6 Gigantických mačacích plemien, do ktorých sa určite zamilujete

Je pravdepodobne naozaj skutočne ťažké stretnúť milovníka mačiek, ktorému by sa nepáčil lev, puma alebo snežný leopard. Nanešťastie, tieto divé mačacie šelmy si nikoho k telu nepripustia, ale existuje spôsob, ako tento problém vyriešiť. Môžete si zadovážiť zvieratko z nášho zoznamu. Je veľké, ale stále mačiatko.

Zdravanalada.sk sa chce spolu s vami pozrieť na to, aké roztomilé môžu byť obrovské domáce mačičky.

Stepná mačka

Stepná mačka je najväčšou a najdrahšou mačkou v dnešnej dobe, je krížencom divej a zdomácnenej mačky. Dospelá mačka môže vážiť až do 9,1 kg. Napriek divo žijúcim predkom sú tieto mačky pokojné, otvorené, priateľské a majú aj nádherný bonus - sú celkom inteligentné.

Nórska lesná mačka

Tieto mačky sú jedinými mačkami, ktoré dokážu zliezť dolu hlavou. Sú úžasné spoločníčky v byte a sú milé a sladké, aj napriek veľkej veľkosti (samce môžu vážiť až do 6,8 kg, samice sú trošku ľahšie). Ak rozmýšľate, že si jednu z takýchto mačičiek zadovážite, mali by ste vedieť, že nórske mačky sú opravdivé lovkyne a budú potrebovať aktívny životný štýl.

Ide o veľké mačky, plemeno z USA. Priemerná hmotnosť samca je od 4,5 do 7 kg a samice od 3 do 5 kg. Môžu byť dlhé aj 97 cm a pozerajú ako rys. Na rozdiel od iných mačiek miluje Maine Coons plávanie.

Sibírska mačka

Tieto mačky sú z Ruska. Úžasnou ich črtou je to, že ich charakter je až príliš podobný tomu psiemu. Áno, majiteľom chýbajú a prejavujú im ich lásku ako psy. Sibírske mačky sú hypo-alergénne, pretože v srsti a slinách majú veľmi málo alergénov. Takže, ak ste alergickí na mačky, ale stále by ste chceli nejakú mať, toto je vaša šanca!

Batožinová mačka

Toto je jedna z najstarších zdomácnených mačiek. Tieto sladké zvieratká sú úžasnou voľbou pre tých, ktorí chcú mať iné domáce zvieratká okrem mačiek. Batožinové mačky sú skutočne voči ostatným mačkám a dokonca aj psom priateľské. Sú zvedavé, aktívne a milujú deti, hry a pozornosť.

"Handričkové bábiky"

Toto je krásne a nezabudnuteľné mačacie plemeno. Boli špecificky vyšľachtené na mačku, ktorá je veľmi priateľská k ľuďom. Volajú sa "handričkové bábiky", pretože radi oddychujú na rukách človeka. Dospelé samce môžu váži až do 11 kg a môžu byť dlhé aj okolo 91 cm. Tieto mačky sú skutočne inteligentné a majú dobrú pamäť, preto by ste s nimi nemali mať žiaden problém.

Bonus: 122-centimetrový Samson je v New Yorku najväčšou mačkou.

Väčšina mačiek váži okolo 3,6 kg, no Samson, Maine Coon váži 12,7 kg a je dlhá 243 cm. Okrem toho, že jedia viac potravy ako obyčajné mačky, Samson nie je iný - tiež sa rád hrá, mazná sa a veľa spí.

Chceli by ste mať niektorú z týchto mačičiek ako domáce zvieratko? Povedzte nám o tom v komentároch.

Pozrite si fotografie na catstradamus / instagram