✅Príjemný tradičný nápoj zo Karibských ostrovov, ktorý je viac než len horúca čokoláda. Vône korenín výborne dopĺňajú a zosilňujú známy chuť kakaa
📝Ingrediencie:
- listy lávru - 1 ks
- palička korenia - 1 ks
- kakaový prášok - 3 lyžice
- mlieko - 1 pohár
- voda - 2 poháre
- cukor - 1 lyžica
- kukuričný kukuričný škrob - 1 lyžica
👩🍳Príprava:
- Kukuričný škrob zmiešajte s 2 lyžicami studenej vody
- Vo väčšom hrnci zohrejte vodu s listami lávru a paličkou korenia. Znížte teplo a varte asi 15 minút pri miernom varení
- Pridajte kakaový prášok tak, aby nevznikli hrudky, a varte ďalších 10 minút. Potom pridajte a zmiešajte cukor a mlieko
- Pridajte kukuričný škrob s vodou a varte ešte pár minút do zhustnutia. Odstráňte z tepla a cez tenké sito rozlievajte kakao čaj do šálok
❤️Pite teplé