11 Vecí, ktoré psy chcú, aby ste vedeli

Psy sú v Spojených štátoch amerických veľmi populárne a takmer 90 miliónov rodín má psa ako svojho domáceho miláčika. Keďže sa v dnešnej dobe veľa rodín rozhoduje, či si psíka zadováži, mali by sme o psíkoch vedieť všetko. Nemôžeme vždy vedieť, či nás chce pes varovať alebo sa cíti neisto, prinášame vám však pár pozorovaní o správaní psov, ktoré by chcel každý pes, aby sme si ich osvojili a tak mu lepšie rozumeli.

Zdravanalada.sk miluje psov, preto pre vás pripravila tento výber bežných znakov jazyka tela psov, takže jednoducho pochopíte, čo si váš pes myslí alebo cíti.

1. Uvoľnený

Uši sú nahor, ale nie dopredu; ústa otvorené; jazyk vyplazený; chvost uvoľnený. Pes je uvoľnený, cíti sa pohodlne a hovorí "Páčiš sa mi".

2. Dôvera

11 Vecí, ktoré psy chcú, aby ste vedeli

Ukazuje brucho; otáča sa vám chrbtom. To je najvyššia známka dôvery. Odieranie bruška znamená, že ste spokojný a je to ako mentálna hrozba pre vášho chlpatého miláčika.

3. Dožadovanie sa pozornosti

Hlava na vašich kolenách; priamy očný kontakt; uši uvoľnené. Váš pes vás žiada o trošku pozornosti. Ak tlačí vašu ruku ku svojmu nosu, hovorí "Maznaj sa so mnou!"

4. Zvedavý

Uši rovno nahor alebo dopredu; chvost jemne nad horizontálou. Pes je zvedavý - našiel niečo veľmi zaujímavé a chce to preskúmať.

5. Potrebuje prestávku.

Lízanie nosa nemá nič spoločné s potravou - skutočne to znamená, že pes je pod vplyvom stresu a potrebuje prestávku od čohokoľvek čo robí, ako napríklad od tréningu.

6. Bdelosť

Oči naširoko; uši dopredu; chvost horizontálne a môže ním jemne hýbať zo strany na stranu; postoj naklonený dopredu. Pes sa kvôli niečomu znepokojuje, ale nie je si ešte istý, či ide o nebezpečenstvo. V tomto momente je ostražitý a zhodnocuje situáciu.

7. Varovanie

Oči zaostrené; uši vpredu; ústa zavreté; chvost horizontálne a môže ním jemne hýbať zo strany na stranu; postoj jemne dopredu. Rozhodujúca odlišnosť v porovnaní s hodnotiacim postojom sú zavreté ústa. Psovi sa situácia naozaj nepáči a začína pociťovať obranu alebo ochranu. Zavreté ústa a zaostrený pohľad sú prvé varovné znaky, že pes niekomu hovorí, aby sa "nepribližoval".

8. Nahnevaný

Uši vpredu, môžu byť jemne rozšírené do strany formujúcej široké "V"; nos zvráskavený; čelo zvráskavené; chvost zodvihnutý; česáky zodvihnuté; ústa otvorené, je mu vidieť zuby. U psa prevláda veľký hnev.

9. Bojazlivý a poslušný

Telo spustené; chvost dole, môže ním jemne mávať; uši vzadu; krátky očný kontakt; labka môže byť zdvihnutá. Pes sa bojí, ale snaží sa vyhýbať akémukoľvek konfliktu a akceptuje vyššiu úroveň pokarhania od nejakého jedinca - môže to byť človek, iný pes alebo akékoľvek iné zviera.

10. Vystrašený a agresívny

Spustené telo; rohy perí stiahnuté; uši vzadu; česáky zdvihnuté. Pes je pod veľkým stresom a je vystrašený, ale nie je poslušný a môže v ktoromkoľvek momente zaútočiť.

11. Hravý

Chvost nahor a môže ním mávať; uši nahor; ústa otvorené, jazyk môže byť vyplazený; predné nohy zohnuté. Toto je najbežnejšie pozvanie, aby ste sa s ním hrali. Psy sú v tejto polohe iba na určitý moment, pretože potom zaujmú polohu niekam skočiť alebo bežať.

Čo si myslíte, že by vám váš pes rád povedal, ak by mohol rozprávať? Napíšte nám to do komentárov.

Pozrite sa na fotografie Depositphotos.com, Depositphotos.com