7 Jednoduchých cvičení pre spevnenie zadných partií

Zaoblené zadky vyzerajú coolovo v akomkoľvek oblečení, či už v džínsoch, šatách alebo dokonca aj v kapsáčových nohaviciach. Dobré správy pre tých, ktorí nemajú čas navštíviť fitnesscentrum sú, že vytvarovať svoje pozadie možno aj doma bez použitia činiek alebo závaží - a nemusíte dokonca robiť ani drepy.

Zdravanalada.sk našla pre vás 7 cvikov, ktoré vaše pozadie spevnia a vyformujú.

1. Dúha

7 Jednoduchých cvičení pre spevnenie zadných partií

Ako cvičiť tento cvik:

Položte si ruky aj nohy na podlahu (podľa obrázka). Svoju ľavú nohu vystrite tak, aby ste palec ťahali smerom od vás von. Najprv dajte zdvihnutú vyrovnanú nohu nabok čím viac bokom ako je to možné a dotknite sa palcom podlahy. Cvik precvičujte aj na opačnej strane. Predstavujte si, že kreslíte dúhu. Opakujte 15 krát na každú nohu.

2. Bočné zdvíhanie nohy z ľahu

7 Jednoduchých cvičení pre spevnenie zadných partií

Ako cvičiť tento cvik:

Ľahnite si na svoju ľavú stranu. Zdvihnite ľavú ruku ohnutú v lakti. Pomaly zdvíhajte pravú nohu. Pocítite napätie na vonkajšom stehne. Vydržte 5 sekúnd. Položte nohu nadol. Opakujte s ľavou nohou počas ľahu na pravej strane. Opakujte 10 krát na každú nohu.

3. Výkopy koňa

Ako cvičiť tento cvik:

Postavte sa rovno, dajte nohy spolu, pozerajte sa dopredu. Ruky položte na zápästia. Pravým chodidlom urobte krok dopredu a ohnite pravé koleno. Napnite zadné partie na maximum a postavte sa, potom sa vráťte do pôvodnej pozície. Opakujte aj s ľavou nohou. Opakujte 15 krát na každú nohu.

4. Hasiaci hydrant

Ako cvičiť tento cvik:

Položte si ruky aj nohy na podlahu (podľa videa). Posuňte nohu nabok. Dvíhajte nohu, kým nepocítite, že sa zdvíha aj váš bok. Potom nohu vyrovnajte a vráťte sa do pôvodnej pozície. Opakujte 20 krát na každú nohu.

5. Drep sumo

Ako cvičiť tento cvik:

Nohy rozkročte širšie ako svoje ramená. Chodidlá otočte smerom vonku. Zadok jemne nakloňte smerom dopredu. Urobte drep tak hlboko ako sa vám dá.

Opakujte 30 krát.

6. Dievčenská poklona

Ako cvičiť tento cvik:

Položte chodidlá na zem na šírku ramien. Preneste váhu na ľavé chodidlo. Pravým chodidlom urobte krok dozadu, diagonálne do strany, tak aby ste podopreli ľavé chodidlo. Posaďte sa tak, aby ste ohli ľavé koleno. Vstaňte s vystretými nohami.

Opakujte 10 krát na každú nohu.

7. Most s pozadím

Ako cvičiť tento cvik:

Ľahnite si na chrbát a ohnite kolená, chodidlá sú na úrovni šírky ramien. Zdvihnite panvu čím vyššie, ako je možné. Vydržte v tejto polohe 10 sekúnd. Pomaly položte panvu.

Opakujte 20 krát.

Pozrite na výsledky, ktoré sa dajú dosiahnuť!

Ktoré cviky na pozadie sú vaše obľúbené? Zdieľajte ich s nami v komentároch!

Pozrite si fotografie na edelbolger / Instagram Illustrated by Alena Sofronova for BrightSide.me