23 Rozhodujúcich tipov, ako si dať tetovanie bez toho, aby ste to raz museli ľutovať

V roku 2010 vyhlásili americkí výskumníci, že tetovanie sa stáva identifikačnými znakmi tisícročí. Táto nová generácia sa v skutočnosti o tento druh umenia veľmi zaujíma. Ak si chcete dať tetovanie alebo zakryť nejakú chybu z minulosti, tieto rady umelcov tetovania vám určite pomôžu urobiť to správne rozhodnutie.

Zdravanalada.sk chce s Vami zdieľať zopár tipov, ako si vybrať správne tetovanie aj ako sa o neho starať tak, aby ste nikdy neľutovali toto rozhodnutie.

Výber návrhu

Nesledujte len primitívne módne trendy.

Ak máte stále chuť dať si vytetovať realistické kvety, no vidíte, že teraz sú v móde primitívne návrhy a tetovanie s písmenami, nevzdávajte sa svojho sna. Ak sa vám moderné tetovanie raz prestane páčiť, nebude až také jednoduché sa ho zbaviť. Nevyberajte si stereotypné tetovania. Tie pozostávajú z hieroglyfov, obyčajných sŕdc, motýľov a triviálnych textových hesiel. Je možnosť, že preklad vášho hieroglyfu znamená niečo úplne iné, ako to, čo si v skutočnosti alebo má hlbší význam. Ubezpečte sa, že vaše vysnívané tetovanie nemá žiadny hlbší kultúrny význam. Nedávajte si tetovať malé motívy len preto, aby ste zistili, či sa vám takýto motív v budúcnosti zapáči alebo nie. Ak si neskôr uvedomíte, že tetovanie nie je pre vás, ale vy ho už budete mať, nahnevá vás to. Ak sa vám tetovanie páči, verte tomu, že jemné línie vyblednú a tetovanie zmení svoj tvar aj veľkosť. Mimochodom, ľudia väčšinou pred "experimentálnym" tetovaním vôbec nerozmýšľajú.

Nedávajte si tetovať tetovanie, ktoré už niekto má ani sa neinšpirujte návrhmi z internetu. Možno ste sa oboznámili s niektorými obrázkami na Instagrame alebo Googli, ale nekopírujte už existujúce návrhy bez toho, aby ste ich nejako pozmenili. Ak neviete kresliť, môžete si vytvoriť krásny a jedinečný obrázok pomocou umelca, ktorý vás bude tetovať. Nezabúdajte na kultúrne črty. Ak nájdete krásny vzor alebo zaujímavú mytologickú postavu, prečítajte si o tom niečo z dôveryhodných zdrojov. Ubezpečte sa, že tento motív nemá žiadne negatívne asociácie, ktoré by mohli predstaviteľa inej kultúry nejakým spôsobom uraziť. Ak si chcete dať vytetovať text, ubezpečte sa, že rozumiete významu citátu alebo textu.

Oboznámte sa so štýlmi.

Dokonca aj obyčajnú ružu možno zobraziť rôznymi štýlmi. Môžete si vybrať napríklad zo svetlých detailnov, jemných vodových farieb alebo geometrických vzorov. Venujte svojmu nápadu dostatok času. S procesom tetovania sa neponáhľajte. Opýtajte sa samých seba niekoľko otázok: Chcem tetovanie len pretože ho majú ľudia okolo mňa? Bude sa mi to páčiť aj o niekoľko rokov? Prieskum verejnej mienky na britskej webstránke ukázal, že 1 človek zo 6 sa chce svojho tetovania zbaviť. Dnes si môžete dať tetovanie aj odstrániť, no proces môže trvať od 3 do 12 mesiacov a môže stáť oveľa viac ako samotné tetovanie. Ba čo viac, aj odstránenie tetovania laserom je bolestivý postup.

Veľkosť a miesto

Ubezpečte sa, že vaše budúce tetovanie bude ladiť s časťou tela, kde ho chcete umiestniť.

Je nemožné umiestniť tetovanie s množstvom detailov na zápästie a malý vzor by zase vyzeral čudne na chrbáte alebo na bruchu. Pozrite sa do obrovského zrkadla a v pokoji si vyberte, kde sa chcete dať tetovať. Anatomické srdce by napríklad na krku vyzeralo dosť čudne. Tetovanie si môžete dať hocikde, no ak sa musíte v práci riadiť "dress kódom", neodporúčame vám, aby ste si vyberali časti tela, ktoré sa nedajú oblečením zakryť. Zvážte najbolestivejšie miesta a prečítajte si o typoch anestézie. Stupeň bolesti závisí od vašej individuality a existuje veľa druhov anestézie, ktoré dokážu znížiť bolesť. Nezabudnite sa opýtať umelca tetovania, aký druh anestézie použije. Najbolestivejšie časti tela sú kolená, členky, vnútorná strana stehien a prsty.

Výber umelca na tetovanie

Venujte dostatok času umeleckým dielam umelca a pri návšteve štúdia si dohodnite aj konzultáciu.

Nevyberajte si štúdio len pretože je blízko vášho domu. Hľadajte na internete, pýtajte sa svojich priateľov a ubezpečte sa, či sa vám daný štýl umelca páči. Zvážte všetky tipy umelca, farby aj veľkosť vzoru. Váš umelec by vás mal napríklad oboznámiť aj s drobnými detailmi, ktoré zvyčajne vyžadujú opravné sedenia. Ubezpečte sa, že ide o bezpečné tetovanie. Hygiena a bezpečnosť sú nevyhnutnosťou. Nebojte sa svojho umelca poprosiť, aby vám štúdio ukázal. Všímajte si, či štúdio používa jednorázové ihly a či po skončení tetovania nástroje sterilizuje pomocou sterilizačného zariadenia. Nedávate sa tetovať u umelca, ktorému nedôverujete alebo v prípade, ak sa jeho štúdio nachádza na čudnom mieste.

Čo by ste mali a nemali robiť pred tetovaním

Pred tetovaním sa neopaľujte. Pár dní pred tetovaním nepite alkohol. Osprchujte sa - neodporúča sa močiť vo vode práve po tetovaní. Keďže samotné tetovanie môže trvať príliš dlhú dobu, tak sa pred tetovaním najedzte. Nehoľte si oblasť, ktorú ste si práve dali tetovať, pretože holenie môže poškodiť pokožku.

Čo by ste mali a nemali robiť po tetovaní

Pravidlom je, že organizmu sa zvyčajne podarí z tetovania vyliečiť po 2-3 týždňoch. Riaďte sa všetkými odporúčaniami a pokynmi, ktoré vám dal umelec. Tieto pokyny sa môžu líšiť v závislosti od použitých materiálov, veľkosti tetovania a techniky. Základné pravidlá sú: Tetovanie si niekoľko krát denne jemne umývajte čistou vodou. Nanášajte si jemnú vrstvu neparfumovaného zvlhčujúceho krému, ktorý vám odporúča umelec. Neopaľujte sa, nechoďte plávať vonku, nenavštevujte saunu ani vonku nepracujte. Neškriabte sa ani si svoje tetovanie nedráždite - namiesto toho si ho len jemne potľapkajte. Nezoškrabujte si vrchnú vrstvu (najmä ak vás svrbí). Približne o mesiac vás umelec pozve, aby ste prišli do štúdia znova na opravné sedenie. Ak sa vám tetovanie počas liečenia poškodilo, váš umelec má právo odmietnuť bezplatnú úpravu tetovania.

Máme aj bonus pre tých, ktorí sa obávajú, ako bude ich tetovanie vyzerať, ak zostarnú:

Máte aj vy nejaké tetovanie? Ako dlho vám trvalo, kým ste si vybrali návrh? Ľutujete, že ste sa dali tetovať?

Pozrite si obrázky na weheartit.com