7 Elegantných hmatov, ako dostať svoje telo pod kontrolu

Viacerí z nás sa často ocitáme v situácii, kedy máme hrozné bolesti hlavy, no práve vtedy sme na stretnutí alebo si hneď nemôžeme zobrať tabletku. Podľa výskumu, naše mozgy kontrolujú naše telá, preto si môžeme vyskúšať znížiť bolesť niekoľkými trikmi zameranými na mozog. V tomto článku nájdete metódy ako možno niektoré problémy regulovať.

Zdravanalada.sk našla 7 úžasných trikov, ktoré vám pomôžu dostať vaše telo pod kontrolu.

1. Pre uvoľnenie úzkosti sa dotknite bodu na svojej ruke.

7 Elegantných hmatov, ako dostať svoje telo pod kontrolu

Tento bod sa volá “Nebeská brána” a jeho stláčaním pomôžeme uvoľniť napätie a obavy.

Otočte vašu dlaň nabok a nájdite si šľachu tiahnúcu sa ku koreňu vášho malíčka. Na vnútornej strane šľachy si vyhľadajte jemný bod a ukazovákom bod stlačte. Pomaly a zhlboka sa nadýchnite a vydýchnite.

Táto metóda vám pomôže upokojiť sa, najmä v prípade, ak čelíte náročnému rozhovoru, verejným prejavom alebo iným stresovým situáciám.

2. Aby ste uvoľnili svoj dávivý reflex, zovrite svoj palec.

7 Elegantných hmatov, ako dostať svoje telo pod kontrolu

Ak trpíte dávivým reflexom, použite tento trik. Zovrite svoj ľavý palec a pocítite rýchlu úľavu. Dôvod, prečo to funguje, vedci vysvetľujú tak, že sa dokázalo, že pacienti, ktorí majú nejaký problém a tento bod vo svojich dlaniach zovreli, veľmi jednoducho sa ukľudnili.

3. Spomaľte si svoj srdcový tep.

Niekedy po behu alebo pod vplyvom stresu cítite, že sa vám zrýchlil váš srdcový tep. Existuje veľmi jednoduchý spôsob, ako ho stabilizovať prostredníctvom dýchania.

Aby ste sa vyhli rýchlemu srdcovému tepu, vydychujte proti zatvoreným dýchacím cestám. Zapchajte si niečím svoj nos a pokúste sa vydýchnuť so zavretými ústami. Objem hrudníka vyvinie tlak, a to stimuluje blúdivý nerv.

4. Ak máte brušnú bakteriálnu nákazu, stlačte si reflexný bod na vnútornom uchu.

7 Elegantných hmatov, ako dostať svoje telo pod kontrolu

Ak máte bakteriálnu nákazu brucha, možno cítite závraty, preto si stlačte bod na vnútornom uchu, ktorý dokáže tento problém zmierniť. Je malý a leží na vrchu chodidla medzi štvrtým prstom a malíčkom. Body máte 2: na ľavom aj pravom chodidle.

Použite hánku ukazováka, aby ste dostatočne vyvinuli tlak, no toto stlačenie by nemalo byť bolestivé. Bod vnútorného ucha na oboch chodidlách masírujte po dobu 30 sekúnd na každom chodidle.

5. Aby ste sa ukľudnili, použite studenú vodu.

7 Elegantných hmatov, ako dostať svoje telo pod kontrolu

Každý sa cíti nahnevaný alebo sa niekedy nedokáže sústrediť kvôli svojim emóciám. Možno ste si už všimli, že po ponorení sa do studenej vody sa vaša hlava ako keby nejakým spôsobom "reštartovala". Na tom nie je žiadna záhada, pretože studená voda umožňuje účinnejší prísun kyslíka.

Ak nabudúce spozorujete, že sa vám emócie vymkli spod kontroly, umyte si svoju tvár alebo si položte celú ruku pod ľadovo studenú vodu.

6. Aby ste sa zbavili bolestí hlavy, stlačte bod YinTang.

Bod YinTang patrí k akupunktúrnym bodom v strede čela. Je veľmi účinný a môže byť spasením pre ľudí, ktorí nemajú radi alebo neužívajú žiadne lieky. Stláčanie tohto bodu pomáha zmierňovať bolesti hlavy a úzkosť.

Jemne tento bod stlačte prostredníctvom ukazováka a prostredníka po dobu 30 sekúnd. Okamžite pocítite uvoľnenie bolesti. Ak bolesť stále pretrváva, čakajte asi 5 minút a potom opakovane bod stláčajte po dobu 1 minúty.

7. Ak máte bolesti zubov, porazte ich kockami ľadu.

7 Elegantných hmatov, ako dostať svoje telo pod kontrolu

Existujú 2 spôsoby, ako sa zbaviť bolesti zubov. Na svoj boľavý zub si môžete priložiť ľadovú kocku. Je to dočasné riešenie, ale pomôže vám zmierniť bolesť v prípade, že nemáte so sebou žiadne lieky na potláčanie bolesti.

Niektorí ľudia majú citlivé zuby. Ak nabudúce spozorujete, že sa blíži bolesť, zoberte si ľadovú kocku a dajte si ju na zadnú časť vašej ruky. Začnite si kockou ľadu masírovať oblasť medzi prostredníkom a palcom.

Používate niektoré z týchto trikov, aby ste dostali svoje telo pod kontrolu? Ak bol pre vás článok zaujímavý, napíšte nám komentár.