9 Ľudí, ktorí bojovali s hmotnosťou a vojnu vyhrali

Podľa analýzy globálnych trendov v indexe telesnej hmotnosti (BMI), viac ako miliónov ľudí po celom svete žije s obezitou. Z týchto ľudí začalo so svojou obezitou niečo robiť a stali sa príbehom, ktorý by vás mohol určite inšpirovať. Viete si predstaviť dievča, ktoré niekedy volali "škaredé káčatko" a neskôr vyhrala súťaž krásy? Títo ľudia dokázali, že neexistujú žiadne limity. Niektorí začali so zámerom zhodiť pár kíl, no v skutočnosti zistili, že v sebe ukrývajú potenciál, aby sa stali vzorom pre milióny ľudí.

Zdravanalada.sk vám prináša pár takýchto príbehov, ktoré vás určite inšpirujú, aby ste sa vydali na cestu zdravšieho životného štýlu.

1. Vymyslite si svoju vlastnú rozprávku.

Joanna Joseph bola už od malička obéznym dieťaťom. Vo veku 13 rokov vážila 104 kg. Keď prišla do tínejdžerského veku, videla, že okolo nej je plno dievčat, ktoré sú "fit", a preto sa rozhodla, že aj pre seba urobí niečo dobré. A nezastavila sa ani keď jej váha ukazovala 57 kg, no neskôr sa stala Miss Selangor 2016 a zúčastnila sa aj Miss Malaysia Earth 2016.

2. “Buďte hrdinkou vášho vlastného príbehu.”

Amber Rachdi mala 272 kg, keď natočila televízna sieť TLC jej príbeh o jej 272 kg živote. Kvôli svojej váhe musela vynechať školu a byť doma. V jej prípade je naozaj pravda ak hovorí "kde je vôľa, tam je aj cesta". Pomocou operácie gastrického bypassu schudla 181 kg a odvtedy dodržiava prísny režim.

3. Nezmenila sa, len sa v živote našla.

Olivia je príkladom pre svoju rodinu tým, že aj napriek tomu, že jej diagnostikovali cukrovku II. typu a vysoký krvný tlak, ktorý zdedila od svojho otca, dokáže žiť zdravým životným štýlom. Schudla 27 kg a stratila všetky svoje neistoty.

4. “Pozri sa do zrkadla, ide o tvoju súťaž.”

Brianna Bernard využila svoje tehotenstvo ako zámienku prejedať sa. Po pôrode sa nebola schopná vzdať svojich nesprávnych stravovacích návykov a keď si to uvedomila, schudla 45 kg. Neskôr sa dokonca stala svojou vlastnou trénerkou.

5. Zmeň sa kvôli sebe, nie kvôli svetu.

Keď sa hovorilo o nadváhe, Rachel Saintfort nikdy nestrácala sebavedomie. No jedného dňa, keď prišla jej dcéra domov smutná kvôli tomu, že jedna jej spolužiačka nazvala jej mamu "tučnou", to bol míľnik, ktorý ju jednoducho prinútil schudnúť 45 kg za rok a na Instagrame si dokonca vytvorila účet, ktorý ukázal jej premenu.

6. Upevni svoju myseľ a pracuj na svojich cieľoch.

Mariah Stolfi, ktorá o sebe sama vyhlasovala, že bola "večerný jedák", schudla 38 kg a ešte sa stále pokúša chudnúť. Po tom, čo jej diagnostikovali syndróm polycystických vaječníkov, pri ktorom nebolo nemožné schudnúť, je teraz pre ostatných inšpiráciou a v súčasnosti má na Instagrame 20 nasledovníkov.

7. Buď pozitívny, tvrdo pracuj a nech sa stane, čo sa má stať.

Kathleen Golding bola obéznym dieťaťom už v detstve. Po tom všetkom, keď už bola unavená z toho svojho nepohodlného tela, sa rozhodla schudnúť a podarilo sa jej zhodiť 81 kg. Túto svoju cestu dokonca zhrnula aj týmito slovami: "Jedného dňa sa pozriete na celý tento váš pokrok, ktorý ste urobili a budete veľmi radi, že ste sa nevzdávali, keď ste cítili, že to bola len a len vaša voľba."

8. Keď sa hovorí o fitness, vek je iba číslom.

Jeremiah Peterson si uvedomil skutočnosť, že je tučný, keď šiel s rodinou na výletnú exkurziu a videl svoju ženy s 3 deťmi, ako si ľahko vykračujú a tešia sa z toho aj bez neho. Neskôr bolo jeho motiváciou, keď prešiel kompletnou premenou a ukončil ju výhrou 50 000,- dolárov. Povedal: “Cítim sa ako keby som pred tým v svojom živote nemal žiadne ambície - a mám takmer 40 rokov!”

9. “Cieľ bez plánu, je len prianím.”

Perdue schudla 140 kg, keď mala v roku 2012 nehodu, ktorá ohrozila jej život, čo ju prinútilo zmeniť aj svoj životný štýl. Toto rozhodnutie jej pomohlo schudnúť 82 kg. "Teraz mám oveľa viac energie", hovorí Perdue. "Prvýkrát som bola schopná zajazdiť si na bicykli až vo veku 33 rokov."

Ak poznáte nejaké ďalšie inšpirujúce príbehy ľudí, ktorí schudli, prosím zdieľajte ich s nami v komentároch.

Pozrite si fotografie na AmberRachdi / Instagram, Helena Falwasser Squires / Favebook