11 Omylov, ktoré zabíjajú váš telefón

Maličkosti, ktoré dennodenne pravidelne robíme, môžu ovplyvniť naše mobilné telefóny rôznymi spôsobmi so skutočnými následkami, akými sú napríklad Samsung Galaxy Note 7 incident. Aby vám telefón pred vami nevybuchol, máme pre vás niekoľko jednoduchých pravidiel, ktoré by ste si mali zapamätať.

My ľudia milujeme maličké elegantné zariadenia tak veľmi ako inú osobu a skutočne chceme, aby fungovali čím dlhšie a boli nám v našom každodennom živote užitočné. Prinášame vám niekoľko vecí, ktorým by ste sa mali vyhnúť, aby ste to dosiahli čím dlhšiu životnosť.

Používanie čudných "urob si sám" z čudných zdrojov

Prinajmenšom aspoň raz sme si všetci po zhliadnutí nejakého videa na YouTube pomysleli, že by sme si mohli niečo urobiť aj sami. Avšak nespoľahlivé zdroje nás obťažujú znova a znova, pričom o nich vieme len to, že zatiaľ sa nedokázalo, že by boli užitočné, no môžu priamo vizuálne alebo iným spôsobom poškodiť váš telefón.

Nechávanie mobilného telefónu na okne alebo stole prehrievať sa

11 Omylov, ktoré zabíjajú váš telefón

Áno, slnečné svetlo pôsobiace cez okno môže váš telefón prehriať. Zatiaľ čo sa vaše zariadenie viditeľne nemení, prehrievanie môže na batérii telefónu a výkonnosti spôsobovať veľké škody — môže dokonca poškodiť aj systémový čip.

Nedbalé zasúvanie

11 Omylov, ktoré zabíjajú váš telefón

Už ste sa niekedy pristihli, že zasúvate svoj mobilný telefón do nabíjačky pred tým, než idete spať naslepo, zatlačením USB prípojky do mobilu nedbalo a bez sily? Skracuje to životnosť vašej nabíjačky. Elektrické kontakty sú oveľa jemnejšie, než si myslíme.

Neaktualizovanie softwéru a mikroprogramového vybavenia, ak to mobilný telefón sám požaduje

Je to práve hardwér, ktorý slúži ako “telo” vášho telefónu a softwér, ktorý slúži ako rozum a duša. Sťahovanie softwéru z nespoľahlivých zdrojov môže mobil znefunkčniť, vypnúť alebo môže mať za následok prenos všetkých vašich osobných údajov neznámej osobe.

Nevyčistené vnútro vášho mobilného telefónu

11 Omylov, ktoré zabíjajú váš telefón

Nevyhýbajte sa čisteniu svojho mobilného telefónu zvnútra. Tony prachu a malých kúskov odpadu a špiny z vašich vreciek a kabeliek môžu na vašom mobile urobiť svoje a prerušiť vnútorné funkcie zariadenia (ako napríklad spomaliť ho). Ak v technológiách nie ste skúsený, požiadajte o pomoc odborníka.

Držanie vášho mobilného telefónu na ulici v ruke

11 Omylov, ktoré zabíjajú váš telefón

Doslovne bolo 40% kradnutých iPhonov ukradnutých minulý rok počas toho, ako si ich ich majiteľ držal na ulici počas rozprávania alebo na hlasitý odposluch. Mali by ste byť absolútne obozretný a slúchadlo s mikrofónom používať na rozprávanie len ak ste na preplnenej ulici.

Ukladanie mobilného telefónu do kabelky bez krytu alebo obalu

11 Omylov, ktoré zabíjajú váš telefón

Kryt alebo obal nie je len módny výstrelok, ale skutočne pomáha chrániť váš mobilný telefón pred špinou a čiastočkami, ktoré sa na dne vašej kabelky zhromažďujú. Všetko toto v kombinácii s vnútrom vášho mobilného telefónu telefón prehrieva a môže ho znefunkčniť.

Výmena pôvodnej batérie lacnejšou

Batéria telefónu je "srdcom” telefónu - je to jeho motor. Ak dávate mobil do opravy, starostlivo si skontrolujte, ktorý typ batérie vám servis vložil dnu do telefónu - ak to nie je originálna časť hardwéru, životnosť vášho mobilného telefónu sa podstatne skráti.

Kópie nabíjačiek a mobilných slúchadiel

Viacerí z nás vedia, že kvôli rozdielom v elektrickom obvode a lacným kópiám nabíjačky sa môže zariadenie niekedy vznietiť. Ale len málokto vie, že keď používate kópie mobilných slúchadiel, môže to poškodiť otvor vášho mobilného telefónu navždy. Je to kvôli jemným rozdielom vo veľkosti konektora a prípojky.

Čistenie telefónnych dutiniek

11 Omylov, ktoré zabíjajú váš telefón

Nikto nechce mať svoj telefón vo vnútri plný prachu - spomaľuje to výkon a prehrieva telefón. Keďže vnášanie rôznych mikropredmetov môže zničiť otvory a krehké časti vášho telefónu, požiadate prosím o pomoc odborníka alebo použite zaužívané spôsoby čistenia vášho mobilného telefónu (čistenie fúkaním, atď..).

Nechávanie mobilného telefónu v zadnom vrecku

11 Omylov, ktoré zabíjajú váš telefón

Pamätáte si, ako sa pokazil ohnutý iPhone v zadných vreckách svojich majiteľov? Môže sa to stať akémukoľvek tenkému smartfónu. No okrem toho držanie vášho mobilného telefónu vo vašom zadnom vrecku zvyšuje možnosť krádeže a poškodenia počas návštevy toalety alebo počas sedenia.

Ktoré z týchto chybných činností robíte najčastejšie? Ak sme na nejaké chyby zabudli, podeľte sa s nami o ďalšie omylné činnosti s mobilnými telefónmi v komentároch.

Fotografoval Roman Zakharchenko.