9 Elegantných trikov, ako vdýchnuť vášmu nábytku druhý dych

Nie je tajomstvom, že množstvo odpadu, ktoré produkujeme, každým rokom narastá. No tie obrovské množstvá odhodeného nábytku dosahujú neuveriteľných 9 miliónov ton ročne, a ide najmä o kancelársky nábytok. Takže, ak si dokážete sami niečo zostrojiť a dáte starému nábytku šancu na nový život, prispejete aj ku zdravšiemu životnému prostrediu.

Zdravanalada.sk je presvedčená, že čokoľvek čo je staré, sa môže znova nanovo dekorovať. A sme zároveň aj pripravení dať vám pár tipov, ako osviežite starý vzhľad vášho domáceho nábytku.

Odstránenie rozliateho oleja z látky.

Vyliate obsahy sú v domácnosti úplne normálne, ak máte malé deti alebo domáce zvieratká. Najhoršie sa však odstraňujú z materiálov na nábytku. Zoberte si kúsok kriedy a počmárajte ňou látku - pohltí olej alebo mastnotu. Kriedu odstráňte handričkou na umývanie. Látku nechajte uschnúť na vzduchu.

Čistenie poškodených podláh a dreveného nábytku

Budete potrebovať: 1/4 šálky oleja, 3/4 šálky vínneho octu a handričku na čistenie. Zmesou oleja a octu vyutierajte poškodený nábytok, aby vyzeral ako nový. Drevo môžete aj natrieť.

Odstraňovanie zahrdzavených miest z kovu.

Tento trik môžete použiť na kovových častiach nábytku alebo na vašich nožoch. Jednoducho časti, ktoré potrebujete vyčistiť, namáčajte do citrónového džúsu na 5-10 minút, potom oškriabajte zhrdzavené miesta brúsnym papierom.

Tekutá koža vám pomôže obnoviť váš gauč.

Na Amazone alebo eBay si zakúpte "tekutú kožu" a naneste ju na škrabance starého koženého gauča alebo kresla, a to vám zaručí, že nábytok bude vyzerať ako nový.

Obyčajný orech odstráni škrabance.

Drevené podlahy a povrchy sú náchylné na poškriabanie a niekedy sú škrabance až neuveriteľne vizuálne nepríjemné. Aby ste mohli z dreva malé škrabance odstrániť, použite olúpaný orech. Zoberte polovicu orecha, obrúste ním niekoľko krát miesto okolo škrabanca a nakoniec miesto vyleštite čistiacou handričkou.

Dlaždice dajú starým stolom svieži vzhľad.

Keď sa hovorí o povrchových doskách stolov, neznamená to, že si musíte kúpiť nový stôl. Stačí, ak váš starý stôl vyzerá ako by bol pripravený na vyhodenie a vy ho s použitím lepidla ozdobíte dlaždicami. Vyberte si určitý návrh, najmä niečo neutrálne, aby sa stôl mohol ešte používať dlhú dobu. Nevadí, ak sú dlaždice teplovodivé alebo odolné voči hrdzi.

Poškodený povrch zakryte tabuľou na maľovanie.

V domácnosti s deťmi má každý kreslenie rád. Zakúpte si tabuľu na maľovanie a pripevnite ju na starý stôl alebo vytvorte čiernu dosku, ktorá bude umývateľná a bude sa dať na ňu maľovať alebo kresliť.

Dajte vášmu starému nábytku šmrnc.

Kusy nábytku, ktoré majú umelú patinu, boli donedávna populárne, tak prečo si ich znova nepripomenúť? Drevo namaľujte a potom ho oškriabajte špongiou alebo brúsnym papierom. A ak použijete viaceré farby, môžete dokonca vytvoriť vrstvený dizajn.

Obnoviť veľké staré kusy znamená doplniť im pár maličkých detailov.

Nikdy nezabudnite, že váš domov môže zničiť taká malichernosť ako napríklad aj to, že zabúdate na obnovu rúčiek na šuflíkoch alebo skriniach, na nový šat vankúšov a prestieradiel na kreslách alebo gaučoch.

Čo by ste chceli vo vašom dome zmeniť alebo obnoviť? Alebo možno ste už pripravení zdieľať s nami vaše úžasné plody svojej práce? Napíšte nám o svojich tipoch a trikoch, aby sme sa mohli čudovať s vami!