16 Nápadov, ktorými ušetríte peniaze a zároveň pozdvihnete svoj domov

Niekedy máme chuť pridať do nášho interiéru niečo nové, no v obchodoch sa nám nepáčia žiadne doplnky alebo iba na ne nechceme míňať peniaze. Pár krásnych vecí možno našťastie vytvoriť aj vašimi rukami bez toho, aby ste minuli obrovské sumy peňazí. Dnes sme pre vás zozbierali pár jednoduchých ručne vyrobených nápadov, ktorým môžete vdýchnuť život.

Zdravanalada.sk vás chce inšpirovať nápadmi, ako obnoviť váš domov.

16. Vytvorte krásnu podlahovú krytinu na sprchovanie.

Je to dobrý nápad pre tých, ktorí sú unavení z nudnej sprchovacej podlahy. Ak chcete vašu kúpeľňu niečím obnoviť, táto krytina je presne to, čo hľadáte.

15. Ozdobte si prázdny múr fotografiami.

Niekedy chcú aj milovníci minimalizmu ozdobiť múry svojich izieb. V tomto prípade by bola určite vhodná fotografická koláž. Túto dekoráciu môžete vytvoriť bez toho, aby ste minuli obyčajný cent, pretože každý z nás má doma určite veľa rodinných fotiek.

14. Druhá šanca pre koberec

Ak máte starý koberec, môžete vyskúšať tento nápad. Pomocou náteru a pásky môžete premeniť obyčajný koberec na umelecký. Vytvorte jedinečný vzor a užívajte si váš nový koberec.

13. Obnovte lavičku

Nemusíte utrácať veľa peňazí na to, aby ste si zútulnili svoju lavičku. Položte na lavičku pár vankúšov a začnite na nej oddychovať.

12. Doplnkový priestor

V miestnosti, kde máme práčku, vždy pociťujeme nedostatok políc a zásuviek, no v skutočnosti má miestnosť oveľa viac priestoru, ktorý možno skutočne využiť. Odporúčame vám namontovať vrchný pult, kde budete môcť položiť rôzne koše a nádoby, a tak budete mať lepší prehľad.

11. Štýlový držiak na časopisy aj knihy

Ak si myslíte, že sú vaše police a konferenčné stolíky nudné, môžete si vytvoriť zaujímavý držiak na knihy. Na to vám postačí iba niekoľko materiálov, ktoré odzrkadlia váš osobný štýl.

10. Ozdobte si múry.

Ak chcete aby váš domov vyzeral nádherne aj bez toho, aby ste sa inšpirovali všetkými modernými trendmi, potom potrebujete pridať vášmu domovu len pár detailov, ktoré vyrobíte vašimi vlastnými rukami. Môžete si napríklad namontovať útulný drevený múr, ktorý bude nielen na vás, ale aj na návštevníkov určite pôsobiť exkluzívne.

9. Skryte radiátory.

Nezakryté radiátory nikdy vo vašom dome nepôsobia príťažlivo. No tento problém možno vyriešiť bez toho, aby ste minuli veľa peňazí. Potrebujete iba namontovať tieto panely, ktoré váš domov ešte zútulnia.

8. Okenná lavička

Vytvorte si multifunkčnú lavičku. Poskytne vám pohodlné miesto na sedenie, čítanie kníh, oddychovanie a pod. Nikto určite neuhádne, že ste túto lavičku vyrobili vašimi rukami z obyčajnej police.

7. Urobte si taburetku zo starej automobilovej pneumatiky.

Aby ste vytvorili jedinečné kreslo, budete potrebovať: pneumatiku, 2 dosky hlavného rozvádzača, lano, silikón, kovové skrutky a lak rozpustný vo vode. Na obe dosky hlavného rozvádzača si nakreslite kruhy, ktoré majú rovnakú veľkosť ako pneumatika. Potom kruhy z dosiek hlavného rozvádzača vyrežte, prilepte ich ku pneumatike a priskrutkujte ich 4 skrutkami. Pre detailnejší popis, kliknite tu, kde nájdete presný postup ako to urobiť a užívajte si svoje novú taburetku.

6. Premeňte vaše dlaždice na majstrovské dielo.

Dlaždice s rôznymi vzormi sú v dnešnej dobe veľmi populárne a tento vzor aj maľbu môžete zrealizovať na vlastnú päsť. Táto jednoduchá metóda vám pomôže vytvoriť majstrovské dielo, ktoré si určite zamilujete.

5. Lišta vašich okien

Obyčajné okná pôsobia vo vašom dome nudne. Vaša miestnosť sa môže premeniť na útulné miesto pomocou jednoduchej ozdobnej okennej lišty.

4. "Zrubový" drevený regál

Ak chcete vašej kuchyni pridať nejakú zvláštnosť, môžete vyrobiť tento držiak nožov použitím drevenej dosky a niekoľkých magnetov.

3. Regál vyrobený z parohov

Viacerí ľudia majú staré parohy, s ktorými nevedia čo robiť, ale nechcú ich odhodiť preč. Našťastie ich môžete obnoviť pomocou náteru a farebnej inštalatérskej pásky a použiť ich ako regál na ozdobu vášho domova.

2. Hojdacie kreslo

Niekedy netúžime po ničom inom, iba byť sami, oddýchnuť si a prečítať si knihu. Najlepším riešením je v tomto prípade hojdacie kreslo a je vhodné aj pre dospelých aj pre deti. Pamätajte na to, že ak sa chcete vyhnúť pádu, mali by ste použiť vysoko kvalitné materiály.

1. Ozdobte si črepníky na kvety.

Ak chcete zvýrazniť váš interiér, môžete ozdobiť vaše črepníky. Všetko, čo budete potrebovať, sú vaše vlastné ruky a modelovaciu polymérovú hmotu.

Už ste niekedy vyskúšali niektorý z týchto trikov? Ktorý z nich je pre vás najzaujímavejší?

Pozrite si fotografie na gasubasu.com