7 hlavných chýb, ktoré robia noví vodiči.

7 hlavných chýb, ktoré robia noví vodiči.
Noví vodiči
  1. Nedodržiavanie rýchlosti - Nedodržiavanie rýchlosti je jednou z najčastejších chýb, ktoré robia noví vodiči. Je dôležité dodržiavať rýchlostné limity a prispôsobiť rýchlosť jazdy aktuálnym podmienkam na ceste.
  2. Nesprávne zapínanie a vypínanie smeroviek - Zapínanie a vypínanie smeroviek je dôležité pre bezpečnú jazdu. Noví vodiči často zapínajú smerovky nesprávne alebo ich vypínajú príliš skoro alebo neskoro.
  3. Nedodržiavanie bezpečnej vzdialenosti - Nedodržiavanie bezpečnej vzdialenosti je ďalšou častou chybou nových vodičov. Je dôležité si uvedomiť, že potrebujete dostatočný priestor na zastavenie vozidla v prípade, že pred vami niečo zmení smer alebo zastaví.
  4. Nesprávne používanie spätných zrkadiel - Správne používanie spätných zrkadiel je dôležité pre bezpečnú jazdu. Noví vodiči často ignorujú spätné zrkadlá alebo ich používajú nesprávne.
  5. Nesprávne prechádzanie cez križovatky - Prechádzanie cez križovatky vyžaduje dôsledné sledovanie cesty a okolia. Noví vodiči často prechádzajú križovatkami nesprávne, ignorujúc iné vozidlá alebo chodcov.
  6. Nedodržiavanie pravidiel cestnej premávky - Nedodržiavanie pravidiel cestnej premávky je ďalšou častou chybou nových vodičov. Je dôležité poznať a dodržiavať všetky pravidlá cestnej premávky, aby ste zabezpečili bezpečnosť seba aj ostatných účastníkov cestnej premávky.
  7. Nesprávne parkovanie - Parkovanie je jednou z najťaž.