15 Prípadov celebrít, ktoré nezlomili ani vážne zdravotné problémy

Keď sa pozrieme na fotografie rôznych celebrít, niekedy si myslíme, že ich životy sú stále plné recepcií a večierkov. Ale nie je to celkom tak, pretože väčšina úspešných ľudí na našej planéte sú iba obyčajní ľudia so svojimi vlastným problémami. A majú dokonca aj zdravotné problémy. Napríklad Halle Berry, oskarová herečka, žije so svojou cukrovkou už viac ako 30 rokov. Khloé Kardashian diagnostikovali rakovinu kože. Je neuveriteľné, že ľudia s takými vážnymi problémami sú stále tvoriví a prekonávajú rôzne prekážky.

Povieme vám, kto spomedzi známych hviezd natrafil na nevyliečiteľnú chorobu, ale nevzdal sa a pokračoval vo svojej životnej ceste.

Halle Berry a Tom Hanks: Cukrovka

Pred takmer 30 rokmi dopadlo uvedenie sitkomu Living Dolls dosť tragicky. Halle Berry bola len na začiatku svojej hereckej kariéry, keď upadla do kómy. Dievča vzali do nemocnice a diagnostikovali jej cukrovku. V jednom zo svojich rozhovorov povedala, že jej trvalo veľmi dlhý čas prispôsobiť sa novým životným podmienkam. Dozvedela sa o tom vo veku 23 rokov. Podľa herečky musela po každej skúsenosti s alkoholom, dezertami a inými všakovakými jedlami prejsť dlhým zotavovaním. Bolo to vtedy, keď sa rozhodla začať starať o svoje zdravie. Už niekoľko rokov nepije alkohol a vedie zdravý životný štýl. Tu umožňuje 52-ročnej žene vyzerať stále mladšie, ako v skutočnosti vyzerá. Vo veku 42-rokov sa stala matkou.

Tom Hanks zažil podobnú situáciu. Viac ako 20 rokov bojoval s vysokou hladinou cukru v krvi, ale jeho životný štýl pod náporom stresu a nedostatku spánku urobili svoje. Tom napríklad kvôli filmu Castaway schudol 25 kg a pribral kvôli tragikomickému filmu A League of Their Own pribrla 13 kg. V Októbri 2013 v show David Lettermana priznal, že mu diagnostikovali cukrovku. Keď sa dozvedel, v akom je stave, rozhodol sa vzdať svoje starých zlozvykov, aby mohol pôsobiť ako filmová hviezda vo filmoch čo najdlhšie.

Pamela Anderson: Hepatitída typu C

Pamele Anderson diagnostikovali Hepatitídu typu C v roku 2002. Podľa Pamely ju dostala v 90-tych rokoch od svojho manžela, keď použili pri tetovaní rovnakú ihlu. Herečka sa na toto ochorenie liečila 13 rokov. V roku 2015 vyhlásila, že vďaka experimentálnej liečbe sa jej podarilo úplne vyliečiť.

Detstvo Toma Cruisa nepatrilo k tým ľahkým. Budúci herec pochádza z mnohopočetnej rodiny. Počas teenagerskeho veku si prešiel rozvodom svojich rodičov, keď mal 14 rokov, mal za sebou vystriedaných už 15 škôl. Ale najťažšou výzvou zo všetkých bola pre neho nevyliečiteľná choroba — dyslexia.

Dyslexia a dysgrafia prispeli k tomu, že bol najväčším bitkárom na škole. Pre chlapca bolo skutočne ťažké čítať a ledva písal. Takže sa o ňom v každej škole povrávalo, že je idiot. Toto obdobie mu však pomohlo odhaliť v sebe herecký talent. Áno, bol zlyhaním v triede, ale vedel dokonale zahrať všetky školské hry.

Myslíme si, že teraz Tom Cruise nemá žiadne problémy s čítaním scenárov a podpisovaním zmlúv, pretože si môže najať ľudí, ktorí to urobia zaňho.

Angelina Jolie a Shannen Doherty: Amputácia prsníka

V lete 2015 viedla Shannen Doherty súdny proces proti svojmu predchádzajúcemu manažérovi. Podľa súdneho procesu urobil manažér chybu v dokumentoch so zdravotným poistením, preto Shannen nedostala liečbu včas a jej rakovina prsníka sa jej rozšírila do lymfatických uzlín. Shannen už s rakovinou bojuje takmer 4 roky. Aby sa spomalil proces vývoja choroby, podstúpila herečka niekoľko priebehov chemoterapie, rátioterapie a amputáciu prsníka. Nedávno herečka povedala, že jej choroba je na ústupe, teda v štádiu, kedy je nádor pod kontrolou a je liečiteľný.

Niekoľko rokov pred tým bola v podobnej situácii Angelina Jolie. Jej mama a teta zomreli mladé po tom, čo viedli boj s genetickým ochorením. Po absolvovaní lekárskeho výskumu sa Angelina rozhodla pre amputáciu prsníka. Genetický test ukázal, že má 87%-nú pravdepodobnosť dostať rakovinu prsníka a karcinóm krčka maternice. Herečka podstúpila operácie, aby sa tak vyhla veľmi pravdepodobnému ochoreniu.

Michael J. Fox: Parkinsonova choroba

Verejnosť sa o chorobe Michaela J. Foxa dozvedela v roku 1998. V tom čase povedal herec svojim kolegom, že na začiatku 90-tych rokov mu diagnostikovali neurologickú poruchu - Parkinsonovu chorobu. Keď šiel herec prvý krát k lekárovi kvôli mykavému zvieraniu prsta, odborníci mu povedali, že v najlepšom prípade má pred sebou 10 rokov aktívneho života.

Potom sa hviezda sci-fi filmu Back to the Future rozhodla urobiť si v kariére prestávku a postarať sa o svoje zdravie. Michael J. Fox napísal 3 biografické knihy, kde do posledného detailu opísal, čo znamená bojovať s Parkinsonovou chorobou a založil charitnú organizáciu. Tejto organizácii sa podarilo vyzbierať na výskum tohto ochorenia 350 miliónov dolárov.

Sarah Hyland: Dysplázia obličiek

Hviezda sitkomu Modern Family, Sarah Hyland, mala zdravotné problémy už od detstva. Vo veku 9 rokov, jej diagnostikovali veľmi nepríjemnú chorobu - dyspláziu obličiek. Ako dieťa bojovala s touto chorobou viac ako 10 rokov, ale v roku 2012 musela podstúpiť transplantáciu obličky, ktorú jej daroval jej otec.

Transplantácia zlepšila Sarah život, ale úplne ju nevyliečila. Kvôli tomu, že sa necítila dobre, zriedkavo sa ukazovala na verejnosti a jej fanúšikovia si často všímali jej výzorové zmeny. Na svojej instagramovej stránke, zdieľa svoje problémy, akými sú strata hmotnosti, opuchnutá tvár, atď.

Michael Phelps: Hyperaktivita a ADHD

Americký plavec Michael Phelps, 23-násobný olympijský víťaz v histórii športu mal k svojmu úspechu skutočne ťažkú cestičku, ktorú sprevádzala hyperaktivita a ADHD. Táto neurologická choroba sa u neho začala vyvíjať, keď bol ešte dieťa. Hlavnými príznakmi boli problémy s koncentráciou a neschopnosťou dokončiť to, čo začal. V rozhovore o Phelpsovi Phelpsov tréner povedal, že plavec niekedy zabudol cestu do obliekárne a ich tréning bol niekedy nočnou morou.

Vďaka úsiliu plavca a ľudí okolo neho sa však Phelpsovi podarilo dosiahnuť neuveriteľný úspech v športe. Teraz prechádza Michael Phelps dosť náročným obdobím. Na konci svojej kariéry stratil olympijský víťaz svoju motiváciu a upadá do depresií.

Mila Kunis: Čiastočná slepota

Veľa rokov mala jedna z najpopulárnejších herečiek dneška jedno oko slepé. Dôvodom slepoty bol zápal dúhovky oka. Kvôli zápalu mala herečka nejasné videnie a nemohla na nič zaostrovať. Mila Kunis dlho odkladala návštevu lekára, ale v roku 2010 podstúpila operáciu, pri ktorej si dala vymeniť šošovky. Ináč sa zdravotný stav Mily držal v tajnosti, až kým sa jej po operácii nevrátil zrak.

Hugh Jackman a Khloé Kardashian: Rakovina kože

V roku 2013 diagnostikovali Hugh Jackman (ktorá hrala Wolverine) rakovinu kože. Odvtedy herečka podstúpila nielen niekoľko chemoterapií, ale aj 6 transplantácií kože. Jej diagnóza je karcinóm bazálnej bunky. Ide o druh onkologického ochorenia kože, keď sa nádor vyvíja na spodnej vrstve pokožky. Karcinóm sa objavuje na častiach kože, ktorá je často vystavená slnku, napríklad, na nose. Na svojom Twitteri Hugh Jackman s ľahkosťou zdieľa fakty o svojom živote so svojimi podporovateľmi.

Khloé, najmladšia zo sestier Kardashian, je tiež svojim fanúšikom veľmi úprimná. Dokázala to nielen počas viac ako desiatich rokov vo svojej show, ale aj v zdieľaní na sociálnych sietiach. V jednom z jej zdieľaní povedala, že v roku 2008 jej diagnostikovali nádor na koži. Doktori jej museli transplantovať okolo 17,8 cm kože. Vďaka špecialistovi sa vývoj ochorenia zastavil.

Herec Daniel Radcliffe, ktorý je známy svojou úlohou Harryho Pottera, odhalil, že má raritnú nevyliečiteľnú chorobu - dyspraxiu. Ide o poruchu funkcie mozgu, ktorá vás urobí neschopným všetky skutky, ktoré potrebujete urobiť správne.

Choroba nedovolila Radcliffovi správne písať alebo uviazať si svoje šnúrky na topánkach. Keď bol dieťaťom, skutočne v škole bojoval - a nie kvôli svojej hereckej kariére, ale pretože sa nebol schopný učiť. Podľa Daniela bola dyspraxia hlavným dôvodom, prečo si vybral pokračovať v svojej kariére.

Yolanda Hadid: Lymská borelióza

Keď sa objavila nová kniha od Yolandy Hadid na policiach kníhkupectiev, celý život tejto ženy sa zmenil po tom, čo jej v roku 2012 diagnostikovali lymskú boreliózu. Vo svojej knihe odhalila matka 2 známych modeliek nielen to, ako chorobu zistila, ale aj svoje samovražedné myšlienky, keďže príznaky tejto choroby vplývajú aj na kvalitu života. Spôsobuje neustále bolesti hlavy, precitlivenosť, bolesť svalov, horúčku a vyrážky.

Vďaka dlhému obdobiu liečby je Yolandina choroba teraz na ústupe.

Princ Charles: Alzheimerova choroba

V septembri 2018 zverejnili viaceré mediálne zdroje informácie v InTouch s tajnou správou o zdravotnom stave. Dokument zverejnil princ Charles, ktorý už niekoľko rokov trpel Alzheimerovou chorobou. Jeho zdravie sa zhoršuje každý deň. Prvá zmienka o Charlesovej chorobe sa objavila v roku 2011, keď zlyhal pokus oženiť staršieho syna.

Dôveryhodné zdroje kráľovskej rodiny tvrdia, že ďalším následníkom trónu bude princ William.

Tento článok sme pre vás napísali nie preto, aby sme vás informovali o zdravotných problémoch známych ľudí, ale aby sme každému povedali, že každý má nejaký vážny problém a že stále existuje nádej. A spôsob akým žijeme, čo robíme a ako nás spoločnosť vníma, závisí len od nás. Milujte, buďte tvoriví a šťastní bez ohľadu na to, čo sa deje!

Ktorý príbeh vás prekvapil najviac? Povedzte nám to v komentároch!

Pozrite si fotografie na realmikejfox / instagram, theshando / instagram