"Extraordinary" (Neobyčajní)

"Extraordinary" (Neobyčajní)

V seriáli "Extraordinary" (Neobyčajní) má každý niečo nadprirodzené. Na svoje 18. narodeniny sa dozvieš, aký dar máš - schopnosť vyvolať obyvateľov oceánu, nadľudskú silu alebo generovať zvukovú stopu svojho života podľa nálady. Avšak niečo nadprirodzené má každý okrem hlavnej hrdinky Jen. Jen má už 25 rokov a žiadne nadprirodzené schopnosti. Unavená z čakania na zázraky od prírody, sa rozhodne maximalizovať svoje úsilie a objaviť svoj dar sama.

Pretože seriál sa odohráva v Londýne a všetko je drahé, Jen býva v byte s dvoma susedmi: dievčaťom Kerry, ktorá dokáže hovoriť s mŕtvymi, a jej priateľom Kashom, ktorý dokáže na chvíľu vrátiť čas späť. K tejto veselé trojici v prvom epizóde pribudne mačka, ktorá, ako sa patrí mačkám, len príde k Jen a rozhodne sa, že teraz býva s ňou. Mačka sa samozrejme neukáže len ako mačka, ale ako mladý muž, ktorý sa pred niekoľkými rokmi náhodou premenil na mačku a zabudol, ako sa vrátiť do pôvodnej podoby. Teraz musí znova objaviť, ako byť človekom, a Jen, Kerry a Kash mu v tom musia pomáhať, čo sa dá.

Aj keď sa zdá, že snaha Jen objaviť v sebe dar a zaplatiť si špeciálnu kliniku, kde jej to pomôžu spraviť, je formálne základom deja, v skutočnosti je "Extraordinary" príbehom o ľuďoch a vzťahoch. O tom, ako ťažké je byť dospelým, ako nie jednoduché sú vzťahy, aké je drahé prežívať život v Londýne a ako ťažké je byť nie najobľúbenejším dieťaťom. Je to veľmi kvalitná komédia o "kríze 25 rokov", ktorých sme už videli mnoho v podaní talentovaných britských autorov. To, čo robí z "Extraordinary" vynikajúci seriál, sú vynaliezavo vymyslené svety a postavy.

Je to seriál, ktorý si získal mnoho fanúšikov a kritického uznania. Zameriava sa na medziľudské vzťahy, ale tiež nám ukazuje, aké ťažké môže byť byť dospelým v modernom svete. Hlavným ťahúňom seriálu je jeho skvelo napísaný svet a postavy. Je úžasné, ako sa autorke podarilo vymyslieť tak nezvyčajné schopnosti pre každého z postáv a následne tieto schopnosti využiť na príbehy, ktoré sú veľmi zábavné a jedinečné.

Jednou z postáv, ktorú by som chcel zdôrazniť, je susedka hlavnej hrdinky, Kerry. Vďaka svojej schopnosti pracuje pre právnika a pomáha mu riešiť problémy s dedičstvom. No využívajú ju aj iní klienti, ako napríklad riaditeľ nahrávacieho štúdia, ktorého zomrelý country spevák mal nahrať album, ale nestihol to. Alebo historik, ktorý píše biografiu Karola II., a potrebuje od monarchovo formálne povolenie na publikovanie... Každý príbeh je neuveriteľne vtipne napísaný a skvelý na pozretie.

V roku 2023 je už veľmi ťažké vymyslieť niečo úplne nové v superhrdinskom žánri, ale autorka Emma Moran sa nám to podarilo. Kombinácia neobyčajne vymyslených postáv a úplne reálneho Londýna so všetkými jeho zložitosťami a trhlinami robí tento seriál povinným k pozretiu. Okrem toho - je neuveriteľne vtipný. Ak máte radi zábavné, originálne a vtipné seriály, určite si Extraordinary nenechajte ujsť!




"Extraordinary" (Neobyčajní)

"Extraordinary" (Neobyčajní)

"Extraordinary" (Neobyčajní)

"Extraordinary" (Neobyčajní)

"Extraordinary" (Neobyčajní)