Ako sa postarať o vlasy, aby boli jemné ako hodváb

Je možné dopracovať sa k tak hodvábnym a žiarivým vlasom ako v reklame? Cieľ je určite dosiahnuteľný, ak zahrniete do svojej starostlivosti zopár jednoduchých postupov v každodennej rutinnej starostlivosti o vlasy.

Pre tých, ktorí snívajú nielen o rovných, ale aj o silných a žiarivých vlasoch vyzbierala zdravanalada.sk najúčinnejšie vlasové metódy.

1. Odmietnite uterák.

Neodporúča sa prečesávať si vlasy hneď po umytí, pretože to po usušení vlasov spôsobuje lupiny a lámavosť vlasov a krehkosť. Rovnaký problém sa stáva, ak si vlasy sušíte froté uterákom, pričom je lepšie použiť látku, ktorá dokáže absorbovať vlhkosť, pretože má jemnú štruktúru. Dobrou voľbou je v tomto prípade aj obyčajné bavlnené tričko.

2. Používajte správne produkty starostlivosti o vlasy.

Kým vlasové balzamy prispievajú k uzavretiu strednej časti vlasov, masky vlasy vyživujú. Lepšie výsledky sa dajú docieliť starostlivým sledovaním zloženia týchto produktov. Aby ste svoje vlasy zjemnili, použite nasledovné oleje: jojobový olej (obnovuje poškodenú vlasovú štruktúru); kokosový olej (zvlhčuje, dodáva jas); olej ylang-ylang (má zjemňujúci účinok); rozmarínový olej (zvlhčuje, urýchľuje rast vlasov); brokolicový olej (prirodzený silikón); argánový olej (dodáva jas); bambucký olej (dodáva jas, chráni pred ultrafialovým žiarením); lopúchový olej (obnovuje poškodenú vlasovú štruktúru, urýchľuje rast vlasov, chráni pred suchou pokožkou hlavy). Pred použitím oleja sa uistite, či nemáte alergickú reakciu (testujte ho v jamke svojho lakťa), aby ste nepoškodili pokožku svojej hlavy. Zjemňujúce sérum, ktoré musíte naniesť na mokré vlasy, môže byť ďalším dodatočným užitočným produktom. Je dôležité chrániť svoje vlasy pred navyknutím si na určité produkty, ktoré dlhodobo používate, inak by ich účinok mohol výrazne poklesnúť. Môže sa to stať, ak používate 2 týždne každý druhý deň rovnaký produkt. V tomto prípade môžete urobiť len to, že si kúpite 2 rôzne súpravy a budete ich obmieňať.

3. Pred spaním si prečešte vlasy použitím esenciálnych olejov.

Ak sa tomu budete venovať pravidelne, tento jednoduchý a príjemný postup môže výrazne zlepšiť vzhľad vašich vlasov. Naneste si malé množstvo oleja na hrebeň s maličkými zúbkami a pár minút si hrebeňom prečesávajte svoje vlasy. Venujte pozornosť typu vašich vlasov - jedna kvapka oleja bude na mastné vlasy určite dosť, kým na suché vlasy môžete použiť až 3 kvapky oleja. Najvhodnejšie oleje pre mastné vlasy: citrónový olej, bergamotový olej, tea tree olej, olej zo železníka lekárskeho a borievkový olej. Levanduľový, pomarančový olej, ylang-ylang olej a olej zo železníka lekárskeho sú dokonalou voľbou pre suché a normálne vlasy.

4. Pri sušení vlasov použite niekoľko jednoduchých pravidiel.

Ak sa budete riadiť nasledovnými pravidlami, pomôže vám to chrániť zdravie aj krásu vašich vlasov: Vlasy, ktoré sú príliš mokré, nesušte sušičom (ak sú na vlasoch kvapky vody, potom sa budú počas procesu sušenia zohrievať, čo poškodí vlasovú štruktúru). Vlasy rozdeľte na časti a pracujte s každou osobitne. Prúd vzduchu prikladajte presne v smeru od vrchu naspodok.

5. Používajte správny hrebeň.

Ak chcete získať jemné vlasy, najlepšou voľbou je použiť drevené vlasové hrebene. Dokážu vlasy ľahko vyčesať bez elektrizovania a bez poškodenia štruktúry. Nedávno vynájdené silikónové hrebene majú podobný efekt. Pre lepšiu aplikáciu vlasových masiek aj olejov používajte drevené aj silikónové hrebene s malými medzerami medzi zúbkami. Pre úpravu vlasov a predchádzaniu zamotania vlasov použite kefy.

6. Pripravte si vlasové olejové zábaly.

Horúce aj studené vlasové zábaly sú v salónoch populárnymi postupmi, no môžete si ich pripraviť aj doma. Horúce masky sa považujú za najúčinnejšie. Doma si môžete pripraviť nasledovnú masku: naneste si zohriatu zmes olejov na vlasy, vlasy zabaľte do teplého uteráka a navrch si nasaďte polyetylénovú čiapku. Nechajte pôsobiť 30-60 minút a potom vlasy umyte šampónom. Najúčinnejšie základy masiek sú: kokosový a mandľový olej na mastné vlasy; avokádový, sezamový a lopúchový olej na suché vlasy; olivový a ľanový olej na normálne vlasy. Ak chcete, môžete do základu pridať aj esenciálne oleje. Pamätajte na odtiene - ak sa používajú často, oleje môžu spôsobiť pomalé blednutie vlasovej farby, zatiaľ čo lopúchový olej môže odtieň vlasov stmaviť.

7. Chráňte svoje vlasy aj v zime aj v lete.

Chladné a horúce počasie je pre vlasovú štruktúru extrémne škodlivé, preto by ste mali v lete vlasy chrániť pred UV lúčmi a v zime pred mrazom. Inak vaše vlasy stratia lesk a začnú sa lámať. V lete môžete namiesto nosenia letných klobúkov použiť špeciálne produkty s ochranou proti slnku.

8. Skúste vlasové tienenie.

V porovnaní s inými kúrami, ktoré majú iba kozmetický účinok, ochrana vlasov prispieva k zdraviu vlasov. Je to vďaka bezfarebnému výživnému zloženiu, ktoré vlasy hlboko zvlhčuje aj vyživuje. Účinok takéhoto postupu trvá v priemere viac ako jeden mesiac. Najvhodnejšie je dať si urobiť tienenie v salóne, ale možno ho vykonať aj doma, dokonca aj po farbení vlasov.

Myslíte si, že sú tieto tipy užitočné? Poznáte aj iné užitočné tipy na vlasové procedúry? Zdieľajte ich prosím s nami v komentároch!

Pozrite si fotografie na Depositphotos