16 Moderných pravidiel etikety spodného prádla, o ktorých vedia iba skutočné dámy

Naše spodné prádlo dokáže odviesť dobrú prácu, keď sa hovorí o skrývaní nedokonalostí. Ale môže váš výzor aj pokaziť ak si nevyberiete správnu veľkosť alebo štýl. Ak chcete vytvoriť dojem krásneho a elegantného vzhľadu, musíte pamätať na modernú etiketu spodného prádla.

Zozbierali sme pre vás 16 pravidiel, ktoré vám pomôžu vybrať si úžasné dámske nohavičky, pančuchy, a podprsenky bez váhania a skvelého vzhľadu.

Pravidlá priesvitných blúzok

Musíte si vybrať podprsenku rovnakej farby ako vašu blúzku. V minulosti bola moderná kombinácia čiernej podprsenky a bielej blúzky, ale v dnešnej dobe to vyzerá odstrašujúco.

Je lepšie obliecť si béžovú podprsenku bez akýchkoľvek farebných vzorov. Ak je vaša blúzka príliš priesvitná, môžete ju nahradiť čipkovanou podprsenkou bralette. Vyhýbajte sa noseniu bieleho spodného prádla, pretože táto farba je veľmi nápadná.

Pravidlá podprseniek

Všetci módni návrhári tvrdia, že existuje jedno hlavné pravidlo: podprsenka by nemala byť viditeľná. Najprv musíte venovať pozornosť štruktúre materiálov, z ktorých je vyrobená vaša podprsenka aj oblečenie.

Čím voľnejšie oblečenie, tým ozdobnejšie detaily môže mať vaša podprsenka. Ak máte radi priliehavé oblečenie, odporúčame vám, aby ste si vybrali "hladkú" podprsenku bez akýchkoľvek výstupkov.

Pravidlá pančuchových nohavíc

Pančušky môžu prispieť k elegantnejšiemu výzoru. Ak si však nedokážete vybrať vhodné pančušky, môžu vám pokaziť celú postavu. Venujte pozornosť svojim topánkam a zvoľte si oblečenie aj podľa typu podujatia, na ktoré sa chystáte.

V kancelárii si musíte vyberať neutrálne farby, t.j. nosiť pančuchy telových farieb v kombinácii so svetlým oblečením a čierne alebo hnedé pančuchy s tmavým oblečením. Majte na mysli, že vaše pančuchy by nemali byť tmavšie ako vaša sukňa. Vzory a potlače sú dobré na párty, ale nie na každý deň. Široké pančuchy vyzerajú úžasne s vysokými čižmami, ale nie s topánkami s otvorenými prstami.

Pravidlá pančúch

V lete sú pančuchy skutočne nápomocné ženám, ktoré musia v práci dodržiavať formálnosť oblečenia alebo takzvaný "dress code". Aby ste sa vyhli trápnym situáciám, mali by ste poznať pár pravidiel, ktoré vám pomôžu vyzerať elegantne a príťažlivo.

Výrazné pančuchy dokonale ladia, ak nosíte uniformu alebo sú časťou svadobnej spodnej bielizne. V ostatných prípadoch je lepšie vybrať si neutrálne farby. Ak nechcete priťahovať pozornosť svojou nadváhou, neodporúčame vám nosiť vzorované pančuchy, pretože takéto pančuchy ako aj pančušky rozširujú vašu postavu.

Pravidlá dámskych nohavičiek

16 Moderných pravidiel etikety spodného prádla, o ktorých vedia iba skutočné dámy

Môže sa zdať, že vaše nohavičky nehrajú vo vašom vzhľade žiadnu rolu. No musíte pamätať na jeden drobný detail, ktorý je schopný neuveriteľne pokaziť váš vzhľad, a to švy nohavičiek, ktoré sú veľmi viditeľné.

Veľkosť a tvar vašich nohavičiek väčšinou závisí od tvaru vašich bedier. Štruktúra vášho spodného prádla aj oblečenia by mala byť spolu navzájom zladená. Napríklad, ak nosíte oblečenie zo svetlej látky, mali by ste nosiť nohavičky z rovnakého materiálu. Aby ste sa zbavili problému s gumou, ktorá doslova "reže" vaše telo, mali by ste sa riadiť 2 pravidlami: 1) vyberajte si nohavičky s vysokých páscom a 2) vyberajte si bezšvové nohavičky namiesto úzkych alebo bikinových nohavičiek.

Pravidlá bralette podprseniek

Podprsenka bralette je top bez línií alebo formovaných tvarov. Môžete ju nosiť ako spodné prádlo alebo ako vrchné oblečenie.

Bralette vyzerá úžasne na dievčatách s malými prsiami, keďže vo svojej podstate viac tvaruje ako podopiera. Bralette je lepšie nosiť so sukňou alebo nohavičkami s vysokým páscom. Máme pre vás dokonalý tip: bralette nosievajte pod priesvitnou blúzkou. Musíte mať na pamäti len to, že blúzka by nemala byť z krajkovanej látky.

Riadite sa nejakými pravidlami pri nosení spodnej bielizne? Povedzte nám o tom!