8 jednoduchých rád, ako schudnúť 25 kilogramov

Štúdia Stepthena Shapiro zverejnila, že len 8 % ľudí dokáže uspieť v dosahovaní cieľov a 3 zo 4 ľudí takmer nikdy neuspejú. Nie je tajomstvom, že urobiť pevné rozhodnutie schudnúť je veľmi obtiažne. Ale ešte náročnejšie je sa tohto rozhodnutia držať. Pravým štartom môže byť veľká podpora, ktoré vedie k neuveriteľným výsledkom. Je množstvo článkov na tému, ako schudnúť a nechceme vás odradzovať aj od čítania tohto, keď si hneď pomyslíte na to, ako sa vám chudnúť nedarí. Pripravili sme pre vás tipy, ktoré uľahčia vašu cestu chudnutia.

1. Silne sa motivujte

Čo vás zvyčajne motivuje? Predstavujete si dokonale tvarovaný tvar vášho tela alebo snívate o ideálnych výsledkoch? Musíme vás sklamať, ale vedci považujú takýto druh motivácie za najmenej efektívnu metódu. Keď neberieme do úvahy možné chyby a neúspechy, ľahšie sa vzdávame, keď narážame na prekážky.

Tak ako by ste si predstavovali požadované výsledky s maximálnou efektívnosťou? Riaďte si týmito inštrukciami:

  • myslite na prínosy,
  • analyzujte prekážky.

Táto metóda vám pomôže zistiť, čo skutočne chcete, ale tiež vás pripraví aj na ťažkosti. A ak viete o nich od začiatku, dodá vám to dlhotrvajúcu motiváciu schudnúť.

2. Analyzujte svoje predchádzajúce pokusy (ak existujú)

Ak to nie je po prvý krát, ako ste rozhodli schudnúť, bude dobré analyzovať vašu skúsenosť. Opýtajte sa samých seba, prečo ste predtým zlyhali. Tu je krátky zoznam možných dôvodov, prečo neboli viacerí ľudia pri pokusoch úspešní:

  • nereálne alebo žiadne ciele,
  • diéta, ktorá stroskotá,
  • nesprávny jedálniček alebo nedostatok plánovaného cvičenia,
  • čakanie na viditeľné výsledky za krátke obdobie,
  • nesprávna diéta,
  • pridajte si tu svoje dôvody.

3. Navrhnite si jedálniček

Podľa tejto štúdie štruktúrne plány správne zostaveného jedálnička zdokonalili výsledky. Nebuďte lenivý. Strávte niekoľko hodín s prípravou špeciálneho menu, ktoré vám prinesie očakávané výsledky. Ak si myslíte, že vedomosti v tejto oblasti nie sú postačujúce – konzultujte to so špecialistami.

4. Navrhnite si tréningový plán

Zvyčajne najefektívnejšou stratégiou je kombinovať diétu a cvičenie. Ak máte pripravený jedálniček, je čas vytvoriť si rozvrh cvičenia. Nájdite si fyzickú činnosť, ktorá vás baví. Môžete vyskúšať spaľovanie kalórií prostredníctvom kardio tréningu (chôdza, beh, plávanie, cyklistika) alebo posilňovanie vo fitness.

5. Zistite, ktoré zvyklosti vám pomôžu uspieť

Existujú viaceré štúdie súvisiace so stratou hmotnosti. Niektoré z nich vám môžu pomôcť vybrať si správne správanie počas vašej cesty. Napríklad, či podporia vajcia na raňajky stratu vašej hmotnosti alebo či má význam vypiť denne navyše 1 500 ml vody.

Ale na tomto svete existujú aj neuveriteľné množstvá pokušení. Je pre vás ťažké ignorovať misu cukríkov vo svojej kancelárii? Existuje výskum, ktorý opisuje nasledovnú zaujímavú skutočnosť: ak sú cukríky menej viditeľné a v dosahu, priemerná osoba zje 3,1 cukríkov za deň; ale ak by bola misa viac viditeľná a v dosahu počet skonzumovaných cukríkov sa zvýši na 7,7.

6. Fungujte online

Nastúpiť na dlhú a strastiplnú cestu chudnutia sa vždy spája s ťažkými začiatkami. Pre uľahčenie štartu a viac vzrušenia navrhujeme byť online. Štúdia z Northwestern univerzity tvrdí, že online dieteri, ktorí pravidelne logujú, hľadajú a zverejňujú svoje výsledky a udržiavajú si priateľov s podobnými cieľmi, môžu schudnúť cca 8 % zo svojej telesnej hmotnosti za 6 mesiacov. Čím menej ľudí komunikuje, tým horšie sú ich výsledky.

7.Buďte pripravení zlyhať

Chyby sú kľúčom k učeniu sa, hovorí štúdia. Na ďalší pokus ľudia zvyčajne myslia dvakrát o tom, čo je pre ich výsledky podstatné: workout alebo nová epizóda v TV. Nebojte sa neúspechov (povedzme si rovno, že aj relax je občas potrebný), no pamätajte hlavne na cieľ. To by mohlo posilniť vaše depresívne myšlienky na burger alebo pizzu, ktoré ste včera náhle skonzumovali.

8. Odmeňujte sa

Vedci tvrdia, že dokonca malá odmena nás môže motivovať ku výborným výsledkom. Takže, ak cítite, že motivácia začína miznúť, myslite na nepoddajnosť a relax (na krátky čas, samozrejme).

Odmeňte sa niečím, o čom ste snívali a venujte čas analýze, čo vám to prinesie, napríklad, ak je potrebné, pozmeňte plán a vráťte sa späť s novou energiou.

Ide o posilňovač tukového spaľovania. Ba čo viac, tento pohyb má viacero výhod: posilňuje brušné svaly, spevňuje prostredné partie, zvyšuje ohybnosť, znižuje bolesť chrbta, zlepšuje stabilitu a postoj tela a zlepšuje náladu.

8 jednoduchých rád, ako schudnúť 25 kilogramov

Toto cvičenie má za primárny cieľ udržať vašu kostru. Ide o ABS cvičenie, posilňuje aj vaše ruky a boky.

Plánujete začať cestu chudnutia? Máte aj vy nejaké iné tipy, ktoré pomôžu ľuďom uspieť?