13 Chýb v správaní, ktoré ľudí pri prvom stretnutí odpudzuje

Prečo niektorí ľudia priťahujú pozornosť iných a niektorí iba trávia čas osamote? Zdá sa, že tu nejde len o výzor a osobnostné kvality. Niektoré zvyky nás totižto doslovne od ľudí "odpudzujú", a preto sa s nimi nechceme ani rozprávať.

Milujeme romantické príbehy a vieme takmer všetko o tom, ako sa hľadá opravdivá láska. Povieme vám o hlavných dôvodoch, ktoré bránia vášmu skutočnému šťastiu a budovaniu stabilného vzťahu.

13. Nevzdelanosť

13 Chýb v správaní, ktoré ľudí pri prvom stretnutí odpudzuje

Ak ste si ešte nenašli svoju lásku, je pravdepodobne čas prehodnotiť niektoré chyby. Podľa štatistík, ktoré viedli na web stránke s online zoznamovanim match.com, 96% žien nezaujímajú nevzdelaní muži. Mimochodom, ak sa hovorí o gramatických chybách, muži sú v týchto veciach menej kritickí. Napriek tomu viacerí respondenti venujú zvýšenú pozornosť správnemu vyslovovaniu ako partnerovej nadváhe alebo partnerových komplexoch.

12. Nedostatok spánku

Pred stretnutím by sme sa mali dostatočne vyspať, pretože ľudia, ktorí trpia nedostatkom spánku, sú menej atraktívni. Nie je to kvôli nášmu výzoru, ale preto, že ľudia sa snažia nevedomky vyhýbať tým, ktorí nevyzerajú zdravo. Ba čo viac, nedostatok spánku spôsobuje, že vyzeráme nervózni a podráždení. Vedci tvrdia, že stačí len pár nocí bez spánku, aby ste ľudí od seba odstrašili. Ale ak si doprajete dostatok oddychu, ľudia okolo vás budú stále vnímať ako spoľahlivých a priateľských ľudí.

11. Stres

stresovej situácii vypúšťa naše telo chemické reakcie, kedy nadobličky uvoľňujú hormóny kortizol, adrenalín a prolaktín (u žien). Vysoká úroveň kortizolu spôsobuje odrádzanie vašich potenciálnych partnerov. Nemusíte sa dokonca ani navzájom vidieť. Stačí, ak niekto uvidí vaše fotografie, ktoré mu hneď odhalia, že ste plní stresu.

10. Žiadne záujmy

Na to, aby ste priťahovali opačné pohlavie, nemusíte byť neuveriteľne krásni. Štúdia, ktorú viedli na web stránke s online zoznamovaním, ukázala, že tvoriví ľudia sú rovnako populárni ako pekní ľudia. Čo to znamená?

Muži dávajú prednosť ženám, ktoré majú rady športy, tancovanie, cestovanie a umenie. Ženy snívajú o mužoch, ktorí cestujú, trénujú, varia a dokonca spia pri filmoch.

9. “Nesprávny” pach

Vôňa tela môže hrať dôležitú úlohu pri budovaní dlhotrvajúceho vzťahu. Nie je to však o parfume. To, ako človek zvyčajne vonia, závisí od génov, ktoré sú zodpovedné za náš imunitný systém. Samozrejme, že ľudia necítia tento pach pri prvom stretnutí, ale podvedome si vyberajú osobu, ktorá vonia "zdravo". Ženy sú v tejto oblasti expertkami - sú schopné identifikovať partnera "vhodnou" DNA, ktorá potom prispieva k zdraviu ich detí v budúcnosti.

8. Problémy so zubami

Zdravé zuby a ústna hygiena hrajú pri rozhodovaní o pozvaní na rande veľkú úlohu. Používatelia internetu si myslia, že problémy so zubami môžu odradiť potenciálneho partnera dokonca aj vtedy, ak ho na vás všetko ostatné priťahuje.

7. Zlé chovanie

Nesprávne stravovacie návyky môžu znamenať, že už nedostanete druhú šancu. Ľudia si myslia, že hlučné jedenie je jedným z najnechutnejších zlozvykov. Na čiernom liste je aj dvíhanie telefónu počas jedenia. Okrem toho, ak pozvete osobu na rande do reštaurácie s rýchlym občerstvením alebo si objednáte jedlo s vysokým obsahom cesnaku, ste úplne stratení.

6. Gotická bledosť

Aj odtieň našej pokožky ovplyvňuje náš výzor. Vedci zistili, že žltkastý pigment na našej pokožke nás priťahuje viac. Ide o to, že melanín a karotenoidy zodpovedné za sfarbenie pokožky sú zodpovedné aj za imunitný systém. Ľudia nevedomky hľadajú zdravého partnera, preto ich bledá pokožka odstrašuje.

Máme však pre vás aj dobré správy: na to, aby ste boli príťažliví, nemusíte tráviť hodiny na pláži. Jedzte iba viac zeleniny a ovocia, ktorá obsahuje veľké množstvo karotenoidov ako napríklad mrkva, marhule alebo mango.

5. Sebavedomie

Ženy dávajú prednosť spoľahlivým mužom. Podráždení a hrubí muži priťahujú viac pozornosti ako usmievaví muži. Je to fakt: dievčatám sa nepáčia muži, ktorí sú príliš šťastní.

A ak je žena príliš spoľahlivá, muži si zvyčajne myslia, že je odmeraná alebo sebecká. Ak všetko na výzore dievčaťa hovorí: "Mám skutočne vysoké sebavedomie," nie je veľmi pravdepodobné, že by s ňou chcel muž vyjsť von. Takže široký úsmev určite priťahuje pozornosť džentlmenov.

4. Výzor, ktorý nie je mohutný

Malé tvárové závady môžu skutočne zvýšiť mužskú atraktívnosť. Pravidlom však je, že priťahujú len krátkodobé vzťahy - aby si ľudia dokázali vybudovať dlhotrvajúci vzťah, potrebujú iné ľudské kvality.

3. Lenivosť

Je oveľa viac pravdepodobnejšie, že aktívni ľudia sa skôr s partnerom stretnú. Leniví ľudia sú menej úspešní, a nie je to preto, že trávia viac času doma pozeraním televízie. Je to všetko o našich psychologických mechanizmoch: ľudia v minulosti nemali radi tých, ktorí preferovali ničnerobenie a mysleli si o sebe, že nie sú užitoční. Moderní ľudia si myslia to isté.

2. Žiadni priatelia

Ľudia, ktorí majú veľa priateľov, vyzerajú atraktívnejšie. V skupine je ľudskou chybou "fádnosť", pretože ľudia sa podobajú priemernému výzoru skupiny, čo je atraktívnejšie ako individuálnym tváram členov skupiny. Preto môže byť dokonca aj obyčajné dievča kráľovnou v správnej spoločnosti.

Psychológovia tento fenomén nazývajú ako "efekt roztlieskavačiek". Napríklad, roztlieskavačky môžu byť iné (pekné alebo škaredé), ak ich skúmame individuálne. Ale ak ich vnímame ako tím, všetky vyzerajú úžasne.

A máme pre vás aj dobrú správu: nemusíte mať veľa krásnych priateľov, aby ste vyzerali úžasne. Jeden nádherná priateľka vám postačí, aby ste si svoje šance zvýšili.

1. Nezmyselné riziko

Štúdie ukazujú, že ženám sa páčia muži, ktorí podstupujú riziko, ale nie nezmyselné riziká. Inými slovami, extrémne športy, nesprávne zvyky a nebezpečná jazda ženy nepriťahujú. Riziká ako uhasenie požiaru alebo práca s nebezpečnými zvieratami robia muža hrdinom a úžasným partnerom.

Súhlasíte s týmito skutočnosťami? Už ste niekedy mali skúsenosť s takýmito chybami?

Pozrite si fotografie na Depositphotos