15 Hravých make-upových trikov, ktoré dokážu zjednodušiť váš život

Každé dievča chce byť krásne a používame milióny trikov, aby sme zostali mladými a krásnymi. No niekedy môžu jednoduché triky zmeniť našu rutinu a ušetriť nám čas aj naše nervy. V tomto článku sa naučíte, ako oživiť vašu riasenku, ako niekoľkými spôsobmi zvýrazniť svoj výzor a aj viaceré iné triky, ktoré môžete používať každý deň.

Zdravanalada.sk zostavila súbor 15 make-upových trikov, ktoré môžu zmeniť vašu denno-dennú rutinu.

1. Obnovenie kefky na riasenke

Riasenka je nielenže dôležitá, ale jej kefka zohráva veľmi významnú úlohu v tom, ako budú vyzerať vaše mihalnice. Ak ste si už našli svoju obľúbenú kefku, najmä ak ide o nejakú drahú značku, umyte ju a použite ju aj pri iných riasenkách. Aby ste docielili maximálny výsledok, môžete skombinovať efekt dlhých mihalníc z riasenky a objem z kefky.

2. Zmiešajte BB krém so zvýrazňovačom.

Ak nechcete, aby pôsobila vaša pleť s make-upom a desiatkami vrstiev prehnane, no chcete, aby stále vyzerala sviežo, jemne a žiarivo, zmiešajte BB krém s kvapkou vášho obľúbeného zvýrazňovača a zmes si naneste. Tento trik je vhodný najmä v lete, keď potrebuje vaša pokožka oveľa viac ochrany pred slnkom ako samotný make-up.

3. Aby ste sa vyhli mastnému nosu, použite základný očný tieň.

Tento trik bude určite osožný pre tých, ktorí majú mastnú alebo zmiešanú pokožku. Ak máte mastný nos, použite na svoj nos podkladový očný tieň, potom ho nasprejujte sprejom a základovú bázu vybodkujte. Tento trik vám pomôže zmatniť váš nos po celý deň!

4. Na odstránenie make-upu použite vazelínu.

Vazelína dokáže jemne odstrániť make-up, a preto ju potrebuje aj pokožka okolo vašich očí. Použite ju namiesto vášho zvyčajného odličovača alebo ak si zabudnete kúpiť nový. Ide o veľmi dobrú voľbu, najmä v zime, keď sa vaša pokožka ešte viac vysušuje. Naneste si vazelínu na vašu pokožku, vmasírujte ju do pokožky a make-up odstráňte pomocou vatového tampónu.

5. Urobte si svoje vlastný peeling pier.

Potrebujete iba cukor, ktorý je prirodzeným exfoliantom; olivový olej, prirodzený zvlhčovač a extrakt z vanilky pre dobrú chuť! Ak nechcete, aby vaše pery pôsobili sucho, používajte to zakaždým pred nanášaním make-upu.

6. Experimentujte so zvýrazňovaním svojich pier a docielite rôzne výsledky.

Použitím svojho zvýrazňovača pier môžete na perách dosiahnuť rôzne výsledky, farby aj svetelné efekty. Aj keď máte iba 2 alebo 3 rúže na pery, tento trik vám pomôže rozšíriť možnosti, ak chcete obmieňať svoj výzor.

7. Použite šampón a cedidlo, aby ste vyčistili vaše kefky.

Nebudete potrebovať žiadne špeciálne zariadenia! Cedidlo umožňuje kefkám, aby sa ľahko a veľmi rýchle vyčistili bez použitia vašich prstov alebo iných make-upových doplnkov.

8. Zmiešajte priehľadný prášok a farebný korektorový zvlhčovač.

Tento trik je užitočný len pre dievčatá, ktoré majú mastnú pokožku. Zmiešajte priehľadný prášok a farebný korektorový zvlhčovač, aby ste vytvorili hrubší, matnejší vzhľad.

9. Sami si urobte vrchnák na svoje ceruzky a kefky.

Veľmi často strácame vrchnáky na ceruzky alebo sa nám polámu. V prípade, že sa to stane, odrežte plastovú tyčinku a nový vrchnák je pripravený na použitie. Teraz môžete pokračovať v používaní svojich doplnkov krásy.

10. Predĺžte trvácnosť svoju rúžu na pery.

Existuje jednoduchý trik, ako predĺžiť trvácnosť svojho rúžu. Používajú ho dokonca aj make-upoví vizážisti, ktorí pripravujú celebrity pre príchod na červený koberec. Ak máte pred sebou dôležitú udalosť alebo za sebou dlhý deň, nezabudnite, že vaše pery by mali vydržať čím dlhšie. Naneste si jednu vrstvu rúžu a trošku počkajte, kým "sadne". Potom si zoberte vreckovku a priložte si ju na pery. Odstráni vám to prebytočný rúž. Po tom, čo si svoje pery utriete, naneste si ešte jednu vrstvu rúžu. Teraz sú vaše pery pripravené na dlhý deň!

11. Použite denný zvlhčovač s kvapkou iluminátora pre docielenie sviežeho ľahkého výzoru.

Ľahký orosený výzor môžete ľahko dosiahnuť zmiešaním malého množstva iluminátora s denným zvlhčovačom. Teraz vyzerá vaša pokožka sviežo a oddýchnuto.

12. Ponorte rozstrapkanú riasenku do horúcej vody, aby sa znova vyrovnala.

Dajte svoju riasenku do horúcej vody, aby ste ju znova oživili. Ak však vaša riasenka vyschne, pravdepodobne sa už nebude dať použiť.

13. Aby ste odstránili vodeodolný make-up, použite kokosový olej.

Niekedy potrebujeme vodeodolný make-up, najmä ak sme na prázdninách alebo je daždivo. Ale aby sme to odstránili, potrebujete viac času a špeciálnu kozmetiku. V prípade, že nemáte tento špeciálny odstraňovač, použite kokosový olej. Je organický a pomôže vám udržať vašu tvár čistú, zvlhčenú a sviežu.

14. Použite roztok na kontaktné šošovky, aby ste svoju riasenku oživili.

15 Hravých make-upových trikov, ktoré dokážu zjednodušiť váš život

Sme často v zhone a v tom zhone zabúdame zatvoriť svoju riasenku, čo môže spôsobiť, že riasenka vyprchá skôr. Aby ste ju oživili, pridajte pár kvapiek roztoku na kontaktné šošovky.

15. Použite sušič na vlasy namiesto natáčky na mihalnice.

Ak chcete kučeravé očné mihalnice, nepotrebujete natáčky. V prípade, že také nemáte, použite na pár minút sušič na vlasy na nízkej frekvencii po nanesení riasenky. Vaše mihalnice sa budú ľahko kučeravieť.

Ktoré triky pre dokonalý make-up používate? Napíšte nám to v komentároch a zdieľajte tento článok s priateľmi.