15 Hereckých dvojíc, ktoré často natáčajú filmy spoločne

Pravdepodobne ste si všimli, že niektorí známi herci sa často objavujú spolu v rôznych filmoch. Veľmi často sa ich vzájomná práca stáva skutočným prelomom v kariérach oboch hercov. Napríklad, toto je presne to, čo zažil Ryan Gosling a Emma Stone. Ba čo viac, takéto partnerstvo na plátne môže byť aj začiatkom dlhodobého priateľstva a dojemného umeleckého spojenia.

Zdravanalada.sk vyzbierala najznámejšie dvojice, ktoré sa často vo filmoch objavujú spoločne. A vyzerá to ako keby v každom filme hrali hlavnú úlohu ešte lepšie aj zaujímavejšie.

1. Adam Sandler a Rob Schneider

1. Adam Sandler a Rob Schneider: Adam Sandler sa stal úspešným komediantom v škole. Neskôr založil svoju vlastnú filmovú spoločnosť Happy Madison Productions, a pozval Roba, aby sa zúčastnilspoločného projektu. Po uvedení sú dobrými priateľmi a pri natáčaní filmu veľa improvizujú a pridávajú veľa vtipov a nových dialógov, ktoré nie sú v scenári. Adam a Rob si zahrali v hlavných úlohách spoločne už v 18 filmoch.

2. Bradley Cooper a Jennifer Lawrence

2. Bradley Cooper a Jennifer Lawrence: Pred začiatkom nakrúcania Silver Linings Playbook, museli Bradley Cooper a Jennifer Lawrence navštevovať 5-hodinové lekcie tanca počas 2 týždňov. Herec charakterizoval svoj vzťah s Jennifer ako: "Milujem Jennifer. Zahral by som si s ňou v akomkoľvek filme." Neskôr trvala herečka na tom, aby Coopera obsadili do úlohy jej partnera v jej novom filme Serena.

3. Ryan Gosling a Emma Stone

3. Ryan Gosling a Emma Stone: Táto herecká dvojica začala spolupracovať v roku 2011 počas uvedenia Crazy, Stupid, Love. Ryan Gosling a Emma Stone hrali milostný pár už 3 krát. Ich najlepším výsledkom bolo ocenenie Award Winning za film La La Land. Je pozoruhodné, že hlavné časti úloh Mie a Sebastiana by mali hrať Miles Teller a Emma Watson.

4. Marion Cotillard a Guillaume Canet

4. Marion Cotillard a Guillaume Canet: Marion a Guillaume sa stretli pri uvedení drámy Love Me If You Dare. Odvtedy spolu natočili 4 filmy a zvukovo nahrali kreslený film The Little Prince. Zaujímavé je, že Guillaume pozval Marion na svoje projekty - drámu The Last Flight a komédiu Rock´nRoll.

5. Ben Stiller a Owen Wilson

5. Ben Stiller a Owen Wilson: Ide pravdepodobne o jednu z najoslnivejších a ľahko rozpoznateľnú hereckú dvojicu moderného sveta kinematografie. Herci sa po prvý krát stretli počas uvedenia The Cable Guy, ktorý režíroval Ben Stiller. V tom čase bol Ben Stiller populárnejší ako jeho kolega - často pozýval Wilsona na rôzne projekty a prispel k úspešnému vývoju Wilsonovej kariéry. V hlavných úlohách si spolu zahrali už v 11 filmoch.

6. Johnny Depp a Helena Bonham Carter

6. Johnny Depp a Helena Bonham Carter: Extravagantnú filmovú dvojicu si nemožno predstaviť bez režiséra Tima Burtona ktorý je aj Carterovým exmanželom a Deppovým blízkym priateľom. Herci spolupracovali na 7 spoločných projektoch a len jeden z nich, The Lone Ranger, režíroval iný producent.

7. Kristen Stewart a Jesse Eisenberg

7. Kristen Stewart a Jesse Eisenberg: Kristen Stewart a Jesse Eisenberg sa stretli na uvedení melodrámy Adventureland. Jesse raz povedal, že bol tiché dieťa a veľmi hanblivý chlapec, ktorý nemal veľa priateľov; preto je veľmi vďačný Woodymu Allenovi za to, že mohol byť súčasťou nerealistického vzťahu na plátne. Rozprával o melodráme Café Society, kde on aj Kristen hrali zamilovanú dvojicu.

8. Shailene Woodley a Ansel Elgort

8. Shailene Woodley a Ansel Elgort: Shailene a Ansel považovali za najromantickejšiu hollywoodsku dvojicu. Po odvysielaní The Fault in Our Stars si ľudia mysleli, že mali nejakú ľúbostnú aféru, podobne ako na plátne. Herci dokonca urobili oficiálne oznámenie, že nechodia spolu: mali ste ich možnosť vidieť počas oficiálnych alebo sociálnych udalostí.

9. Matt Damon a Ben Affleck

9. Matt Damon a Ben Affleck: Matt a Ben sa spriatelili, keď mali obaja 10 rokov. Počas doby, kým boli mladými amatérskymi hercami, strávil Matt, Ben a Benov mladší brat Casey veľa času na hereckých konkurzoch. Úspech prišiel po filme Good Will Hunting - napísali scenár a zahrali si v úlohe hlavných postáv. Matt a Ben sa zúčastnili 9 spoločných projektov.

10. Chris Evans a Scarlett Johansson

10. Chris Evans a Scarlett Johansson: Chris Evans a Scarlett Johansson sa stretli už dávno pred tým, než sa stali slávnymi hrdinami vesmíru Marvel. Dnes sú dobrými priateľmi. Všetko to začalo po uvedení melodrámy The Nanny Diaries. Okrem toho, médiá nikdy nepovažovali týchto dvoch za romantickú dvojicu, pretože si stanovili striktné hranice hneď od úplného začiatku a na verejnosti sa správali ako brat a sestra. Herci si zahrali v hlavných úlohách spoločne v 7 filmoch.

11. Vince Vaughn a Jon Favreau

11. Vince Vaughn a Jon Favreau: Známe komické duo Vince Vaughn a Jon Favreau má už dlhú históriu. Herci sa stretli na filmovaní športovej drámy Rudy. Sláva ich zasiahla po príchode drámy Swingers. Neskôr pozval Favreau Vaughna, aby si zahral hlavnú úlohu v jeho režisérskom filmovom debute - Made a Vaughn pozval Favreau na jeho vlastnú TV show. V hlavných úlohách si spolu zahrali už v 7 filmoch.

12. Drew Barrymore a Adam Sandler

12. Drew Barrymore a Adam Sandler: Drew Barrymore a Adam Sandler si zahrali milujúcich partnerov viac krát. The Wedding Singer bol ich prvým spoločným projektom. Film s celkom jednoduchým dejom o tom, ako sa dokáže zmeniť priateľstvo na lásku, ocenili viacerí filmoví nadšenci po celom svete. Herci sa stali skutočne dobrými priateľmi. Adam dokonca spieval na recepcii Drewovej svadby aj pieseň.

13. Al Pacino a Robert De Niro

13. Al Pacino a Robert De Niro: Prvý film, kde sa spoločne objavili Al Pacino a Robert De Niro v hlavných úlohách, bol The Godfather. Zaujímavé je to, že nikdy neboli na jednom zábere spoločne. De Niro hral časť mladého Don Corleona, zatiaľ čo Al Pacino bol jeho starším synom Michaelom Corleonem. Neskôr sa stretli počas filmovania policajného trilera Heat. Ich spoločný záber trval len 7 minút, ale dostalo sa mu veľa úžasných hodnotení. V roku 2019 prichádza Martin Scorsese a jeho The Irishman, kde hrajú herci znova hlavné postavy.

14. Seth Rogen a James Franco

14. Seth Rogen a James Franco: Priateľstvo medzi Sethom Rogenom a Jamesom Francom začalo, keď boli mladými - počas filmovania TV show s názvom Freaks and Geeks. Potom si zahral Franco hlavnú úlohu v niekoľkých Rogenových projektoch, niekedy dokonca aj v komických epizódach. Ich prvý komický prelom bol Pineapple Express, kde si kamaráti zahrali hlavné postavy. Dnes je ich posledný spoločný projekt The Disaster Artist založený na skutočných udalostiach. Film rozpráva príbeh o filmovaní kontroverzného filmu The Room. Celkovo majú spoločne 9 projektov.

15. Matthew McConaughey a Woody Harrelson

15. Matthew McConaughey a Woody Harrelson: Priateľstvo známych hercov začalo po uvedení Edtv. Potom, čo boli opravdivými priateľmi v skutočnom živote sa o 10 rokov neskôr znova stretli počas filmovania Surfer, Dude. Fanúšikovia oboch hercov by však skutočne ocenili ich herecké zručnosti v hlavných úlohách McConaugheyho a Harrelsona v ich prvej etape kriminálnej drámy True Detective, ktorá sa objavila v roku 2014.

Pozrite si fotografie na 50 First Dates / Columbia Pictures Corporation