15 Podmanivých fotografií, ktoré znázorňujú rôznu krásu ľudí po celom svete

Aj v Hollywoode aj okolo sveta máme svoje vlastné nápady, ako vyzerá krása. Keď sa hovorí o výzore, história už zažila pár naozaj veľmi bizarných praktík. Tieto trendy prichádzajú a odchádzajú, no nás stále vedia uchvátiť ľudia, ktorí majú okolo seba "iný vzduch". Rôznorodosť dokazuje, že môžeme byť krásni aj našou vlastnou jedinečnosťou a, že "inakosť" môže byť často aj darom.

Zdravanalada.sk zostavila zbierku 15 pútavých fotografií ľudí po celom svete, ktorí chcú vyjadriť krásu v jej nekonečných formách.

1. Krása je aj neporiadok?

Melanie Gaydos je americká modelka, ktorá má viacero ojedinelých genetických problémov, známych ako ektodermálna dysplázia. Hoci nemá zmluvu so žiadnou agentúrou, Gaydos získala celosvetový úspech za svoje vlastné nápady a vôbec neplánuje, že sa svojej modelingovej kariéry vzdá.

2. Krása v tónoch

Haider Har je londýnčan, ktorý je fotografom vitiliga Brocka Elbanka. Fotografuje série zmien krásy tejto choroby, popri iných pigmentových zmenách akými sú pehy sa snaží zobraziť aj ľudskú symetriu a dokonalosť.

3. Vlny pigmentu

Maeva Giani Marshall je francúzsko-americká modelka s hyperpigmentáciou. Marshall teraz spísala zmluvu so spoločnosťou Heroes Models a predstavuje krásu rôznorodosti vo svete módy.

4. Krása v extrémoch

Shaun Ross je model známy jedinečným odtieňom svojej pokožky, ako aj jej pásovými tvárovými črtami. Rossa, pôvodom afro-američana, uznávajú ako prvého mužského albínskeho modela. Hoci bol pravidelne počas školy šikanovaný, Ross sa objavil v hudobných videách pre umelcov, akými sú Beyoncé a Katy Perry. V súčasnosti je tvárou Lynx a aktívne sa angažuje v kampani za Albinism Awareness.

5. Označená od narodenia

Do radov zobrazovania neobyčajne krásy patrí aj popredná fotografka Mihaela Noroc, ktorá prezentuje ďalekosiahlu krásu ľudí po celom svete. Táto turecká žena, ktorú volajú Burcu, odzrkadľuje v Noroci Atlas krásy - zbierku portrétov zobrazujúcich ženy po celom svete. Keď rozpráva o svojom jedinečnom materskom znamienku, Burcu komentuje: "Nikdy som sa to nepokúšala skryť. Vždy som to vnímala ako niečo, čo ma robí inou."

6. Melanínová bohyňa

Khoudia Diop, známa aj ako "Melanínová bohyňa" je modelka zo Senegalesu, z ktorej sa vysmievali pre jej nočnú pokožku. Po tom, čo sa zúčastnila kampane "Farebné dievča", si Diop urobila meno vo svete módy, čo dokazuje aj to, že krása prichádza vo všetkých odtieňoch.

7. Brada je požehnaním

Harnaam Kaur je britská modelka a aktivistka proti šikane, niekedy ju označujú ako "dámu s bradou". Počas svojej puberty vyrástla z tučného tela a nadmerného ochlpenia, čo bolo dôsledkom, že jej diagnostikovali syndróm, ktorý spôsobuje hormonálnu nerovnováhu. Napriek ťažkostiam so svojou osobnosťou prekonala Kaur aj roky šikany a veľa o sebe pochybovala, no predsa sa stala stúpenkyňou za pozitívne telo a inšpiráciou pre všetkých, ktorí sa cítia neisto.

8. Materské znamienka na Miss Universe

Evita Delmundo, modelka z Bornea na Malysii, má telo plné materských znamienok. Keď sa hovorí o výzore, Evita pripúšťa, že nadmerná šikana v jej živote prispela k tomu, že sa stala "sebavedomou." Evita prešla konkurzom na Miss Universe a dokonca sa zúčastnila aj kampane Dove BeautyUnitesUs. "Na svete je tak veľa druhov krásy", hovorí. "Nemala by stelesňovať iba jednu tvár alebo iba jeden druh krásy."

9. Pútajúce oči

Mekhi Alante Lucky je americký model, ktorý sa stal slávnym vďaka fotografiám tváre. Jeho jedinečné modro-hnedé oči prispeli k tomu, že podpísal zmluvu s agentúrou St. Claire Modelling a to ho urobilo senzáciou internetu. Lucky je presne príkladom toho, že aj jedinečné črty môžu byť fascinujúce.

10. Je to viac ako tvár

Táto modelka znázorňuje, že krása môže byť svojrázna. Bez ohľadu na to, či človek má alebo nemá nedostatky tváre, krása nemá obmedzenia ani čo sa týka národnosti ani čo sa týka štruktúry tváre.

11. Bez nôh, bez obmedzení

Kanya Sesser je thajská modelka a herečka, ktorá sa narodila bez nôh. Jej ťažkosti začali, keď sa jej rodičia zriekli po tom, čo ju nechali ležať, keď mala jeden týždeň na schodoch budhistickej svätyne. No Kanya dokázala, že je bojovným atlétom a teraz popri svojej modelingovej kariére a motivačným prejavom vykonáva akrobatické kúsky. Dáva "schopnosť" v "neschopnosti" a žije mottom: "Bez nôh, bez obmedzenia" a chce prezentovať to, že krása prichádza vo viacerých formách.

12. Jednoduchá červeň

Črty tejto chudej tibetskej ženy a jej červený rumenec si nás nemôžu prestať podmaňovať. Noroc chce svetu povedať, že krása tkvie v rôznorodosti čarovnej krásy žien po celom svete.

13. Oko mačky

Caitin Stickels spoznáte podľa zriedkavej genetickej poruchy známej ako “syndróm mačacieho oka.” Má rozdelené zrenice ako mačka a porucha ovplyvňuje aj štruktúru tváre Stickels a spôsobuje jej bolesť. Napriek nedostatkom, ktoré jej prináša táto porucha, Stickels oplýva svojou jedinečnosťou prostredníctvom svojich zaujímavých portrétov a lásky k móde.

14. Červené vlasy, čierna pokožka

Ak by ste videli Haitského modela Ralph Souffrant po prvý krát, prvá vec, ktorú by ste si pravdepodobne všimli, je bohatosť pieh, ktoré pokrývajú jeho tvár aj telo. No je jedinečný svojím kontrastom vlasov aj pokožky a jeho zlatohnedé vlasy sú veľmi nezvyčajnou črtou. V súčasnosti podpísal zmluvu s Next Models. Okrem toho podpísal ďalšie zmluvy s viacerými agentúrami v New Yorku a Los Angeles čím Souffrant chce povedať svetu, že aj jedinečný výzor vás môže presláviť ďaleko od vášho domova.

15. Zmiešaná krása

Issa Lish je pôvodom napoly Japonka a napoly Mexičanka, ktorá je známa rôznou dĺžkou svojich končatín a zvláštnymi črtami. Kým sa v značkách pyšne hrdí s alien emoji, pravidelne o nej hovoria ako o zmesi "krásy a škaredosti" a je neustále uznávanou tvárou vo svete módy.

Čo vás na týchto fotografiách jedinečnosti krásy uchvátilo najviac? Myslíte si, že patria k hlavným novodobým tendenciám krásy? Povedzte nám o tom v komentároch.

Pozrite si fotografie na melaniegaydos / Instagram, maevamarshall / Instagram