Gratén z tresky
Kanadská zapekaná ryba z tresky s omáčkou pod syrovým korčulom
📝Ingrediencie:
- filé z tresky - 1 kg
- tuk - 3 lyžice
- múka - 6 lyžíc
- mlieko - 2 poháre
- syr Cheddar (nastrúhaný) - 1½ pohára
- panierovacie suchary - ½ pohára
- soľ, korenie podľa chuti
- cibuľa (nakrájaná na kolieska) - 1 ks
🔪Príprava:
- Na panvici rozpustite tuk a pridajte múku. Miešajte, kým sa nevytvorí jednotná hmota.
- Pridajte mlieko a za stáleho miešania varíme, kým sa nevytvorí hustá omáčka. Pridajte nakrájanú cibuľu, soľ a korenie podľa chuti.
- V miske zmiešajte tresku s panierovacími sucharmi.
- Vymastite pekáč maslom a posypte nastrúhaným syrom. Položte naň filé z tresky a potrite omáčkou.
- Pečte v rúre vyhriatej na 200°C približne 30 minút, alebo kým treska nie je uvarená.
- Podávajte teplé.