11 Vojnových trikov, ktoré môžu uľahčiť váš život

Vedeli ste, že americká armáda je v skutočnosti oveľa staršia ako samotná krajina? Pôvodne bol na čele kontinentálnej armády vodca George Washington. A dáva zmysel, aby takéto uznávané inštitúcie mali pár dobrých trikov.

Zdravanalada.sk verí, že ľudia, ktorí slúžia svojej krajine by mali byť vďační, ale aj vynaliezaví v určitých životných trikoch - a tu je zoznam najlepších, ktoré sú doposiaľ známe.

1. Nielen šetriť vodou

11 Vojnových trikov, ktoré môžu uľahčiť váš život

Močenie v sprche by malo byť v niektorých domácnostiach kontroverznou témou, no podľa lekárov slúži ako prevencia a lieči kožné ochorenie "atletickú nohu".

2. Inštalatérska páska na vaše chodidlá

Vojnové topánky sú často nepohodlné, preto vám tento trik pomôže predchádzať pľuzgierom, otlakom a podobným problémom. Ak dlhodobo behávate na dlhé vzdialenosti, môžete urobiť to isté. Nalepte si inštalatérsku pásku na miesta na vašich chodidlách, ktoré sa najviac zarezávajú do topánky. Pod pásku môžete použiť aj leukoplast.

3. Uviažte si uzol

Ak chcete, aby vám šnúrky zostali v topánkach na mieste, uviažte si niekoľko uzlov na šnúrkach hore, v strede (aby sa nekĺzali) a aj na koncoch.

4. Maxi vankúš je maxi-pomoc

Aby ste v prípade núdze predišli vykrvácaniu z rany, môžete použiť dámske vložky. Položke maxi vložku nad ranu a prilepte ju inštalatérskou páskou. Maxi dámske vložky môžete vložiť aj do svojich topánok, aby ste mali chodidlá v teple a aby sa vám lepšie absorboval pot.

5. Zázračný prášok

Vedeli ste, že poprášenie rany cukrom dokáže predchádzať množeniu baktérií. Baktérie nedokážu prežiť v prostredí s vysokým obsahom cukru, takže môžete ranu posypať cukrovým cestom alebo čistým cukrom. Kým nedokážete poskytnúť pravú prvú pomoc, ranu určite cukrom poprášte.

6. Nielen na behanie

Bežecké pančuchové nohavice nie sú len na behanie a nie sú len moderným doplnkom - môžete ich dať pod takmer akékoľvek nohavice bez toho, aby si to niekto všimol a udržia vás v teple aj pri veľmi nízkych teplotách.

7. Lesk a ligot ako diamant

Ak sa hovorí o týchto žiarivých vojenských topánkach, ide o veľmi špecifický trik. Zoberte väčšie množstvo lesku na topánky a naneste ho na svoje topánky alebo čižmy a nechať lesk pôsobiť 10-15 minút. Potom prejdite po lesklom mieste zapaľovačom alebo svetlometom a sledujte, ako sa ligot objaví. Pre umocnenie efektu použite čistú alebo jemne navhlčenú handričku a povrch vyleštite.

8. Vojnový záhyb

Toto by sme vám neodporúčali na váš svadobný deň, ale ak vám vaše tričko veľmi "nesedí" alebo ak ste nedávno schudli a nemohli ste si kúpiť nové oblečenie - použite vojnovú techniku záhybov, aby vám tričko znova sadlo ako uliate.

9. Zapaľovač ohňa

Všetci sme už veľakrát kupovali tieto drahé ohňové zapaľovače na kempovanie alebo na založenie ohňa za záhradnej párty. Ušetrite však pár peňazí - naneste vazelínu na bavlnenú loptičku a tento "domáci výmysel" na založenie ohňa.

10. Uvoľnite "chvost”

Ak máte pocit, že vás niekto počas jazdy neustále sleduje - 4 krát za sebou stočte volant do strany. Ak vo spätnom zrkadle stále vidíte, že vás niekto prenasleduje, volajte telefónne číslo záchrannej služby alebo sa autom odvezte čo najrýchlejšie do najbližšej policajnej stanice.

11. Umenie ustlať posteľ

Aby bola vaša posteľ čistá a vyzerala pekne upravená, skúste ju ustlať vojnovým spôsobom. Zahnite bočnú časť plachty a založte ju do postele. Potom zahnite časť prestieradla, ktorá smeruje ku chodidlám, po stranách urobte pravý uhol a záhyby tiež založte do postele. To udrží plachtu na mieste a bude vyzerať vkusne.

Ktoré z týchto trikov by ste chceli vyskúšať v bežnom živote? Zdieľajte svoje názory v komentároch!

Ilustroval Oleg Guta.