9 Faktov, ktoré dokazujú, že dokonca aj kráľovná má čudné zvyklosti

Niekedy sa nad ľudskými zvyklosťami a činnosťami pousmejeme a myslíme si, aká čudná osoba žije medzi nami. Ale vďaka týmto malým výstrednostiam sme každý iný, jedinečný a zábavný. Kráľovná Elizabeta II. nie je žiadnou výnimkou. Aj ona má pár podivných a bizarných zvyklostí.

Zozbierali sme pre vás pár zvláštnych skutočností o anglickej kráľovnej. Kým niektoré z jej zvykov majú logické vysvetlenie, ostatné akurát prispievajú k jej šarmantnej osobnosti s vlastnými osobitosťami.

1. Nikdy necestuje bez svojho vlastného balenia krvi.

Počas prítomnosti kráľovnej na cestách ju sprevádza kráľovský osobný lekár. Doktor sa musí zodpovedne oboznámiť so všetkými dostupnými nemocnicami, ktoré sú v mestách, ktoré práve navštevujú. Musí si so sebou niesť aj masívnu lekársku tašku obsahujúcu mobilný defibrilátor a prvú pomoc.

Okrem toho má so sebou doktor aj balenie krvi kráľovnej, ktorá by sa v prípade nevyhnutnej transfúzie musela použiť.

2. Zakazuje otvorené okná.

Nie samozrejme všetky, iba určité okná v Buckinghamskom paláci. Pointou je, že budova by mala zvonku vyzerať dokonale. Otvorené okná z prednej strany by mohli pokaziť pohľad. Preto môžu byť okná otvorené iba v určitú hodinu.

Novinár Paul Burrell z denníka Daily Mirror o tom písal vo svojich článkoch. V paláci sa mu podarilo získať miesto sluhu, čím sa mu naskytla príležitosť spracovať dokumenty a napísať sériu článkov o súkromnom živote kráľovskej rodiny. V roku 2003 to skončilo na súde, keď obvinili Daily Mirror z porušovania súkromia kráľovskej rodiny.

3. Nenávidí ľadové kocky.

Kráľovná Elizabeta II. nenávidí vo svojom pohári zvuk ľadových kociek. Zvuk ľadových loptičiek však vníma oveľa melodickejšie, preto ich používa na chladenie svojich nápojov.

Hovorí sa, že to bol práve princ Filip, ktorý vynašiel špeciálny stroj, ktorý vyrába guľovité kocky ľadu špeciálne pre svoju manželku.

4. Vo svojej kabelke nosí prenosný háčik.

V kabelke kráľovnej nenájdete obyčajné veci akými sú peniaze ani peňaženka, ale určite tam nájdete jeden zvláštny predmet. Uhádnete, na čo slúži?

Ide o to, že kráľovná tento háčik pripína pod stoly, aby si na ne mohla zavesiť svoju kabelku. Je to dôležité, pretože svojou kabelkou posiela signály svojim sluhom. Napríklad, ak je kabelka na podlahe, je to znak, že kráľovná Elizabeta II. chce odísť. Ale kabelka visiaca na háčiku neznamená nič iné, iba to, že sa cíti príjemne.

5. Nie je zamilovaná do fúzikov ani motýlikov.

Myslíte si, že brada a fúzy sú mužné? Kráľovná Elizabeta ich vníma veľmi podráždene. Je to preto, že muži z jej úzkeho kruhu sú všetci vyholení. Jedinou výnimkou je jej obľúbený vnúčik princ Harry, hoci sa to pokúšala zmeniť.

Kráľovná nemá rada ani vestičky ani motýliky, najmä tie falošné motýliky, ktoré sa dajú odhaliť

6. Na všetkých oblečeniach má číslo.

Každé oblečenie kráľovnej má číslo a určitý záznam v špeciálnom denníku, ktorý zaznamenáva údaje, kde a kedy si presne toto oblečenie obliekla. Keďže kráľovná dáva vo svojom obliekaní prednosť svetlým farbám a klasickému štýlu, jej oblečenie sa môže ľahko kombinovať. Nie je pre ňu predsa vhodné ukázať sa v rovnakom oblečení alebo v rovnakých farbách 2 krát na tej istej príležitosti.

7. Nikdy nejedáva polievku ani zemiaky.

Samozrejme, že tieto jedlá sa v Buckinghamskom paláci servírujú, ale keď má kráľovná večeru sama, nikto by sa neopovážil priniesť jej polievku. Čo sa týka zemiakov, nie je to preto, že by ich nemala rada, iba sa snaží vo svojej diéte vyhýbať škrobu.

8. Miluje maliny, ale nikdy ich na verejnosti nekonzumuje.

Maliny patria k jednému z najobľúbenejších ovocných druhov kráľovnej, ale na verejnosti ich konzumovať nesmie, pretože ich semienka sa jej môžu zaseknúť medzi zubami, čo je neakceptovateľné. Černice sú na oficiálnych recepciách tiež zakázané, kým semienka v uhorkách a paradajkách sa pred podávaním musia odstrániť.

9. Má špeciálneho sluhu, ktorý jej pomáha rozchodiť nové topánky.

Špeciálna slúžka s rovnakou veľkosťou topánok ako má kráľovná má za úlohu pomôcť rozchodiť kráľovnej topánky. Hoci Elizabeta II. už po mnohé roky dáva prednosť topánkam rovnakej značky, stále nechce zažiť nepohodlie, ktoré prinášajú nové topánky.

Ktorý z kráľovských zvykov je pre vás najviac zvláštny? Povedzte nám to v komentároch.

Pozrite si fotografie na Eastnews, Eastnews