Recepty na vianočného kapra.

Recepty na vianočného kapra.
Vianočný kapor

Vianočný kapor s medom a rascou: Túto chutnú pochúťku môžete pripraviť tak, že si najprv očistíte a nakrájate kapra na kúsky. Potom si pripravíte marinádu z medu, rascovej šťavy, soli, korenia a cesnaku. Kapra naložíte do marinády a necháte ho marinovať aspoň hodinu. Potom ho dáte do rúry a pečiete asi 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.

Vianočný kapor v pivnom náleve: Tento recept je veľmi jednoduchý a zároveň veľmi chutný. Vyčisteného a nakrájaného kapra dáte do pekáča, zalejete ho pivom a pridáte cesnak, cibuľu, zelenú petržlen a korenie podľa chuti. Pekáč zakryjete alobalom a necháte kapra v pivnom náleve aspoň hodinu. Potom ho dáte do rúry a pečiete asi 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.

Vianočný kapor na cibuľovej omáčke: Vyčisteného a nakrájaného kapra orestujete na panvici s olejom a cibuľou. Potom ho dáte do pekáča, zalejete vodou alebo vývarom a pridáte cibuľu, cesnak, petržlen, korenie a soľ podľa chuti. Pekáč zakryjete alobalom a necháte kapra dusiť asi hodinu. Potom ho dáte do rúry a pečiete asi 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.

Vianočný kapor s ananásovou omáčkou: Túto chutnú pochúťku môžete pripraviť tak, že si najprv očistíte a nakrájate kapra na kúsky. Potom si pripravíte ananásovú omáčku z ananásového džúsu, rascovej šťavy, cesnaku, cibule a korenia podľa chuti. Kapra naložíte do omáčky a necháte ho marinova.