9 Komparzistov, ktorých už asi nikdy viac nepozvú nakrúcať film

Byť hercom v davových scénach je pútavé a zároveň jednoduché. Kamera sa na týchto hercov nezameriava, nemajú žiadne striktné príkazy a skoro vždy splynú s davom hercov s podobnými úlohami. Možno sa vám zdá, že nie je nič jednoduchšie ako sa riadiť pokynmi režisérov, no sú aj komparzisti, ktorí v tejto jednoduchej úlohe vedia zlyhať.

Zdravanalada.sk zozbierala 9 príhod nasadení, ktoré spôsobili herci vo vedľajších úlohách.

Tohto obyvateľa vo filme Planéta opíc si budú pamätať vďaka jeho mimoriadne nevšímavej útočnosti.

Predpokladalo sa, že davová scéna v Hannibalovi — Rome’s Worst Nightmare predvedie krutý boj. Pozrite sa však detailnejšie, čo naozaj títo bojovníci robili.

Toto bola očividne vo filme Žiješ len dvakrát pre mačku posledná rola.

Od detí sa požadovalo, aby sa správali na scéne filmu Všetko musí preč pokojne, ale oni to trošku prehnali.

Vojak z Dunkirk zabudol, že by mal prejaviť strach s príchodom nepriateľského vojska a ukázal niečo medzi úsmevom a očakávaním režisérovho pokynu.

Muž z Die Hard 2 sa rozhodol, že zlepší atmosféru paniky spontánnym pádom.

Ak ste náhodou v obraze slávnostného večera Emmy Awards, ktorá ide naživo:

...alebo počas vysielania televíznych novín, ktoré idú naživo:

Čajka, ktorá sa prechádzala pred panoramatickou kamerou na austrálskom kanáli a prispela k tomu, že príbeh sa stal novinkou na iných kanáloch po celom svete.

Toto je asi najzaujímavejší prípad! Tento komparzista, ktorý dostal pred vystúpením padáka, sa rozhodol, že jeho posledný výkon v role komparzného leva by si mal každý zapamätať.

Podľa príbehov sa táto epizóda objavila v roku 2009 v divadle Musa Cälil Tatar Opera and Ballet Theatre, ktoré leží v Kazane. Úlohu leva v balete "Scheherazade" stvárnil Vadim Yarullin, ktorého neférovo zamietli (ako sa mu to zdalo) krátko pred svojím výkonom. Vystúpenia sa však musel podľa svojej zmluvy zúčastniť a toto je to, čo skutočne urobil (video tohto tanca si môžete pozrieť tu).

Už ste si niekedy vo filmoch alebo divadelných hrách všimli neúspešné výkony komparzistov? Zdieľajte prosím svoje skúsenosti s nami v komentároch!

Pozrite si fotografie na Dunkirk / Syncopy, You Only Live Twice / Eon Productions