Román Paulyny Bren "Barbizon"

Román Paulyny Bren

Joan Didion nazývala "Barbizon" svojím domovom, tu tiež pracovala na textoch Sylvia Plath, oddychovala Grace Kelly, zastavovala sa Lisa Minnelli a ešte desiatky ďalších známych žien. V februári vychádza román Paulyny Bren "Barbizon", po mene jedného známeho hotela iba pre ženy.

"Barbizon" sa objavil na mape New Yorku v "rozbujnených 1920-tych". Ubytovať sa v ňom mohli len nezadané ženy, muži boli povolení len do vestibulu a to len počas víkendov. Počas 20. storočia sa do hotela sťahovali emancipované dievčatá z celého USA, ktoré snívali o tom, ako ovládnu svet. Mnohým sa to podarilo a práve vďaka tomu sa "Barbizon" stal legendárnym.

Román Paulyny Bren

Chronika Manhattanu stredu minulého storočia, osudy žien, ktoré stavajú kariéru v "mužskom svete" a samozrejme história jedného z najznámejších hotelov v Amerike "Barbizon" z roku 1927. Práve v tomto lobby sa herečka Grace Kelly stretávala s fotografom Irvingom Pennom, Sylvia Plath písala svoje verše a Lisa Minnelli sa zastavovala počas svojich turné. Všetky tieto príbehy a ešte oveľa viac sa dozviete v novom románe Paulyny Bren "Barbizon", ktorý vychádza v februári.