V Hong Kongu sa rozdávajú 500 000 leteniek v snahe vyzvať turistov späť do regiónu.

V Hong Kongu sa rozdávajú 500 000 leteniek v snahe vyzvať turistov späť do regiónu.

V Hong Kongu sa rozdávajú 500 000 leteniek v snahe vyzvať turistov späť do regiónu. Mesto zrušilo v posledných mesiacoch opatrenia týkajúce sa cestovania v súvislosti s COVID-19, ako napríklad povinnú izoláciu po príchode. Teraz sa nádejú obnoviť svoj cestovný ruch, ktorý bol veľmi ovplyvnený pandémiou, a súčasťou plánu je aj rozdávanie 500 000 leteniek v hodnote viac ako 250 miliónov eur. V októbri hovoril riaditeľ Hongkonskej turistickej rady Dane Cheng BBC, že tieto voľné letenky boli najprv zakúpené na podporu leteckých spoločností počas pandémie. Vo štvrtok (1. februára) predseda výkonnej rady John Lee v Hong Kongu spustil kampaň "Hello Hong Kong" s rozpočtom 2 miliardy dolárov (1,8 miliardy eur) a rozdávanie leteniek začne 1. marca.

Hong Kong plánuje rozdať 500,000 leteniek v snahe lákať turistov späť do regiónu. Rozdávanie leteniek začne 1. marca a potrvá približne šesť mesiacov, s letenkami distribuovanými postupne. Letenky budú distribuované hongkonskými aerolinkami Cathay Pacific, HK Express a Hong Kong Airlines.

Ticket-distribúcia začne s juhovýchodnými krajinami v Ázii, nasledovanými Čínou a severovýchodnou Áziou. Ďalších 80,000 voľných leteniek bude daných hongkonským obyvateľom v lete a ďalších 80,000 pre tých, ktorí žijú v Greater Bay Area.

Návštevníci tiež môžu využiť špeciálne ponuky a vouchery ako ďalšie podnety v meste. Jeden milión voucherov v hodnote viac ako HKD100 (€11.60) poskytne zľavy na jedlo, nápoje, dopravu, hotely, maloobchod a atrakcie.

Mesto tiež bude hostiť viac ako 250 udalostí a festivalov počas roku 2023, od Hongkong Marathonu až po Clockenflap hudobný festival, Art Basel a Hong Kong Rugby Sevens.