlienkou aj čistou dušou. Ale nikto nespomína, že v skutočnosti existujú 2 typy odpustenia.

Duchovné: Tento typ odpustenia nám pomáha preniesť sa cez vlastné trápenia a nájsť pokoj vo svojom vnútri. Je zameraný dovnútra a nie smerom navonok smerom k tým, ktorí nás urazili. Takže s týmto typom odpustenia sa nepokúšame odpúšťať, iba sa namiesto toho vyhnúť zahanbeniu. Je šľachetné, užitočné a nevyhnutné. Z dôvodu slušného správania. Tento typ odpustenia je o našom prístupe smerom k osobe, ktorá nás urazila. Nanešťastie, keď niekomu raz alebo viackrát odpustíme, pomáhame mu dosiahnuť pocit, že jeho skutky zostávajú nepotrestané. Takže je najvyšší čas rozhodnúť sa, či takýmto ľuďom vôbec odpustiť alebo nie.

2. Boh vám nikdy nezatelefonuje

Touto dramatickou témou chceme povedať, že nikto a nič nepríde a nezachráni váš vlastný život.

Najlepším príkladom je film The Zero Theorem natočený Terrym Gilliamom. Hlavná postava filmu trávi svoje dni doslova sedením blízko telefónu a čakaním na telefonát od Boha, ktorý mu má odhaliť jeho význam života.

Tí, ktorí videli tento film potrebovali 2 hodiny na to, aby počas dĺžky filmu pochopili túto pravdu. Avšak viacerí z nás to stále nedokážu prijať, dokonca ani do konca svojho života. Možno čakáme na zázrak alebo prinajmenšom na znamenie, ktoré nám našepká, aký bude s nami plán. Stále by ste však mali pamätať na to, že Boh vám nikdy nezatelefonuje.

3. Zlyhanie je nevyhnutné

Paradoxne dosiahli niektorí úspešní ľudia úspech vďaka svojim zlyhaniam, pretože ich to posilnilo. Takéto príbehy môžete nájsť v akejkoľvek biografii..

Stephen King mal napríklad špeciálny necht nad svojím stolom, kde si pripevňoval svoje odmietnuté listy a mal ich tam asi tucet.

Štatisticky povedané, 95% ľudí s rovnakým talentom ako Stephen King by po viacerých odmietnutiach povedali: “OK, táto vec pravdepodobne nie je pre mňa”. Zostávajúcich 5% sú Stephen Kingovia, ktorí sa nikdy nevzdajú aj napriek odmietnutiam. Takto funguje výberový proces úspechu.

4. Peniaze sú stále dôležité.

Staršie generácie v obľube opakujú to staré známe klišé, že peniaze nie sú na svete najdôležitejšie. Peniaze nám nemôžu priniesť šťastie, lásku ani zdravie.

No pripusťme, že s peniazmi máme väčšie šance byť šťastnými, milovanými a zdravými ako bez nich. Máme aj väčšie šance cestovať okolo sveta, plniť si svoje sny, nájsť si svoju životnú lásku a byť štedrým voči ľuďom. Ale ak musíme rátať každý jeden cent, je oveľa ťažšie popri tom plniť si svoje sny.

5. Aj naše najväčšie zlyhanie môže byť výnimkou

Náš mozog robí úžasnú vec v nachádzaní akýchkoľvek výnimiek, keď sme príliš leniví, alebo sa chceme niečoho zbaviť.

Keď sa obávame odísť z pracovného miesta, kde práve robíme, hovoríme, že potrebujeme stabilitu. Keď sa obávame profesionálneho názoru, nazývame to hrdosťou. Ak si nemôžeme splniť svoje sny, hovoríme, že nie sme dosť talentovaní. A keď sa nemôžeme ráno skoro prebudiť, hovoríme, že sa staráme o svoje zdravie.

Takže ako môžete vy sami vidieť, my sami prichádzame s množstvom výnimiek na to, aby sme si mohli dovoliť veci, ktoré sa nám nepáčia, alebo sa ich obávame. Ak svoju pozornosť zameriame na túto schopnosť nášho mozgu, budeme mať väčšiu šancu stať sa úspešnými.

6. Nie je najlepším nápadom správať sa ako “áno” osoba

Film s názvom Yes Man s postavou Jima Carreyho otvoril úprimnú pozitívnu reakciu novým trendom, kým odpoveď “nie” sa stále vníma ako niečo negatívne a deštruktívne.

V skutočnosti sa odpoveď "nie" nespája s negativitou. Dokazuje to našu silu vôle a našu schopnosť racionálne si vyberať ľudí aj udalosti, ktorých sa chceme zúčastniť. V skutočnosti vieme povedať aj "áno" aj "nie".

7. Nie ste jeden z najnešťastnejších ľudí sveta

Všetci z nás majú pravdepodobne priateľov, ktorí sú pozitívni a zábavní, napriek svojim vážnym problémom. Napríklad mladá dcéra, ktorá sa musí vzdať všetkých svojich peňazí kvôli chorým rodičom alebo nevesta, ktorá cez noc ovdovela alebo stará pani, ktorá podporuje svoju veľkú a nevďačnú rodinu. Možno sa títo ľudia zdajú šťastní, pretože nechcú ukázať svoje skutočné problémy.

Preto, ak ste zúfalí, pamätajte, že nie ste jediný, kto má problémy. A problémy iných ľudí môžu byť oveľa vážnejšie ako tie vaše.

8. Všetci ľudia nosia masky

Inak sa správame, ak sme v práci, alebo so svojou rodinou alebo so svojim priateľmi. Podľa toho, v akom sme prostredí, si nasadzujeme rozličné masky preto, aby sme splynuli s podmienkami prostredia.

Preto by ste nemali byť prekvapení, keď sa z vášho pracovného kolegu vykľuje úplne iná osoba, ako ste si pôvodne mysleli. Nie je to pokrytec, iba zmenil masku, aby s vami splynul.

9. Je potrebné prehodnotiť zoznam svojich priateľov

Naši priatelia sú veľmi cenným zdrojmi a stávajú sa ešte cennejšími ako vekom dozrievame a starneme. V škole by sme mohli mať desiatky kamarátov, ale po 30-tke nemôžeme zrátať počet našich priateľov ani na prstoch jednej ruky. Niekedy môže byť pre nás veľmi ťažké stratiť svojich starých priateľov, pretože nie sú dokonalí, je to tak?

V skutočnosti existujú 2 typy priateľov, ktorí určite nie sú pre nás dokonalí:

Tí, ktorí nás posúvajú na nižšiu úroveň. Napríklad, tí ľudia, ktorí majú stále problémy a sťažujú sa, že ich potrebujú riešiť s nami. A dokonca sa nad nimi možno aj zľutujete, no takýchto ľudí je lepšie radšej vymazať zo svojho zoznamu priateľov. Tí, ktorí sa nám otočia chrbtom práve vtedy, keď ich najviac potrebujeme. Ak si raz zariadite, aby ste si všetky problémy riešili sami, nebudete potrebovať priateľov na "riešenie problémov".

10. Nikto nemá rovnaký spôsob myslenia ako my

Teenageri si vždy myslia, že nikto im nerozumie. V skutočnosti nikto z nás na svete nemôže úplne jeden druhému porozumieť, pretože my všetci vidíme svet zo svojho vlastného uhla pohľadu. Takže nebuďte pobláznení, ak vaša milovaná polovička nemôže plne porozumieť očividne samozrejmým veciam.

11. Každý, koho poznáte, vás do istej miery využíva

Mohlo by to vyznie čudne, ale my všetci sa navzájom využívame jedným alebo druhým spôsobom.

Zamestnávateľ využíva naše zdroje, náš milovaný využíva naše emócie a telo, naši priatelia využívajú naše kontakty, našu nápomocnú bytosť, našu schopnosť zabávať, alebo našu schopnosť požičať im peniaze, v skutočnosti vlastne všetko... Váš najlepší priateľ môže byť s vami len kvôli tomu, že od vás potrebuje podporu, spoločnosť a každodennú komunikáciu.

Takže vy si hlavne musíte uvedomiť, že ľudia nezostávajú s vami práve preto, že ste milá a láskavá osoba. Vaša mama je jedinou osobou, ktorá vás nevyužíva, ale o ostatných ľuďoch sa to dá povedať len veľmi ťažko.

Chceli by ste na tento zoznam pridať nejaké iné skutočnosti alebo skúsenosti? Pozrime sa na obraz tejto tvrdej reality spoločne.