9 "Bezpečných" výrobkov, ktoré môžu uškodiť vašej tvári

Viaceré ženy si pripravujú tvárové a telové masky a peelingy doma. Na internete existujú milióny receptov, ale musíte vedieť, ktoré výrobky sú bezpečné a ktoré prísady sú skutočne nebezpečné a môžu viesť k zápalom a iným nepríjemným príznakom.

Rozhodli sme sa vás informovať o tom, ktoré domáce liečivé prostriedky urobia viac škody ako úžitku a pred ktorými výrobkami varujú aj dermatológovia.

9. Sóda bikarbóna spôsobuje prílišné odlupovanie.

Áno, granule sódy bikarbóny používané ako granuly v peelingoch na tvár patria k prvkom, ktoré nie sú dobré pre vašu pokožku. Snažia sa vyvolať vysoké chemické úrovne pH hladiny normálnej pokožky, ktorá je medzi 4,5 až 5,7. Hladina pH sódy bikarbóny je 9, čo je až príliš veľa.

Nanášanie sódy bikarbóny ako také nie je nebezpečné, ak chcete vysušiť svoju pokožku. Ale ak používate sódu bikarbónu na dennej báze, skutočne to môže viesť k vážnym stratám vlhkosti pokožky.

8. Zubná pasta spaľuje pokožku.

Nenanášajte zubnú pastu na vyrážky, chrasty ani červené škvrny. Po prvé, pravdepodobne to ani nepomôže a po druhé, zubná pasta obsahuje ingrediencie akými sú peperminut, peroxid, umelé príchute a alkohol, čo môže spôsobovať popáleniny . pokožky. Je lepšie použiť benzoylperoxid.

7. Teplá voda spôsobuje rozširovanie akné.

Teplá voda vysúša pokožku a poškodzuje jej prírodnú ochrannú vrstvu (ak ste si náhodou všimli červené škvrny na vašej pokožke po teplom kúpeli alebo sprche).

Teplá voda je pre ľudí, ktorí trpia ekzémom, psoriázou alebo keratózou, veľmi škodlivá. Ba čo viac, u ľudí s problematickou pokožkou vedie k rozširovaniu akné.

6. Peroxid spôsobuje podráždenie a začervenanie.

Peroxid je dobré antiseptikum, ktoré si skutočne poradí s množstvom malých škrabancov, raniek a poškriabnutí. Ale nie je dobrým nápadom používať ho ako zložku v domácej výrobe zmesí pre starostlivosť o pokožku. Faktom je, že peroxid zvyčajne spôsobuje podráždenie a začervenanie pokožky. Okrem toho, ak ho používate príliš často, môže poškodiť ochranné funkcie pokožky a ovplyvňuje úroveň vlhkosti pokožky.

5. Cukor a soľ dráždia a poškodzujú pokožku.

Ak ide o telo (nie však o tvár), soľ a cukor odstraňujú odumreté časti pokožky skutočne dôkladne. Zmiešajte niekoľko lyžičiek kokosového oleja s cukrom a urobte si dokonalý telový peeling. Ale majte na mysli, že to príliš zničí vašu tvár.

Granuly cukru a soli môžu poškodiť jemnosť vašej pokožky a pokožke bude dlho trvať, kým sa zotaví.

4. Krém na ruky vysušuje pokožku a spôsobuje alergie.

Naša pokožka rúk nie je tak citlivá ako pokožka na tvári. Naše ruky zakusujú vplyv čistiacich prostriedkov a chemikálií takmer každý deň. Naša pokožka na tvári je citlivejšia a môžu ju ovplyvňovať viaceré environmentálne faktory.

Ak si nanášate krém na ruky, môže vám upchať póry a spôsobiť zápal. Ba čo viac, tieto kozmetické výrobky môžu spôsobovať silné alergické reakcie.

3. Alkohol našu pokožku zmastňuje.

Viacerí ľudia, ktorí trpia vyrážkami, si myslia, že alkohol im pomôže zbaviť sa ich problému. Ale mali by sme vedieť, že ak naša pokožka stráca svoju ochrannú vrstvu, ktorú môže zničiť práve pás alkoholu, začína produkovať viac kožného tuku, aby sa ochránila. Okrem toho alkohol ničí vrstvu, ktorá chráni pokožku pred baktériami, špinou a inými faktormi.Citrón spôsobuje popáleniny.

2. Citrón spôsobuje popáleniny.

Zvyčajne sa odporúča použiť citróny, ak sa chceme zbaviť tmavých škvŕn, pigmentácie, pieh a akné. Efekt použitia citrónov je opačným efektom aký vzniká pri použití sódy bikarbóny. PH citrónového džúsu je niekde medzi 2 a 3. Ak si na svoju tvár nanesiete citrónový džús, podráždi vám to pokožku v pórovitej vrstve. Oleje obsiahnuté v citrusovom ovocí sú totiž fototoxické, t.j. sú toxické za pôsobenia svetla, čiže toxicita kozmetickej vody obsahujúcej citrón za pôsobenia slnečného svetla výrazne stúpne, čo spôsobí pri pobyte na slnku popáleniny.

1. Škorica spôsobuje popáleniny a vyrážky.

Viacerí blogeri tvrdia, že škorica je výborným produktom v boji proti vyrážkam, tmavým škvrnám a pigmentácii. Ale nie je to pravda. Zistilo sa, že škorica spôsobuje popáleniny, vyrážky a vysušuje pokožku. Dermatológovia dokonca varujú, že nadmerné množstvo škorice môže spôsobiť nenapraviteľné poškodenia.

Používate niektorý z týchto výrobkov? Sú vašimi pomocníkmi alebo naopak zhoršujú stav vašej pokožky?

Pozrite si fotografie na depositphotos, depositphotos