Mont-Saint-Michel

Mont-Saint-Michel

Mont-Saint-Michel je malý skalnatý ostrov-pevnosť na severozápadnom pobreží Francúzska. Mesto na ostrove existuje od roku 709. V súčasnosti má niekoľko desiatok obyvateľov. Turistov z celého sveta privádza krásne umiestnenie opátstva a okolitého prímorského mestečka na vyvýšenom skalnom útese, pamiatky histórie a architektúry, a tiež unikátne pre Európu prílivy a odlivy okolo ostrova.

Mont-Saint-Michel je jedným z najkrajších a najznámejších turistických cieľov vo Francúzsku. Ostrov, na ktorom sa nachádza benediktínske opátstvo a kostol, je obklopený úžasnou prírodou a poskytuje návštevníkom úchvatné výhľady na okolie.

Mont-Saint-Michel

Opátstvo, ktoré sa nachádza na vrchole skalnej steny, bolo postavené v 9. storočí a jeho architektúra zahŕňa rôzne štýly, od románskeho až po gotický. Je to tiež jedným z najdôležitejších historických pamiatok vo Francúzsku a bolo zapísané na zoznam UNESCO.

Okrem návštevy opátstva, turisti môžu tiež prejsť pešo po hradbách mesta a obdivovať výhľady na more a okolité krajiny. Okrem toho, môžu tiež navštíviť miestne obchody a reštaurácie, kde môžu ochutnať miestne špeciality.

Mont-Saint-Michel

Mont-Saint-Michel je skutočne unikátnym miestom, ktoré kombinuje krásu prírody, histórie a kultúry. Je to must-see destinácia pre každého, kto navštívi severozápadné pobrežie Francúzska.