15 Faktov o “Teórii veľkého tresku”, ktoré netušia ani najvernejší fanúšikovia

Je ťažké uveriť, že prvé časti Teórie veľkého tresku uviedli už v roku 2007. Je tomu už 11 rokov! Odvtedy sme videli už 250 častí tejto TV show, ktorá zobrazuje život 4 prírodovedcov. Prvá časť poslednej 12-tej série uviedli 24. septembra 2018. Show skončí v marci 2019 a objaví sa jej vedľajší produkt Young Sheldon. Druhú sériu tejto show uvedú tento rok.

Keďže úžasnej show Teória veľkého tresku vzdáva poctu naozaj veľa fanúšikov, zdravanalada.sk pre vás vyzbierala 15 menej známych faktov o tejto super populárnej TV show, ktorú tak všetci milujeme.

Keď sa Leonard zoznámi v skúšobnej časti s Penny a keď Penny súhlasí, aby s ním šla von v časti číslo 100. pod názvom "Rekombinácia hypotézy", má Penny oblečené rovnaké tričko!

Laurie Metcalf, ktorý hrá v Teórii veľkého tresku časť Sheldonovej mamy, je aj mamou Zoe Perry, ktorá zobrazuje mamu mladej Sheldon v TV seriáloch Young Sheldon.

Jim Parsons dokáže skutočne hrať na teremín, obľúbený hudobný nástroj Sheldon. A je celkom prekvapujúce, že tento hudobný nástroj vynašli v roku 1920 a pomenovali ho po westernovskom mene sovietskeho vynálezcu Léonovi Thereminovi, je to jeden z hudobných nástrojov, na ktorý sa veľmi ťažko hrá. Okreme toho, Johnny Galecki vie hrať na čelo, Mayim Bialik na harfu a Simon Hedlberg na klavír.

Medzi fanúšikmi Teórie veľkého tresku je známa teória, že farba Sheldoninho trička stále predstavuje jeho aktuálnu emóciu: červená farba znamená hnev, purpurová znamená lásku a vášeň, zelená znamená pokoj a dôveru, žltá znamená strach, modrá znamená ľútosť, svetlo modrá znamená nádej a oranžová farba predstavuje lakomstvo.

Slová známej uspávanky Soft Kitty napísala austrálska učiteľka Edith Newlin v 30-tych rokoch. Jej dcéry začali súdny proces proti rôznym spoločnostiam, ktoré v súvislosti s Teóriou veľkého tresku porušovali autorské práva. Pesnička sa použila v TV seriáloch vďaka producentovej dcére Bill Prady, ktorý túto pesničku počul v triede jej materskej škôlky.

Leonardove okuliare nemajú v skutočnosti v sebe šošovky. Podľa Johnnyho Galeckiho odkedy bol Jim Parsons od neho oveľa vyšší, musel stále pozerať nahor. Svetlo z projektorov mu odrážalo jeho okuliare a vytváralo prenikavé svetlo.

Vo viacerých častiach sa objavuje Penny s rovnakou kabelkou. Aj keď ju pozmenia, vyzerá takmer rovnako ako tie predchádzajúce - tiež je z hnedej kože a ma rovnaký tvar.

Postavy Sheldon a Leonarda pomenovali po hercovi a producentovi Sheldonovi Leonardovi.

V skúšobnej časti Teórie veľkého tresku Wolowitz a Koothrappali neexistujú, zatiaľ čo časť Penny a Leslie Winkle znázornili ďalšie herečky. Okrem toho, Pennyho meno bolo Katie.

Sheldon nosí tričko s jeho obľúbenými super-hrdinami The Flash, kde nosí postava Cisco Ramon v TV seriáloch The Flash tričko , ktoré súvisí s Teóriou veľkého tresku.

Dom, v ktorom žijú Sheldon a Leonard má len jedno schodište a jedno podlažie. Zakaždým, keď šli postavy schodmi dole, filmovací štáb zmenil pohľad na schody.

Keďže sú Rajov byt a dom Howarda a Bernadette rovnaké, nikdy sa neobjavili v rovnakej časti.

Mená všetkých častí situačnej komédie sú mená skutočných vedeckých princípov, teórií a experimentov, až na skúšobnú, ktorú nazvali Pilot.

Pôvodne sa mali volať tieto TV seriály Penny, Lenny a Kenny.

Na konci každej časti znázorňuje scenárista Chuck Lorre takzvané domýšľavé karty, v ktorých robí vtipy, hovorí o svojich myšlienkach a dokonca hovorí priamo k publiku.

Cnie sa vám za niektorými obľúbenými postavami po skončení Teórie veľkého tresku? Povedzte nám o tom v komentároch!

Pozrite si fotografie na CBS, CBS