Psychológovia hovoria, že moderné vzťahy majú 12 druhov otravného správania, ktorých by sme sa mali zbaviť

S vývojom technológií sa zmenilo viacero vecí a výnimkou nie sú ani vzťahy medzi ľuďmi. Niekedy sa vám môžu veci zdať jednoduchšie ako v minulosti a preto často nostalgicky snívame o minulosti. Nanešťastie, nemôžme navrátiť čas, no môžeme vytvoriť prítomnosť, o ktorej všetci snívame.

Zdravanalada.sk si všimla 12 nových pravidiel vo vzťahu, ktoré sa objavili s výskytom prístupného a stabilného internetového pripojenia aj mobilných aplikácií.

Vziať si voľno po francúzsky

Odchod bez toho, aby sme povedali zbohom je zvláštna moderná predstava, ktorá sa stáva zvykom u viacerých ľudí. Takmer všetci vieme, aké to je, keď človek s vami normálne komunikuje a odrazu zmizne bez slova. Bez škandálov alebo hádok - vaše vzťahy sa zastavia bez akéhokoľvek očividného dôvodu. Nemohlo by to radšej skončiť otázkou: "Ako sa to stalo"?

Snívanie

Prízraky alebo snívanie sa od "francúzskeho voľna" líšia svojou náhlosťou: duch mizne z vášho života (zvyčajne v priebehu 72 hodín). Najzaujímavejšou vecou na prízrakoch je, že nesúvisia s vašimi spoločnými aktivitami. Preto najlepšie, čo môžete urobiť v tejto situácii je, prestať sa pokúšať kontaktovať "ducha", dať čas smutnému obdobiu a začať nanovo.

Hra na schovávačku

Viacerí ľudia tvrdia, že v minulosti boli medziľudské vzťahy jednoduchšie. Ak bola vzájomná náklonnosť, všetko bolo jasné už od začiatku - nikto sa vo vzťahu neskrýval, každý si to užíval. Dnes ľudia často komplikujú všetko čo sa dá, tým, že sú vzťahy "bez nich" a nemôžu pochopiť čo sa medzi nimi udialo dokonca ani vtedy, ak ich vzťah trval niekoľko rokov.

Veľmi dôležitá osoba

Vy viete, že človek vás má rad, ale dosť divne, táto osoba je stále zaneprázdnená a nemôže s vami tráviť toľko času. Viacerí ľudia sa riadia pravidlom. "Buď stále zaneprázdnený, pretože je to jediný spôsob, ako môžeš osobu zaujať." A veľmi často sa to prejavuje ignorovaním iného človeka len preto, aby v ňom vzbudili pocit, že človeka priťahujú, zatiaľ čo ignorovaná osoba jednoducho stráca túžbu akokoľvek k vzťahu prispieť.

Plocha rozptylu

Je veľmi nepríjemné a urážlivé, ak vás má niekto v živote iba "pre prípad". Dáva vám tým nádej na opravdivý vzťah až do momentu, kým sa neobjavia iné možnosti. Ale ak sa raz objaví nová voľba, určite nečakajte do chvíle, kým sa váš milovaný znova neuvoľní. Pascou je v skutočnosti to, že vás partner žije plnohodnotný život, kým vy mrháte svojím časom čakaním na večnosť.

Štedrosť

Vďaka komunikácii na sociálnych médiách sa objavil nový moderný termín “breadcrumbing”. Jeho podstata tkvie v tom, že príležitostne posielate "like" a smajlíkov osobe, ktorá vás má rada. A preto si vás pripomenie a zároveň jej dávate nádej na možný vzťah, ktorý sa v skutočnosti nikdy nestane. Bohužiaľ takéto správanie nič neznamená - takýto človek vo vás jednoducho nechce stratiť iba obdivovateľa.

Priateľská zóna, verzia 2.0

Priateľská zóna je starý termín, ktorý nahradil termín "tuning". Ide o to, že váš priateľ sa dostáva do úlohy bočného sledovateľa všetkých možných udalostí svojej milovanej.

Obeť ich vlastného súladu

Psychológovia hovoria, že moderné vzťahy majú 12 druhov otravného správania, ktorých by sme sa mali zbaviť

"Layby" je človek, ktorý je vo vzťahoch, ale necíti šťastie a aktívne si hľadá inú partnerku. Táto osoba sa nechce rozísť, kým nemá "poistku", pretože sa bojí strachu, že zostane sama. Ak sa raz nájde lepšia alternatíva jej súčasného partnera, rýchlo sa vzťahu vzdá.

Dramatický klub

Rozchod s partnerom sa považuje za ďalší zdroj trápenia sa. Človek si oživuje svoje emócie, ktoré zažil so svojím partnerom a preto sa niektorí ľudia hneď po rozchode vrhnú na iné vzťahy znova a znova a znova. A preto si nenájdu osobu, s ktorou chcú skutočne zostarnúť, ale iba osobu, ktorá bude s nimi a ide o začarovaný kruh.

Priatelia s benefitmi

"Priatelia s benefitmi" sú tí, s ktorými môžete ostať cez noc bez ďalšej povinnosti. Pasca je v tom, že je takmer nemožné zachrániť priateľstvo po takomto vzťahu a ak raz vaše intímne schôdzky skončia, stratíte aj osobu, s ktorou ste mali spoločných veľa vecí.

Rýchle stretnutia

Psychológovia hovoria, že moderné vzťahy majú 12 druhov otravného správania, ktorých by sme sa mali zbaviť

Možno ste si všimli, že tradičné schôdzky už nie sú až tak populárne. Je množstvo aplikácií, ktoré si s priateľom nájdete za pár sekúnd. Predstava moderných stretnutí je o tom, že nepocítite náklonnosť a nebudete mať ani predsudky. Výsledkom je, že osoba trpí neuveriteľným pocitom osamelosti, sklamaním u ľudí a zároveň aj vlastným sklamaním.

Strach zo samoty

Šialenú popularitu schôdzok cez aplikácie zapríčiňuje ľudský strach zo samoty. Hoci nedokážu viacerí ľudia budovať svoje vzťahy a nechápu prečo ich skutočne potrebujú, ak pri nich nie je nablízku žiaden partner, stále sa cítia neúplní. Ba čo viac, radi by mali moderného partnera, ktorý vyčnieva z davu. V dnešných časoch, ktoré sú plné profilových fotiek, sa len málokedy jedinečnosť oceňuje.

Poznáte ďalšie iné škodlivé druhy vzťahov, od ktorých sa treba radšej strániť? Povedzte nám o tom v komentároch!

Pozrite si fotografie na Vicky Cristina Barcelona/Mediapro