9 Efektívnych spôsobov ako stiahnuť svoje bruško

Ak je jedným z vašich cieľov ploché bruško, vitajte v klube, verte, že nie ste jediný. Brušný tuk neovplyvňuje totiž iba náš výzor a sebavedomie, ale má aj veľký vplyv na naše zdravie. Lekári ho nazývajú aj vnútorným tukom a okrem toho, že pokrýva naše orgány, môže spôsobiť aj vážne poruchy duševnej pohody a vedie k niektorým vážnym zdravotným problémom, akými sú napríklad kardiovaskulárne ochorenia alebo cukrovka druhého typu.

Myslíme na svojich čitateľov a chceme, aby boli zdraví a vyzerali dobre, preto sme pre nich pripravili tento článok.

Existujú 3 hlavné aspekty, ktoré potrebujete zvážiť pri dosahovaní svojho cieľa - prispôsobiť sa zdravšiemu životnému štýlu, zlepšiť svoje stravovacie návyky a vybrať si správny tréningový plán s niekoľkými trikmi, ktoré vám chceme predstaviť.

1. Cvičte pravidelne

Deficit kalórií sa dá dosiahnuť znížením počtu kalórií alebo vyšším spaľovaním alebo čo je ešte lepšie, ak sa zameriate na obe možnosti. Cvičenie je jedným z kľúčových spôsobov ako dosiahnuť svoj cieľ, pomáha spaľovať tuk na celom tele vrátane brušného tuku. Pravidelné cvičenie zároveň zrýchľuje váš metabolizmus v tom zmysle, že vaše telo spáli viac kalórií ako spálilo predtým pri rovnakej činnosti.

2. Zamerajte sa na celé telo

Cviky zamerané na celé telo sú pri chudnutí, znižovaní tuku a stenčovaní brušných pneumatík veľmi ideálne. Dajte sa na plávanie, chôdzu, beh alebo člnkový beh. A nezabudnite zahrnúť cvičenie do svojho denného režimu pred prácou, aby sa stalo vašou rutinou.

Kľúčové je cvičiť najmenej 30 minút a ďalším kľúčom k úspechu je udržiavať si srdcovú frekvenciu približne na 70% srdcového maxima. To je vtedy, keď vaše telo skutočne začína spaľovať tuk. Ak nemáte zariadenie na meranie srdcovej frekvencie, použite starý školský trik - nastavte sa na úroveň, keď ešte stále dokážete rozprávať, ale už nemôžete spievať.

3. Nájdite si tímový šport

Ak je pre vás ťažké nakopnúť sa k cvičeniu, dajte sa na tímový šport. To vás prinúti byť nielenže aktívnym, ale bude to aj zábavné. Viaceré pracoviská organizujú futbalové alebo volejbalové tímy a viaceré mestá majú miestne komunitné športové kluby. Bavte sa, nájdite si nových priateľov, buďte fit a začnite strácať ten tvrdohlavý brušný tuk.

4. Znižujte kalórie

Všetci sme už niekoľko krát počuli, že "sme to, čo jeme" a to sa nikdy nezmení. Nanešťastie neexistuje spôsob, ako spáliť tuk miestne, napríklad iba okolo brucha, ale znižovanie celkového percenta tuku ovplyvní aj vaše bruško. Pre percentuálne znižovanie tuku potrebujete vytvoriť deficit kalórií, inými slovami, mali by ste spáliť viac kalórií ako prijať konzumáciou jedla. Tréneri navrhujú, aby ste sa zamerali na deficit 250 kalórií denne, čo prispeje k úbytku približne 1 kg týždenne.

5. Preskočte cukor

Cukor je váš najväčší nepriateľ. Najhorším druhom je skrytý cukor, ktorý si niekedy ani neuvedomujeme. Často ho prijímame dokonca v jedlách, ktoré sú považované za zdravé. Nakladaná zelenina, šalátový dressing, ovocné šťavy a dokonca aj tie za čerstva lisované ovocné šťavy - všetky sú plné cukru. Riešenie je jednoduché - vyhýbajte sa mu, nahraďte ho iným alebo ho používajte s mierou.

6. Začnite so zeleninou

Začať si nakladať na tanier zeleninu je jedným z trikov, ako oklamať vaše telo. Všetci vieme, že zelenina je najzdravšou zložkou na tanieri a ak s ňou začnete, nezostane vám už veľa miesta na ostatné potraviny. Vegetariánska strava sa trávi rýchlejšie ako mastné mäso alebo údeniny. Ak konzumujte tie potraviny, ktoré dokáže stráviť organizmus rýchlejšie, zrýchli to aj celý metabolický proces, keďže platí pravidlo, že čím lepšie trávenie máte, tým menej tuku sa na vás nalepí. Okrem toho vegetariánska strava je bohatá na vlákninu, čo znamená, že vás zasýti na dlhší čas.

7. Vyberte si správne potraviny

To, čo jete, si vyberajte múdro. Ak preferujete rastlinné výrobky, ako je zelenina, ovocie a celozrné produkty, váš celkový príjem kalórií sa štandardne zníži. Všeobecne povedané, rastlinné potraviny majú nižší podiel tukov a vyšší obsah vlákniny ako iné potraviny, takže vás zasýtia bez zbytočných kalórií.

8. Urobte zmeny vo vašom životnom štýle

Na vrchole všetkého je, že potrebujete zmeniť svoje životné návyky. Aby ste zmenili svoje telo, musíte zmeniť niečo vo svojej rutinnej činnosti. Vy ste jediná osoba, ktorá môže povedať, čo by to mohlo byť — vaše stravovanie, dostatok spánku, to viete iba vy. Buďte k sebe úprimný a odpovedajte si na jednoduchú otázku - "ako sa chcem tohoto zlozvyku zbaviť”?

Neexistuje zázračná kúra. Ak sa skutočne chcete zbaviť brušného tuku, urobte si plán a kontrolujte si ho. Zásadovosť je kľúčom k úspechu.

9. Používajte esenciálne oleje

Niektoré esenciálne oleje sú známe svojou schopnosťou sťahovať pokožku. Môže vám pomôcť kadidlo, pačula obyčajná, levanduľa, muškát, nerolový olej, ruža alebo aj jazmínový olej. Neočakávajte však zázraky. Oleje vám môžu pomôcť stiahnuť pokožku, ale nepomôžu vám spaľovať tuk.

Použite 6 kvapiek z akéhokoľvek vyššie spomenutého esenciálneho oleja a zmiešajte ich s 1 čajovou lyžičkou avokádového, kokosového, argánového alebo iného oleja, ktorý máte doma a doprajte si jemnú masáž svojej pokožky.

Máte aj vy nejaké iné nápady, ako vyformovať dokonalé ploché bruško? Povedzte nám svoje triky v komentároch.

Pozrite si fotografie na rachrobbb / instagram