11 Módnych tipov, vďaka ktorým môžu ľudia obdivovať váš zmysel pre štýl

Ak sa pokúšame zapôsobiť dobrým outfitom, často máme tendenciu pamätať si v poslednom momente len malé rozdiely alebo si ich nevšímame vôbec. Avšak ide o detaily, ktoré nám zvyčajne dávajú pocit dokonalosti a ľuďom prezrádzajú, že máme dokonalý zmysel pre módu.

Zdravanalada.sk zozbierala niekoľko vecí aj doplnkov, ktorým by ste mali venovať pozornosť, aby ste získali uznanie verejnosti.

1. Perly

Náhrdelník z perál je krásnym doplnkom, ktorý má jednu nevýhodu - elegantný perlový náhrdelník vyzerá málokedy moderne a pôsobíme v ňom staršie. Návrhári doplnkov pokračujú vo vytváraní stále zaujímavejších a moderných nápadov. V dnešnej dobe sú "in" retroperly a do módy sa naspäť vracajú aj barokové perly. Doplnky s týmito perlami vyzerajú elegantne aj moderne. Ak túžite po experimentovaní s perlami, začnite s náušnicami.

2. Hodinky

Hodinky sú jednými z najužitočnejších doplnkov, pričom nepozdvihujú len štíhle ženské zápästie. Podľa odborníkov z Harper´s Bazaar sú moderné priesvitné hodinky, kde je možné vidieť celý mechanizmus, ako aj hodinky s dlhými remienkami, ktorými je možné niekoľko krát obaliť zápästie a ešte aj pánske štýlové hodinky. Ak hľadáte hodinky na každodenné použitie a chcete, aby ladili s každým vaším oblečením, zvoľte si hodinky s minimálnym množstvom detailov a remienok v neutrálnych farbách. Náramkové hodinky so zložitými návrhmi sú dokonalým doplnkom ku večernej garderóbe na špeciálne udalosti.

3. Hodvábny šál

Nie je ľahké obliecť si hodvábny šál a vyzerať mlado. Dobré správy sú, že tento doplnok váš výzoru rojasňuje a zviditeľňuje určité časti vášho tela. Ako hovorí časopis Vogue, v dnešnej dobe je moderné používať šál ako dekoráciu okolo pásu, na kabelku, vlasy, top alebo dokonca na zápästie alebo náhrdelník, či aj okolo členka. Ak preferujete šál ako viazanku, zvoľte farbu, ktorá povznesie tón vašej pokožky a zdôrazní odtieň vašich očí aj vlasov.

4. Oblečenie so zvieracou potlačou

Podľa časopisu Vogue, zvieracia potlač je častou črtou módnych kolekcií a tento rok je veľmi populárna. Používa sa doslovne na dekoráciu - od kabátov a sukní až po šaty a pančuchy. Avšak tento vzor môže byť dômyselný - buď vytvára plnoštíhly a hravý výzor alebo všetko rozdeľuje. Veľmi často sa štýlový a harmonický outfit dá vytvoriť len tedy, ak obsahuje jedna časť oblečenia zvieraciu potlač. A pamätajte aj na to, že vzor sám o sebe je dosť vyzývaný, čo znamená, že by ste dodatočne nemali zvýrazňovať svoju postavu veľmi priliehavým štýlom, transparentnými záložkami alebo mini sukňou. Inak to môže skončiť tak, že nebudete na ľudí pôsobiť krásne, ale vulgárne.

5. Kimono

Kimonové štýly sú stále populárne. Sú známe bohatosťou svojej potlače a štruktúrami materiálov. Tento doplnok sa nemusí nosiť iba v lete, ale dokáže osviežiť aj konzervatívnejší look. Odborníci z časopisu Vogue ubezpečujú, že štýlové je nosiť kimono s džínsami a základným topom. Nepokúšajte sa to však s množstvom detailov príliš preháňať.

6. Okuliare

Niekedy nosíme okuliare pretože ich musíme nosiť, inokedy ich nosíme ako doplnok. V oboch prípadoch je veľmi dôležité vybrať si krásny rám. Okuliare totiž dokážu upozorniť na vaše oči, dokážu opraviť črty tváre a dokážu aj zapôsobiť na ľudí tak dojemne, že si o vás pomyslia, že máte dobrý vkus. "Dnes sú trendy široké čierne, klasické korytnačie, polo transparentné plastové a linkové geometrické rámy", píše Italo Pantano, módna redaktorka talianskeho Vogue. Je najvyšší čas začať experimentovať.

7. Pokrývka hlavy

Odborníci z Vogue zdôrazňujú, že v móde sú teraz široké klobúky s okrajom, krabičkové klobúky, klobúky pastierov dobytka (také, aké nosil Zorro), Panamas, turbany, Kepi, efektné baretky a mnohé iné. Nebojte sa skúšať rôzne typy pokrýviek hlavy, aby ste zistili, ktoré vám pristanú najviac. Podstatné je to, aby zvyšok oblečenia s vašou pokrývkou hlavy ladil a aby pokrývka hlavy ladila s tvarom vašej tváre. Napríklad široké klobúky s okrajom nepristanú ženám s trojuholníkovým tvarom ich tváre, pretože ich tvár vizuálne rozširujú. Zároveň im zvýrazňujú aj tvar nosa, čo ľudia často vnímajú ako nedokonalý element.

8. Podprsenka bralette

Ako sa píše v Glamour, bralette sa stáva nutnosťou šatníka každej ženy. Prostredníctvom bralette môžete vytvoriť aj zvodné aj opovážlivé výzory. Môžete ju kombinovať so sukňou, džínsami alebo nohavicami s vysokým páscom. Podobne ju môžete nosiť s blúzkou alebo svetrom, koženou bundou, športovým sakom alebo pletenou vestou a uvidíte, ako dokáže zmeniť obyčajné jednoduché oblečenie. Ak sa vám podarí skombinovať provokatívnosť a jemnosť, bralette sa stane vaším obľúbeným oblečením.

9. Oblečenie v mužskom štýle

Nenapodobiteľná Coco Chanel povedala svetu módy, že oblečenie pánskeho štýlu je vhodné pre akúkoľvek dámu. Na prvý pohľad sa môže zdať, že tričko alebo športové sako zakryje vašu postavu, no v skutočnosti môže účinne pozdvihnúť ženskú príťažlivosť. Preto Sharon Graubord, top manažérka v agentúre, ktorá predpovedá moderné trendy v New Yorku, hovorí: "Vyberte si oblečenie podľa vašej veľkosti, aby ste vytvorili krásny výzor. A oblečenie kombinujte s pánskymi aj dámskymi detailami. Svetlý make-up, jemné doplnky a kabelky s topánkami s vysokými podpätkami dokážu dokonale pozdvihnúť výzor v štýle pánskeho oblečenia".

10. Asymetrické oblečenie

Nie každá žena by bola ochotná vyskúšať si výzor s asymetrickými detailmi, pretože môžu podstatne zmeniť proporcie tela. Časom to však môže byť pre nás prínosné. Napríklad, zatiaľ čo asymetrická sukňa zdôrazňuje nohy, asymetrický tvar výstrihu priťahuje pozornosť na kľúčnu kosť, krk a prsia. Sarah Young, odborníčka na módu a krásu v britských novinách The Independent, tvrdí, že asymetrické topy s viazankami na krku a jednoramennými šatami sú v dnešnej dobe veľmi populárne. Sú alternatívou oblečenia do práce, odporúča nosiť tričko podobné topu, ktoré môžete zladiť so širokými nohavicami alebo plisovanými mini sukňami.

11. Vysoké podpätky

Často sa mylne verí, že vysoká platforma na topánkach vyzerá elegantne a štýlovo. Avšak určite je lepšie dať prednosť topánkam s nízkou platformou alebo topánkam bez platformy. Ide o to, že topánky s vysokou platformou majú tendenciu pôsobiť vnútorne nesúmerne a naše chodidlá potom vyzerajú ako "kopytá". Stále platí to staré známe klišé, že vysoké podpätky sú stále moderné - vyzerajú elegantne, pekne a pôvabne. Pozdvihujú váš vzhľad a priťahujú mužskú pozornosť.

Ktoré z týchto druhov oblečenia sa vám páčilo najviac? Používate niektoré z týchto módnych tajomstiev? Prosím, povedzte nám o tom v komentároch!

Pozrite si fotografie na fashionsnag.typepad.com, wendyslookbook.com