8 Spôsobov ako zistiť, že sa vám niekto vlámal do domu

Tento rok zatkla japonská polícia mladého muža, ktorý žil na druhom poschodí v jednom dome 6 mesiacov. 90-ročný majiteľ domu si muža nevšimol dokonca ani vtedy, keď bolo očividné, že sa vôbec neskrýva. Muž si dokonca nechal pred dverami aj svoje topánky. Syn ženy muža našiel. Takéto sa samozrejme stávajú zriedkavo, ale je celkom možné, že niektorí ľudia navštevujú naše príbytky najmä počas dovolenkového obdobia a dlhých služobných ciest.

Pre tých, ktorí si myslia, že ich dom by mohli navštíviť neželaní hostia, pripravila zdravanalada.sk niekoľko jednoduchých spôsobov ako zistiť, či je to pravda.

1. Pás pred dverami

Jedným z najjednodnoduchších spôsobov je pripojiť úzky pásik, ktorý si neželaní hostia len ťažko pred dverami všimnú. Ak sa dvere otvoria, pás sa stočí, no vy budete vedieť, že v budúcnosti musíte byť ostražitý kto každý navštevuje váš dom. A mali by ste byť obozretný aj preto, aby ste nezničili svoju vlastnú pascu. Samozrejme, že tento spôsob funguje len ak sa dvere otvárajú dovnútra.

2. Korálky

Ak položíte plný pohár s korálkami blízko vchodu, určite sa počas otvorenia dvier vysypú. Samozrejme, že dvere by sa mali otvárať smerom do miestnosti. Je viac než pravdepodobné, že nechcený hosť sa pokúsi korálky vyzbierať, takže ich všetky vopred spočítajte a presný počet, ktorý ste vložili do pohára, si zapamätajte.

3. Keksíky pod rohožkou

Ďalším klasickým spôsobom je nechať keksík pod rohožkou. Ak niekto na miesto stúpi, stúpi pravdepodobne aj na keksík a rozdrví ho bez toho, aby si niečo všimol.

4. Fotka “pred”

Moderná technológia môže jednoducho záhadného návštevníka zachytiť. Napríklad, ak upodozrievate, že niekto bol vo vašej skrini, odfoťte si regál alebo skriňu pred tým než odchádzate. Po príchode domov si porovnajte obrázok s tým, čo vidíte pred sebou a porovnajte možnosť zmien.

5. Aplikácia nahrávajúca zvuk

V dnešnej dobe má väčšina ľudí starý smartfón, ktorý už v dnešnej dobe nikto nepoužíva. Nainštalujte si aplikáciu nahrávajúcu zvuk a skryte si zariadenie do chodby. Samozrejme, že táto metóda funguje, len ak odchádzate na krátky čas, pretože batéria zariadenia by sa po niekoľkých hodinách vybila.

6. Bezfarebný náter

Otvorte vchodové dvere, vyčistite kľučky a nasprejujte na ne bezfarebný náter. Odíďte z domu bez toho, aby ste sa kľučky dotkli. Návštevník si určite na kľučke nevšimne svoje odtlačky prstov. Aby ste zistili, o aké odtlačky prstov ide, použite ultrafialové svetlo.

7. Pohár vody

Všetko, čo musíte urobiť, je nechať pohár vody priamo pri dverách. Ak sa dvere otvoria, dvere o pohár buchnú a vyliatu vodu absorbuje rohož. Rohož pravdepodobne uschne za niekoľko hodín, preto možno túto metódu využiť len v prípade, že odchádzate na krátky čas.

8. Detský monitor

Ak je pre vás príliš nákladné kúpiť si skrytú kameru, môžete použiť obyčajný detský monitor. Ten online odhalí neželaných hostí. Ukryte ho do chodby a sledujte zo susedného domu alebo inej izby, či ku vám niekto prišiel.

8 Spôsobov ako zistiť, že sa vám niekto vlámal do domu

Ak máte podozrenie, že má niekto prístup k vášmu domu, najlogickejším riešením je vymeniť zámky.

Už ste niekedy niekoho podozrievali, že sa vám vlámal do domu? Povedzte nám o tom v komentároch.

Ilustroval Daniil Shubin.