Zoznámte sa s vínom Petit Verdot

Zoznámte sa s vínom Petit Verdot

Petit Verdot je druh viniča používaného na výrobu vína. Je to málo rozšírené víno, pretože rastie lepšie v teplejších oblastiach a potrebuje dlhší čas na dozretie. Petit Verdot sa najčastejšie používa ako prídavok do vín s vyšším obsahom tannínov, ako napríklad Bordeaux, ale môže sa tiež používať na výrobu samostatných vín.

Petit Verdot má tmavú farbu a je charakteristické svojou silnou vôňou po jahodách a černiciach. Má vyšší obsah tannínov a môže mať korenistú alebo korenistú chuť s tónmi čokolády a korenia.

Vína Petit Verdot sa vyznačujú svojou kvalitou a dlhou životnosťou, a preto sú obľúbené medzi vínnymi konzumentmi. Sú tiež uznávané za svoje zdravotné benefity, ako je napríklad schopnosť znižovať riziko srdcových chorôb a podporovať zdravú hladinu cholesterolu.

Existujú rôzne typy vín Petit Verdot, vrátane suchých, polosuchých a sladkých vín. Suché vína Petit Verdot sú obľúbené pre svoju vyváženú chuť a vysokú kvalitu, zatiaľ čo polosuché a sladké vína sú vhodné pre tých, ktorí preferujú sladšie vína.