Gratén z tresky

Gratén z tresky
Gratén z tresky

Kanadská zapekaná ryba z tresky s omáčkou pod syrovým korčulom

📝Ingrediencie:

  • filé z tresky - 1 kg
  • tuk - 3 lyžice
  • múka - 6 lyžíc
  • mlieko - 2 poháre
  • syr Cheddar (nastrúhaný) - 1½ pohára
  • panierovacie suchary - ½ pohára
  • soľ, korenie podľa chuti
  • cibuľa (nakrájaná na kolieska) - 1 ks

    🔪Príprava:

    1. Na panvici rozpustite tuk a pridajte múku. Miešajte, kým sa nevytvorí jednotná hmota.
    2. Pridajte mlieko a za stáleho miešania varíme, kým sa nevytvorí hustá omáčka. Pridajte nakrájanú cibuľu, soľ a korenie podľa chuti.
    3. V miske zmiešajte tresku s panierovacími sucharmi.
    4. Vymastite pekáč maslom a posypte nastrúhaným syrom. Položte naň filé z tresky a potrite omáčkou.
    5. Pečte v rúre vyhriatej na 200°C približne 30 minút, alebo kým treska nie je uvarená.
    6. Podávajte teplé.