14 Make-upových chýb, ktoré vám dokážu zničiť celý výzor

Účastníčky ženského pohlavia sa na nedávnej štúdii zhodli, že make-up pozdvihuje ich krásu a tým, že dokáže maskovať všetky ich škvrny a bledé fľaky, ktoré by boli inak viditeľné, robí ich vzhľad zdravším. Preto je celkom pochopiteľné, prečo chcú ženy prostredníctvom rôznych techník make-upu dosiahnuť dokonalý výzor. Aj make-up je istou formou umenia a podobne aj ďalším umeleckým výrazom, ten kto má v tom prax, vie naniesť make-up dokonale. A aby ste dosiahli takúto úroveň dokonalosti v zručnosti, musíte urobiť pár chýb, aby ste sa to naučili.

Zdravanalada.sk pre vás vyhľadala 14 najbežnejších make-upových chýb, ktoré nám kazia výzor a pri každodennom používaní poškodzujú našu pokožku.

1. Nanášanie make-upu na suchú pokožku

Viaceré ženy robia pri nanášaní make-upu chybu v tom, že ho nanášajú na úplne suchú pokožku. Prvým krokom je raz za týždeň zbaviť pokožku mŕtvych buniek, očistiť ju a potom na ňu naniesť bohatý zvlhčovač. Ženy s extrémne suchou pokožkou by si mali naniesť zvlhčovací krém, potom podkladový krém a až ak si nanášať základový make-up. Bolo by veľmi prínosné, ak by ste ste si do kabelky pribalili toner pre prípadné oživenie make-upu. Na suchú pokožku nemôžete nanášať púdrový make-up, takže by ste si určite mali vyberať z krémových produktov alebo požiadať o pomoc odborníka.

2. Nanášanie matného rúžu na suché pery

Ak sú vaše pery po nanesení rúžu plné suchých vločiek, je to pravdepodobne preto, že používate matný rúž bez toho, aby ste predtým použili niečo, čo by vaše pery zvlhčilo. Tak ako potrebuje celá časť tváre exfoliovať, t.j. zbaviť sa odumretých buniek, aj pery by ste mali raz za týždeň najprv očistiť, potom zvlhčiť, aby mali pri nanášaní dobrý stav. a držať ich v dobrom tvare pri nanášaní rúžu. Najlepšia vec, ktorú môžete urobiť, je použiť pred nanesením rúžu podkladovú bázu. Podkladová báza zvlhčením pery pripraví pre nanesenie matného rúžu a pery budú vyzerať ešte plnšie.

3. Postupom starnutia zabúdate na to, že treba zmeniť základový make-up

Postupom starnutia sa menia viaceré veci - a výnimkou nie je ani pružnosť vašej pokožky. Na vašej tvári sa objavujú určité škvrny aj vrásky. To znamená, že základ, ktorý ste používali, keď ste boli mladí, môže tieto barličky ešte zvýrazniť, namiesto toho, aby ich zakryl. Zmena základu make-upu sa zakladá na potrebách vašej pokožky a ak chcete, aby bola vaša pokožka hydratovaná, mali by ste sa zamerať na tekutý základ.

4. Príliš silné pumpovanie aplikátorom do maskary

Zlým zlozvykom je aplikátorom pumpovať do maskary hore-dole. Tomuto zlozvyku by ste sa mali určite vyhnúť. Prílišné pumpovanie vháňa do tuby vzduch, čím do vnútra vnáša dovnútra, čo spôsobuje, že maskara vysychá príliš skoro. Poškodzujú sa tým aj štetiny, čo má potom za následok rozstrapkaný výzor vašich mihalníc. Pri nanášaní maskary treba aplikátor jemne vytiahnuť a opatrne ním na konci krúžiť, aby ste ním odstránili prebytočnú maskaru.

5. Nerobíte jemný prechod make-upu ku krku

Ak si ženy nanášajú make-up, často zabúdajú urobiť jemný prechod od sánky ku krku. Tento zlozvyk veľmi zle na ľudí pôsobí, pretože rozdiely sú veľmi očividné. Najlepším spôsobom, ako urobiť jemný prechod make-upu pod sánkou, aby nevytváralo badateľnú líniu, je pri používaní tekutého alebo práškového podkladu, nanášať časť aj na spodnú časť tváre do stredu vášho krku.

6. Testovanie podkladu na nesprávnych miestach tela

Jednou z najbežnejších chýb je testovanie odtieňov make-upu na vašich rukách. Vaše ruky majú často krát červenejší odtieň ako vaša tvár, čo znamená, že ukazovateľ odtieňov make-upu na rukách, nie je správnou voľbou. Rôzne odtiene make-upu by ste mali testovať na lícnych kostiach. Čo sa týka farieb rúžu, v predajni by ste mali požiadať o vzorku a vyskúšať si ju.

7. Nestriedate podkladový make-up počas leta

Rovnako ako vymieňate letné oblečenie za zimné, mali by ste podobne zmeniť odtieň podkladového make-upu, ktorý používate. 9 z 10 ľudí má počas leta tvár kvôli slneniu o 1 zo 4 odtieňov tmavšiu. Rovnaký základ počas leta aj počas zimy by bol počas leta veľmi bledý. Aby vaša tvár pôsobila čím prirodzenejšie, treba odtieň podkladu obdobiu prispôsobiť.

8. Používate príliš veľa lepidla na falošné mihalnice

Ak si nalepujete falošné mihalnice, veľmi dôležité je použiť správne množstvo lepidla a nepreháňať to. Viaceré ženy používajú príliš veľa lepidla a potom nemôžu privierať oči. Stačí vám len malé množstvo lepidla naniesť kefkou a nechať zmes schnúť počas 40-50 sekúnd. Dokonca aj keď vraví návod na používanie, že stačí menej času, mali by ste radšej vydržať dlhšie. Nezabudnite dať viac lepidla na konce mihalníc, ktoré budú pevnejšie.

9. Nikdy nečistíte kefy

Ak si myslíte, že sa netreba starať o čistotu vašich kefiek, ste na omyle. Špinavé kefky sú plné škodlivých baktérií, ktoré môžu spôsobiť podráždenie pokožky a akné. A zároveň, ak sa vám make-up rozpadáva, je to aj pravdepodobne preto, že škodlivé baktérie spôsobili jeho pomalý rozklad. Mali by ste raz za týždeň kefky umyť. Majte na mysli aj to, že dobrá investícia do kefiek je veľmi dôležitá, pretože určuje ich životnosť.

10. Uchovávate svoje make-upové produkty v kúpeľni

Ak ste stále nechápali, prečo vaša mama drží svoj rúž v chladničke, teraz je čas, aby ste to pochopili. Viaceré kozmetické produkty obsahujú prírodné oleje a vosky, ktoré sa pri vysokých teplotách a najmä v lete znehodnocujú. Znamená to, že by ste si mali v chladničke vyhradiť miesto pre očný krém, parfém, nechtové laky, masky na tvár, očné linky a rúže. Týmto spôsobom produkty nestratia farbivo a budú pred každým nanášaním čerstvé.

11. Kontúrovanie

Odkedy Kim Kardashian začať robiť obrysy, viaceré ženy začali túto metódu opakovať nekonečným pozeraním videí na YouTube. Avšak, ak to máte urobiť zle, nerobte to vôbec. Kontúrovanie zahŕňa 4 základné kroky: naneste základ a ľahší tón na vaše čelo, lícne kosti, nos a líniu brady. Ak to urobíte všetko správne, potrebujete kontúry len splynúť a výsledok vás nesklame. Na druhej strane ak si nie ste technikou istí, kontúrovaniu sa radšej vyvarujte. Váš make-up bude aj bez neho úžasne.

12. Nezabudnite svoje mihalnice natáčať

Ak svoje mihalnice milujete a chcete, aby vyzerali očarujúco, nemôžete ignorovať používanie natáčky. Po prvé, nikdy by ste nemali natáčať svoje mihalnice po tom, čo nanesiete maskaru, pretože by ich to mohlo poškodiť. Potom by ste mali pamätať na jemné nanášanie na vaše mihalnice bez prílišného tlaku, aby to mihalnice nepoškodilo a neohlo ich to až príliš. Namiesto toho by ste mali držať natáčku na každom oku 10-15 sekúnd a potom naniesť maskaru.

13. Pred nanášaním základu nenanášate ochranný faktor

Väčšina žien si neuvedomuje množstvo škodlivosti, ktoré spôsobujú pokožke, ak sa vystavujú UV žiareniu bez toho, aby na ňu predtým naniesli ochranný krém. Dr. Bruce Katz ženám radí, aby si pod svoj make-up nanášali (nie chemickú) ochrannú vrstvu proti UV žiareniu. Ak si myslíte, že váš make-up už dostatočnú dávku ochranného faktora obsahuje, mýlite sa. Úroveň ochrany, ktorú ponúka, je tak nízka, že je potrebná ďalšia nová dávka. Okrem toho, ochranný krém proti slnečnému žiareniu je pre váš základ dobrým podkladom.

14. Prehnané maľovanie obočia

Maľovanie obočia rovnakou farbou akú majú vaše prirodzené vlasy je zvyková chyba, ktorú ženy často robia. Vďaka tejto chybe vám zhrubne vaše obočie aj tvár. Namiesto toho by ste mali najprv použiť tenkú, zaoblenú kefku, aby vyzeralo vaše obočie čím prirodzenejšie. Potom môžete začať s maľovaním zmesou rôznych práškových odtieňov, aby ste dali vášmu obočiu farbu, ktorá mu pristane najviac a bude dokonale ladiť so zvyškom výzoru.

Koľko z týchto chýb ste už počas make-upovej rutiny urobili? Prosím zdieľajte svoje myšlienky s nami v komentároch.