9 Tipov na make-up a účesy, ktoré vám pomôžu vyzerať mladšie

Krásny make-up môže dodať žene sebavedomie, pretože zdôrazňuje jej silné stránky a zakrýva jej nedokonalosti. V domnení, že rúž, ktorý na nás vyzeral dokonale v 20-tke, bude dobre pôsobiť aj vo veku 40-tych rokov, veľmi často zabúdame na to, že vekom by sme mali zmeniť aj svoj štýl make-upu. Zozbierali sme pár odporúčaní od vizážistov make-upu a kaderníkov, ktorí vám pomôžu vyzerať o pár rokov mladšie aj bez pomoci kozmetičiek alebo plastických chirurgov.

Zdravanalada.sk vie, že akákoľvek žena môže vyzerať mladšie, ako v skutočnosti udáva jej pas.

1. Pridajte teplé a jemné zvýraznenie vášmu štýlu vlasov.

Viaceré ženy sa pokúšajú vekom svoje vlasy zosvetľovať, čo je dobrý nápad, pretože svetlejšie odtiene oživia ich výzor, a tým im aj pomôžu vyzerať o pár rokov mladšie. Avšak sú isté jemné rozdiely, ktoré by ste mali zvážiť. Po prvé, musíte si vybrať teplé odtiene. Ak si vlasy farbíte popolavou blond, pravdepodobne vám pridá niekoľko rokov na veku. Po druhé, nie je nevyhnutné zosvetliť vaše vlasy úplne - pridanie svetlejších odtieňov prirodzených farieb je viac než dosť. To vám pomôže oživiť dokonca aj teplú hnedú farbu vlasov, ktorá nepristane úplne každej žene. Ak zvažujete prechod na blond, bude to určite drastická zmenu, mali by ste radšej zvoliť teplý čokoládový odtieň. Avšak pred farbením, sa ubezpečte, že farba ladí s farbou vašej pokožky, inak vaše vlasy nebudú pôsobiť prirodzene.

2. Dajte vášmu obočiu prirodzený nádych, a tým ho vizuálne zhustíte.

Výrazné obočie nasýtenej farby tvár omladzuje. Nemyslia si to len make-upoví vizážisti, ale aj vedci. V niektorom zo svojich výskumov sa pýtali dobrovoľníkov, aby sa pozreli na ľudí s rôznymi tvárovými kontrastmi - jedna skupina mala menej výrazné a žiarivé obočie aj pery a druhá skupina mala žiarivejšie a výraznejšie pery aj obočie. Väčšina účastníkov v experimente si myslela, že ženy, ktoré mali väčší kontrast medzi svojim obočím aj perami, boli mladšie. To je dôkazom toho, že používanie tieňov alebo ceruziek na obočie na "vyplnenie miest" má zmysel - vďaka týmto produktom vaše obočie zažiari. Ak máte príliš svetlé vlasy, potom lepšie vyzneje obočie o 2 odtiene tmavšie ako vlasy ako obočie rovnakého odtieňa ako vlasy. Ženy s čiernymi alebo hnedými vlasmi majú menej problémov, pretože ich vlasy sú už tmavé a všetko, čo potrebujú, je nájsť správny tvar a vyplniť medzery ceruzkou alebo očnými tieňmi.

3. Vizuálne zväčšite svoje ústa - no nepreháňajte to.

Ženské pery sa vekom stenčujú a neexistuje je nič na svete, čo by sme s tým mohli urobiť. Niektorí tento problém riešia pomocou kozmetológov, zatiaľ čo iní preferujú výber správneho make-upu. Vizuálne môžete pery zväčšiť pomocou ceruzky rovnakého odtieňa, ako máte svoje pery. To vám pomôže naznačiť kontúru, ktorú práve potrebujete. Hlavne to netreba preháňať, inak skončíte s nerealistickým alebo dokonca zábavným make-upom. Ak necháte medzi líniou pier a líniou ceruzky priestor o veľkosti 2 mm, môžete tak vyplniť problémové oblasti. Potom môžete na pery naniesť farebný rúž a nezabudnite na nové kontúrovacie línie. Aby ste nemuseli používať injekcie na omladenie perí, môžu vám pomôcť špeciálne cviky, ktoré vám nezaberú ani veľa času.

4. Vyberte si dlhšie, jemne neupravené vlasové účesy.

Akýkoľvek dokonalý účes - či už so štýlovými kučerami alebo vyrovnanými vlasmi - urobí ženu staršou. Pre tých, ktorí chcú vyzerať mladšie, kaderníci odporúčajú účesy, ktoré vyzerajú neupravene. Aj chvost alebo rozpustené vlasy. Ak chcete mať kučery, snažte sa o prirodzenosť, a ak máte radi rovné vlasy, športovo vrstvený vlasový účes ako Jennifer Aniston alebo Reese Witherspoon. Kratšie vlasy blízko tváre vám pomôžu zjemniť kontúru a omladnú váš výzor.

5. Dajte si vybieliť zuby.

Dokonca aj vtedy, ak máme žiarivo biele zuby počas svojho detstva, stratia vekom svoju belosť kvôli jedlám, ktoré konzumujeme a životnému štýlu, ktorý vedieme. Avšak biele zuby vyzerajú vždy atraktívne a výskum ukázal, že biely úsmev pomáha človeku omladnúť o 5 rokov. Preto je veľmi dôležité venovať pozornosť žiarivému úsmevu. Odborníci pri bielení zubov odporúčajú výber správneho odtieňa a hlavne, aby ste to nepreháňali. Prirodzená belosť zubov vyzerá vždy atraktívnejšie ako belosť prehnaná.

6. Noste dlhú ofinu, ktorá nie je príliš hustá.

Ak chcete zamaskovať prvé známky starnutia, určite je vhodná dlhá ofina, pretože dokonale zjemní tvárové línie, pozdvihne oči a pomôže skryť malé vrásky na čele. Najlepšou voľbou je jemne nerovnomerná - tento trik vám pomôže zosvetliť váš vlasový účes a budete pôsobiť príťažlivejšie.

7. Správny očný make-up vám pomôže zakryť kruhy pod očnými viečkami.

Zakuklené očné viečka nesúvisia so starnutím, ale skôr s fyziológiou ženy. Ak ich nemáte - dobré pre vás! Ale ak vrchné viečko prevísa nad pohyblivým očným viečkom, potom vás môže táto črta naozaj zostarnúť. Aby ste zakryli zakuklené očné viečka, make-upoví vizážisti odporúčajú používať odtiene telových farieb, ktoré by sa mali nanášať na hlavnú časť očného viečka. Rohy očí a oblasť pod obočím by sa mali zvýrazniť svetlejšími očnými tieňmi. Aby ste upútali pozornosť od zakuklených očných viečok, môžete zvýrazniť svoje oči ceruzkou alebo očnou linkou. V tomto prípade si nevyberajte čierny, ale namiesto toho hnedý alebo sivý odtieň.

8. Vyberajte si podkladový make-up s teplými tónmi.

Čím teplejší odtieň pokožky máte, tým prirodzenejšie a mladšie vyzerá. Preto dávajte pri výbere základového make-upu prednosť teplým alebo dokonca aj žltkastým podtónom. Samozrejme, že by ste mali brať do úvahy aj prirodzenú farbu vašej pokožky - základ by nemal byť oveľa svetlejší ako farba vašej pokožky. Make-upoví vizážisti sú presvedčení, že toto pravidlo funguje aj u dievčat s tmavou pleťou, ktoré majú často chladnejší tón pokožky.

9. Zvoľte si predlžujúcu maskaru alebo prirodzené falošné mihalnice.

Dokonca aj mladé dievčatá, ktoré majú úzke a krátke obočie, sa neponáhľajú povedať "nie" očnej maskare. Avšak musíte si svoju maskaru správne vybrať. Pre ženy, ktoré chcú vyzerať mladšie, je super voľbou predlžujúca maskara, pretože môže pozdvihnúť výzor bez toho, aby pôsobili mihalnice ťažko. Ďalšou voľbou sú falošné mihalnice. Je však dôležité, aby vyzerali prirodzene, preto je lepšie dávať prednosť dlhým, nie tak hustým mihalniciam.

Aké iné vizuálne triky s make-upom poznáte? Povedzte nám o tom v komentároch!

Pozrite si fotografie na anar_agakishiev / instagram